< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

De accommodatie tijdens deze reis varieert. Tijdens de wandeltocht in het begin van de reis slaap je bij de bevolking thuis. Er is een pomp waar je je kunt wassen en het toilet is in de vrije natuur. In het Thai Lu dorp verblijven we in het huis van het dorpshoofd. Verder overnachten we een aantal keren in eenvoudige guesthouses. Houd er rekening mee dat je in het noorden van Laos dikwijls niet over warm water kunt beschikken. Tijdens de rest van de reis hebben we tweepersoonskamers, voorzien van eigen badkamer.
Alleen in de grote steden is de hele dag stroom. Daarbuiten is vaak alleen ‘s avonds enkele uren elektriciteit beschikbaar. Je moet dus rekening houden met kamers zonder airco of fan.
Tijdens de overnachtingen bij de mensen thuis kunnen we geen eenpersoonskamer bieden.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. We gaan er dan wel vanuit dat je een kamer (of tent indien van toepassing) deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

Het traject Bangkok – Chiang Rai vliegen we met Thai Airways. Tijdens de andere verplaatsingen hebben we de beschikking over een eigen bus, boot of pick-ups, zodat we kunnen stoppen waar we willen. Hoewel de reis weinig lange dagtrajecten kent, laat de infrastructuur nog wel eens te wensen over, waardoor het reizen zwaar kan worden of tot wijziging van de route overgegaan kan worden. De beenruimte en het comfort in de bussen is minimaal. De binnenlandse vlucht van Udon Thani naar Bangkok wordt uitgevoerd door Air Asia. Air Asia heeft een maximum gesteld van 15 kg bagage per persoon. Voor iedere extra kilo moet rond de 5 euro worden bijbetaald (indien je vooraf online het extra gewicht betaald kun je soms 50% of meer korting hierop krijgen).

Rondreis Laos

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven