< Terug naar resultaten

Praktische informatie

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Laos reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelssprekende reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Het is in Laos vrij warm. Overdag kan de temperatuur oplopen tot 30 °C, 's avonds koelt het iets af. Vlak vóór de regentijd, van maart tot en met mei, wordt het nog warmer; de temperatuur in Vientiane kan stijgen tot ca. 35 °C. De temperaturen in de berggebieden liggen gemiddeld vijf graden lager en zijn dus aangenamer. In de moessontijd voelt de warmte nogal drukkend aan. In het heuvelachtige noorden kan het in de droge tijd 's avonds en 's nachts behoorlijk fris zijn, vooral in december en januari. Tijdens de moessontijd is het reizen zwaarder, maar wel goed mogelijk. Het regent zelden de hele dag, meestal betreft het een enorme bui die een uur of twee duurt (voornamelijk in de namiddag, 's avonds of ‘s nachts). Natuurlijk kan het ook wel eens een dagje regenen, maar het kan ook een week droog blijven.
Beste reistijd: van oktober tot en met februari; het regent dan weinig en de temperatuur is aangenaam, maar ook in april en onze zomermaanden is Laosprima te bereizen.

Klimaatgrafiek Vientiane

image

 Laos reizen met een festival

Festivals behoren tot de meest indrukwekkende gebeurtenissen in Boedhistisch Zuidoost Azie. De bevolking stroomt naar de tempels, om er te offeren. Het is daarom zeker de moeite waard om bij de keuze voor je vertrekdatum rekening te houden met een dergelijk festival. Je kunt tijdens onze reizen de volgende festivals bezoeken: Wat Phu festival: Dit festival wordt gehouden ter herdenking van een van de lezingen van de Boedha. Het wordt gevierd met chantings en offerandes bij verschillende tempels door het land. De belangrijkste viering vindt plaats bij de Khmer ruines van Wat Phu nabij Champassak. We slapen ivm met dit festival de nacht van 29 op 30 jan 2010 in Champassak ipv Pakse. Belangrijkste viering vindt plaats vroeg in de ochtend van de 30e. Lao Pi Mai (nieuwjaar): Pi Mai betekent nieuwjaar. Wordt gevierd in het gehele land. Huizen worden opgeknapt en schoongemaakt, Laotianen dragen nieuwe kleren en Boedha beelden worden gewassen met heilig water. Het nieuwjaarsfestival is bovenmdien een uniek feest: overal in de straten wordt met water gegooid en vinden watergevechten plaats. Het is de warmste tijd van het jaar! Ieder tempel heeft zijn eigen ceremonies waarbij bloemen en fruit worden geofferd. Een van de beste plaatsen om Lao Pi Mai mee te maken is Luang Prabang: verschillende optochten vinden plaats en er wordt een 'Miss Nieuwjaar' -verkiezing gehouden. That Luang festival: wordt gevierd in en rondom twee van de belangrijkste tempels in Vientiane, namelijk de Lao Wat en de Pah That Luang. Monniken zich rond de tempels waar ze aalmoezen en bloemen ontvangen en later op de dag is er kleurrijke processie (Phasaat Pheung) met kaarsen. Naast deze ceremonieën is er een lokale markt, vuurwerk en muziek. Lai Heua Fai, oftewel festival van het licht wordt vooral gevierd in Luang Prabang, maar ook in Vientiane, Savannakhet en Pakse. In de week voorafgaand aan het feest worden in de hele stad vlotjes gemaakt met bloemenslingers, wierook en kaarsen. Op de vooravond van het festival loopt iedereen langs de tempels in parade naar de Mekong rivier, waar de bootjes/vlotjes in het water worden gezet. Boat Racing Festival: dankt zijn bekendheid aan de vele kleurrijke bootraces in de hoofdstad Vientiane. Ceremonies en optochten vinden plaatsen langs de Mekong om het einde te vieren van de regentijd. De bevolking geeft geschenken en aalmoezen aan de monniken. Hmong Nieuwjaar: In Noord Laos wordt in verschillende plaatsen het Hmong Nieuwjaar gevierd. Vooral jonge meisjes hebben hun mooiste traditionele kleding aangetrokken. Ook sommige jongens zijn gekleed in traditioneel tenue. Dit festival is voor jongeren de kans om elkaar te ontmoeten. Ze spelen een balspel en vinden ze elkaar leuk, dan gaan ze door met het overgooien van de bal naar elkaar. Je zult ze op verschillende plekken langs de weg zien staan. Daarnaast vinden er in sommige dorpen verschillende festiviteiten plaats.

Festival tijdens een reis

Bij data & prijzen staat er per vertrek of er een festival plaats vindt tijdens de betreffende reis. Uiteraard plannen wij met veel zorg de data en het programma van de festivalreizen. Wij willen er op wijzen dat het in een uitzonderlijk geval mogelijk is dat de lokale of nationale autoriteiten op het laatste moment alsnog het festival afgelasten of de datum wijzigen. Indien dit voor vertrek bekend is zullen we je daar uiteraard van op de hoogte brengen, dit is echter geen reden om de reis te annuleren.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan de reis deelnemen. De reisroute is goed uitgebalanceerd en bevat geen vreselijk lange, uitputtende dagtrajecten. De wandelingen gaan over begaanbare paden. Tijdens de wandeltocht draag je je eigen bagage (alleen dat wat je nodig hebt voor de wandeltocht, de rest wordt per bus vervoerd). Bedenk wel dat het toerisme naar Laos nog in de kinderschoenen staat. De omstandigheden zijn, vooral in het noorden van Laos, af en toe primitief en vragen om een flexibele instelling en incasseringsvermogen. Daarnaast zijn de wegen van slechte kwaliteit en kan het vervoer per boot en pick-up (tijdens de moesson) zwaar zijn. Een positieve instelling is dus wel belangrijk! Daar tegenover staat dat je reist in een zeer authentiek land waar je veel contact hebt met de lokale bevolking. Mocht je twijfelen over mogelijke deelname, neem dan contact met ons op.

 Paspoortinformatie

Paspoort
Je hebt een paspoort nodig dat nog zes maanden na vertrek uit Laos geldig is. Maak kopieën van de belangrijke pagina's en bewaar deze tijdens je reis gescheiden van je paspoort.
NB. Belgische reizigers hebben een internationale reispas nodig.

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten (een geldig paspoort en eventuele benodigde visa) te beschikken. Hou er rekening mee dat bij sommige beroepen (o.a. media en/of krijgsmacht) soms een andere dan de reguliere visumprocedure moet worden gevolgd. Voor reizigers met een andere dan de Nederlandse of Belgische nationaliteit kunnen afwijkende visumvoorwaarden van toepassing zijn, anders dan in onze reisbeschrijving vermeld. Indien door de desbetreffende Ambassade en/of Consulaat om persoonlijke redenen geen visum aan jou wordt toegekend, kan Sawadee Reizen niet aansprakelijk worden gesteld. Conform de ANVR-Reizigersvoorwaarden (Boekingsvoorwaarden) 2019 art. 6.4 komen onkosten voor het niet (geheel) kunnen maken van de reis vanwege het ontbreken van geldige (reis)documenten voor rekening van de reiziger. Wel kun je het risico op het buiten je schuld om niet krijgen van een visum bij sommige verzekeraars laten afdekken.

Verder dienen alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun (minderjarige = t/m 17 jaar) kind bij reizen buiten het Schengen-gebied te kunnen aantonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind. Denk hierbij (advies Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee) aan: Verklaring toestemming vakantie en kopie paspoort andere (niet-meereizende) ouder, recent uittreksel GBA kind, eventueel uitspraak met betrekking tot gezag en omgang/ouderschapsplan/geboorteakte kind. Zorg dus dat je op tijd over de juiste papieren beschikt. De Koninklijke Mareschaussee heeft extra controles aangekondigd voor deze zomer. Voor overige informatie kun je terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee. Voor reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

Let op: De letter ‘O’ komt in het Nederlandse paspoortnummer niet voor. Het gaat dus altijd om het cijfer ‘0’. Dit geldt ook voor het nummer op een identiteitskaart.

 Visuminformatie

Voor deze reis is geen visum nodig.
Visum Voor zowel Thailand en Laos is een visum nodig. Visum Thailand: het visum voor Thailand krijg je bij aankomst op de luchthaven van Bangkok in je paspoort gestempeld en is gratis. In het vliegtuig krijg je een formulier uitgereikt dat je volledig dient in te vullen. Let er wel op dat je het (schijnbaar onbelangrijke) papiertje dat je van de douanier terugkrijgt goed bewaart. Dit papiertje heb je namelijk bij het verlaten van Thailand weer nodig. Visum Laos: het visum voor Laos krijg je bij aankomst in Laos tegen betaling van US$ 35,- en is 30 dagen geldig (Je hebt hiervoor een pasfoto nodig). N.B. - Deze richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade of Het VisumBuro. - Vraag je visum niet eerder dan 4 weken voor vertrek aan. Sommige visa hebben na afgifte een beperkte geldigheidsduur.


Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten (een geldig paspoort en eventuele benodigde visa) te beschikken.

Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade, Visumcentrale-Nederland of Visumcentrale-België.

  Financiën

Munteenheid
In Laos is de ‘kip’ de nationale munteenheid, maar Thaise Baht, dollars en euro’s worden er ook geaccepteerd. Je kunt de kip alleen in Laos kopen. De wisselkoers is 14.000 kip voor 1 Euro (indicatie).
In Thailand is de Baht de munteenheid. De wisselkoers is 49 baht voor 1 Euro (indicatie).

Contant geld/Creditcard/pinnen
Het is handig om contante euro’s op zak te hebben. In Luang Prabang en Vientiane is het gebruik van creditcards beperkt tot luxe winkels, hotels, restaurants en banken. In noodgevallen kun je ook geld opnemen met een creditcard. Wij raden aan om creditcards alleen mee te nemen als reserve en niet als primair betaalmiddel.
In Laos kun je alleen in Luang Prabang en Vientiane pinnen, per geldopname geldt een limiet van 700.00-1.000.000 kip per keer. In Thailand kun je overal pinnen met pinpas met Maestro- of Cirrussymbool.

Welk geld meenemen?
De kosten in dollars zoals vermeld bij bijkomende kosten (het visum aan de grens bij Laos en de luchthavenbelasting bij vertrek in Vientiane) dienen ook in dollars betaald te worden.
De bedragen vermeld in Euro’s kun je het beste voor het grootste gedeelte in contante Euro’s meenemen en voor het overige gedeelte in contante dollars. In Laos zijn Euro’s eenvoudig inwisselbaar. Je kunt na aankomst in Bangkok/Chiang Rai Thaise Baht kopen of pinnen. In Laos kun je na de douane geld wisselen.

We raden je aan om altijd een pinpas en/of creditcard mee te nemen voor onverwachte uitgaven of noodgevallen.

Een overzicht van beschikbare pinautomaten en plekken waar je met creditcard kunt betalen vind je op www.mastercard.com. We raden je aan een extra pinpas en/of creditcard mee te nemen voor noodgevallen. In het buitenland is voor het gebruik van een creditcard altijd een pincode nodig.

Misbruik van bankpassen en/of skimmen is een wereldwijd probleem en veel banken hebben inmiddels pinbetalingen in het buitenland uitgeschakeld. Als je buiten Europa reist, zorg er dan voor dat je met je bankpas geld kunt opnemen buiten Europa. Informeer bij je bank of je bankpas goed is ingesteld en hoe je dit desgewenst kunt aanpassen naar 'wereld'.

Zakgeld

Het richtbedrag aan zakgeld op deze reis is per persoon per week.

Dit bedrag is een gemiddelde van wat reizigers de laatste jaren tijdens deze reis hebben uitgegeven aan maaltijden en drankjes, bijkomende excursies, entreegelden, eventuele plaatselijke luchthavenbelastingen en fooien. Natuurlijk is je eigen uitgavenpatroon hierbij ook bepalend. Souvenirs zijn daarom niet inbegrepen. Tijdens de reis zijn verschillende (optionele) excursies mogelijk, die je ter plaatse (met behulp van de reisbegeleider) kunt boeken. Indien een excursie beter vooraf kan worden geboekt, dan staat deze vermeld in de reisbeschrijving en op het boekingsformulier.

Enkele voorbeelden van uitgaven tijdens deze reis:

Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in januari 2019. Uiteraard kunnen deze in de loop van het jaar wijzigen. Daarnaast kan de koers van de dollar en lokale valuta gewijzigd zijn waardoor de prijzen van excursies en activiteiten mogelijk anders uitvallen.

  Maaltijden

De maaltijden tijdens de wandeltocht in het Noorden en tijdens het verblijf in het Thai Lu dorp zijn inbegrepen in de reissom. De overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Dit is een bewuste keus omdat we de vrijheid van individueel reizen willen combineren met het gemak van een groepsreis.

Eten en drinken
In Laos en Thailand is het eten uitstekend, zij het naar westerse smaak soms pikant of soms zelfs zeer scherp gekruid. Als het eten te heet is, neem dan wat droge rijst of een hapje suiker.
Typisch Laotiaans is kleefrijst, vaak in mandjes geserveerd. Menukaarten zijn over het algemeen in het Laotiaans, Engels of Frans. Het eten dat verkocht wordt bij kraampjes op straat is goedkoop, snel klaar en vaak heel lekker. Het leuke is dat je de gerechten die je wilt nuttigen, kunt aanwijzen. Eet vlees en kip altijd goed doorbakken (soek soek) en eet geen rauwe vis of schaal- en schelpdieren. In Vientiane en Luang Prabang vind je vele Franse restaurantjes. De internationale keuken is inmiddels in deze steden flink vertegenwoordigd.
Op het platteland is het raadzaam met enige voorzichtigheid een restaurant te kiezen. Een volle zaak, doet verse aanvoer van groenten en vlees vermoeden. Vermijd in Laos het eten van pha daek, de vispasta (gemaakt van rauwe gefermenteerde vis) die standaard wordt verwerkt in de overheerlijke somtam (tamahoe) salade.
Mineraalwater is vrijwel overal te koop. Het wordt verkocht in plastic flessen. Frisdranken als cola, pepsi en miranda kosten niet veel en zijn overal verkrijgbaar. Koffie wordt (helaas) meestal van instant-poeder gemaakt. Probeer de echte Laotiaanse koffie, een van de opkomende export producten van Laos! De originele Laotiaanse groene thee wordt op z’n Chinees geserveerd; de thee bestaat uit losse thee bladeren waar gekookt water op wordt geschonken. Je wacht met drinken tot alle bladeren naar de bodem van het glas zijn gezonken.
In Laos kosten alcoholische dranken in vergelijking met frisdrank relatief veel. De in Thailand geproduceerde Seang Som rum en Mekong-whisky zijn daarentegen redelijk goedkoop. Deze zijn goed te drinken in combinatie met cola en (veel) ijsblokjes. Het lokale Lao bier is van goede kwaliteit en niet duur. In Laos krijg je als teken van gastvrijheid vaak Lao Lao, een lokale rijstwijn, aangeboden. Het alcohol percentage van deze drank ligt rond de veertig tot zestig procent!

  Taal & Cultuur

Taal
Alle Lao-dialecten maken deel uit van het Thai, en het standaard-Lao lijkt erg op het standaard-Thai. Noordoost-Thai is in. Net als het Vietnamees is het Lao een monosyllabische tonale taal. Dat wil zeggen dat iedere lettergreep van een woord al een aparte betekenis heeft en dat woorden worden gevormd door het combineren van deze lettergrepen. Daarbij heeft een zelfde woord dat met een andere toonhoogte wordt uitgesproken een andere betekenis. In het Laotiaans zowel als het Vietnamees zijn er formeel zes woordonderscheidende toonhoogten. Het Cambodjaans is geen tonale taal. Een verschil tussen het Laotiaans en Cambodjaans aan de ene kant en het Vietnamees aan de andere kant is de geschreven taal. Het Laotiaans wordt net als het Cambodjaans geschreven in een van het Zuid Indiase Brahmi afgeleid krulschrift. Het Vietnamees heeft van oudsher nooit een geschreven taal gekend. In de 17e eeuw heeft een Franse pater een op ons alfabet gebaseerd schrijfsysteem ontworpen, dat in Vietnam vandaag de dag nog wordt gebruikt. De hoger opgeleiden in heel Indochina spreken overigens soms nog Frans.

 Wat neem ik mee op reis

Uitrusting

Ter plaatse maakt het vervoer vaak deel uit van het avontuur. Reizen per (privé) bus, truck, boot, trein, terreinwagen; tijdens een Sawadee reis kan het allemaal! Omdat de bagageruimte in deze vervoermiddelen vaak beperkt is, raden we je af om een harde koffer mee te nemen. Het beste kun je kiezen voor een flexibele rugzak, sporttas of zachte koffer. Kijk daarnaast ook eens kritisch naar wat je echt nodig hebt op reis, de ervaring leert dat je al snel te veel meeneemt. Omdat je zelf verantwoordelijk bent voor het dragen van je bagage naar de accommodatie, geldt in dit geval: less is more!

Luchtvaartmaatschappijen staan meestal 1 stuk ruimbagage van maximaal 20 kilo toe. Voor binnenlandse vluchten hanteren sommige luchtvaartmaatschappijen een lagere bagagelimiet. Dit staat dan vermeld in het tabblad 'vluchtinfo', onder het kopje vluchtinformatie.

Kleding In Laos en Thailand is het vrij warm. Lichte, luchtige, ruimvallende kleding (katoen, viscose) draagt koel en is snel droog na het wassen. In de meeste hotels kun je je kleren laten wassen. In december is het ’s avonds en ’s nachts koud (rond 10 graden). Dan is een warme trui, een jas en eventueel een muts nodig. Verpak je bagage in plastic zakken in je rugzak/tas zodat alles droog blijft, ook op de boot (tevens goede bescherming tegen stof en vuil). Tip: koop een sarong (grote lap stof) voor vrouwen als zij willen baden (tijdens trektocht en homestays). Goedkoop en gemakkelijk aan te schaffen in Laos! Wat je écht nodig hebt: - dagrugzakje voor in de bus en tijdens wandelingen - pasfoto voor het visum in Laos - lakenzak - zaklantaarn, zakmes (in vliegtuig níet in de handbagage!) - zonnebril / hoofddeksel Wat handig is om mee te nemen: - 1-persoons-klamboe: de meeste hotels, guesthouses en homestays beschikken over klamboes. Omdat we echter de kwaliteit ervan niet kunnen garanderen, adviseren we dan ook een 1-persoonsklamboe mee te nemen. - In de regentijd: een paraplu (bovendien vermijd je de klamme hitte die je voelt als je een regencape draagt. Een paraplu biedt tevens bescherming tegen de felle zon. - als je contactlenzen draagt, neem dan zeker ook een bril mee. Fotografie, video en opladen In de meeste hotels kun je de batterijen van je camera opladen. Hiervoor heb je een wereldstekker nodig. Opladen kan niet tijdens de trektocht. Denk daarom ook aan een reserveset batterijen.

 Gezond en veilig op reis

Medicijnen

We raden je aan om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denk hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten en reisziekte. Daarnaast zijn een tekentang en ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) aan te raden. Onze reisbegeleiders hebben zelf ook een beperkte EHBO-kit mee. 

Gebruik je speciale medicijnen(bijv. medicijnen die onder de opiumwet vallen en/of grote hoeveelheden), neem dan voldoende mee en vraag je apotheek om een KNMP-reisdocument voor je op te stellen. Houd dit document in je handbagage.

Vaccinaties en malariaprofylaxe

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe bijzonder vaak veranderen, raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of thuisvaccinatie.nl. Het is handig om deze reisroute mee te nemen tijdens de afspraak. Met een volledig vaccinatieschema moet vier tot zes weken voor vertrek begonnen worden. Bekijk hier meer uitleg over beschikbare vaccinaties.

India en Bhutan stellen geen vaccinaties verplicht. We raden je aan je in te enten tegen de volgende ziekten:
-DTP (difterie, tetanus, polio)
-Hepatitis A
-Buiktyfus

Malaria
Er komt malaria voor in Bhutan, met name in het gebied waar we de 6 daagse Nabjitrail lopen en nabij de Indiase grens. De GGD, je huisarts of Thuisvaccinatie.nl kan precies vertellen of en welke profylaxe nodig is. Verder is het belangrijk om tussen zonsondergang en zonsopgang muggensteken te voorkomen. Raadzaam is om voor de schemering valt je in te smeren met muggenmelk met 30-50% DEET. 's Avonds is het aan te bevelen om bedekte kleding te dragen (lange mouwen, lange broek, sokken, dichte schoenen).

Dengue (knokkelkoorts)
In de verstedelijkte gebieden in Azië komt deze door muggen overgedragen ziekte steeds meer voor. Dengue verloopt meestal onschuldig met koorts, huiduitslag en hoofdpijn, maar kan in zeldzame gevallen ernstig verlopen. Er bestaat geen vaccinatie. De muggen die dengue overbrengen steken overdag. Het is dus verstandig dat je je ook overdag insmeert met muggenwerende middelen met 30-50% DEET.

Voor deze reis wordt in de regel geadviseerd je te beschermen tegen:
Rabiës
Malaria, komt voor in Laos
Dengue, komt voor in Laos en Thailand

Thuisvaccinatie.nl

Sawadee werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Dit is een landelijk werkend vaccinatiecentrum. Zij vaccineert aan huis of op locatie en geeft je advies over het gebruik van malariaprofylaxe. Gecertificeerde medewerkers komen bij je langs wanneer het jou uitkomt, zelfs in de avonduren. Dus geen reis- en wachttijd! De tarieven liggen op het niveau van of zelfs lager dan die van de GGD of huisarts, je betaalt geen extra kosten voor de service aan huis. Klik hier voor meer informatie over Thuisvaccinatie, zoals de voordelen, de werkwijze, en het maken van een afspraak.

Check je reisverzekering!

Logo Europeesche

De kosten van medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kunnen enorm oplopen. Wie goed verzekerd op reis gaat voorkomt hoge kosten. Daarom stellen we een individuele reisverzekering verplicht. Meer informatie over het Sawadee Verzekeringspakket i.s.m. Europeesche Verzekeringen vind je hier.

Hulp op zak app

De Hulp op Zak-app biedt je snelle hulp als je schade hebt tijdens je vakantie. Bij een noodsituatie bereik je direct de alarmcentrale van je verzekeraar. De app is via deze pagina te downloaden.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Sawadee altijd op de eerste plaats. Via onze contacten met agenten en lokale autoriteiten volgen wij de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

Raften

In Laos bieden (lokale) organisaties mogelijkheden aan om te raften. Raften blijft, zelfs met goede voorzorgsmaatregelen, altijd een risicovolle en onvoorspelbare sport. Wij bieden raften daarom in onze reizen niet aan. Wanneer je zelf een raftexcursie wilt boeken, is dat op eigen risico. Als je gaat raften informeer dan altijd of je reisverzekering hiervoor dekking biedt.

 Contact tijdens de reis

Tijdsverschil
Het tijdsverschil met Thailand en Laos is 7 uur (tijdens de zomertijd 6 uur).

Contact met het thuisfront
Bellen vanuit Thailand en Laos kan bij de verschillende telecomkantoortjes. Mobiel bellen is in Thailand en Laos in de steden overal mogelijk. Informeer voor vertrek bij je provider of mobiele telefonie met je bestaande abonnement en telefoontoestel mogelijk is.
Internet cafés zijn overal in Thailand en Laos te vinden. E-mail is de goedkoopste manier om met het thuisfront te communiceren.
Post vanuit Thailand en Laos doet er normaal gesproken zo'n twee weken over.

Noodgevallen en calamiteiten

Zorg ervoor dat thuisblijvers altijd op de hoogte zijn van zowel je reisschema als je vluchtgegevens. Actuele vluchttijden zijn te vinden op www.schiphol.nl, www.brusselsairport.be/nl of in de Schiphol Amsterdam Airport en Brussels Airport App (gratis te downloaden in de Appstore).

We sturen geen lijst van de hotels waar we tijdens de reis verblijven omdat deze nog wel eens wisselen en de kamers vaak onder een andere naam geboekt zijn. In geval van nood zijn we voor zowel reizigers als thuisblijvers 24 uur per dag bereikbaar. Bel daarom niet met het hotel maar met Sawadee. Tijdens kantooruren kun je ons bellen op +31204202220. Buiten kantooruren word je doorgeschakeld met onze alarmdienst of kun je direct ons noodnummer bellen: +31206516035.

Tip: maak een digitaal dossier aan. Scan je paspoort, visa, e-tickets en andere belangrijke bescheiden en mail deze naar jezelf. Zo heb je, ingeval van diefstal of verlies tijdens de reis, altijd kopieën van je belangrijke papieren achter de hand.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis Laos

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs op een van onze events: 

 • 6 april: Inspiratiedag, Amsterdam
 • 13 april: Fiets- en wandelevent, De Hoep Castricum

Meld je gratis & vrijblijvend aan.