< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Unieke route met bekende hoogtepunten en minder bezochte gebieden
 • Verblijf in Hinboun Nationaal Park met bezoek aan de beroemde Khong Lor grot
 • Bezoek aan Pak Ou grotten
 • Bezoek aan Phonsavan en een excursie naar de mysterieuze Vlakte der Kruiken
 • Verblijf op de karakteristieke niet-toeristische eilanden Don Daeng en Khong
 • Zeer gevarieerde rondreis door Laos
 • Veel wandel- en fietsmogelijkheden
 • Optionele 2-daagse wandeltocht in Noord-Laos

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Combinatie met Cambodja

  Je kunt deze reis ook in combinatie met 5 dagen Cambodja maken. Tijdens onze 30-daagse reis naar Laos & Cambodja is het Laos-gedeelte identiek aan deze reis. Vanaf dag 23 reis je vervolgens vanuit het zuiden van Laos door naar Cambodja en bezoek je o.a. Phnom Penh en de wereldberoemde tempels van Ankor Wat.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Chiang Rai

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  naar Chiang Khong

  image

  De reisbegeleider staat te wachten op de luchthaven van Chiang Rai. Onze bus brengt ons in ongeveer twee uur naar Chiang Khong, gelegen aan de Thaise oever van de Mekong. Vanaf ons hotel heb je een mooi uitzicht over Laos en de machtige Mekong rivier. Wist je dat de Mekong bijna 5.000 kilometer lang en maar liefst door zes Aziatische landen stroomt?

 • 3

  naar Luang Nam Tha

  image

  Na het ontbijt, nadat we de grens hebben overgestoken vertrekken we naar Luang Nam Tha. Een rit van ongeveer vijf uur. We rijden door een heuvelachtig groen landschap met talrijke rijstvelden en rubberplantages. Onderweg stoppen we in Vieng Phoukha. Hier kan je op eigen gelegenheid lunchen en de stad verkennen. 's Avonds kan je een bezoek brengen aan de kleine avondmarkt. Ons hotel ligt midden in het centrum van Luang Nam Tha.

 • 4

  Luang Nam Tha / vrije dag

  image

  Wie wil, kan vandaag buiten Luang Nam Tha gaan wandelen. Je kunt er voor kiezen om een volle dag te wandelen en 's middags terug te keren naar Luang Nam Tha, maar je kunt er ook voor kiezen een 2-daagse wandeltocht te maken. Het wandelen is sterk afhankelijk van het weer (de regen) en het is niet altijd mogelijk deze wandelingen te maken. Ter plekke wordt er samen met de reisbegeleider gekeken of er gewandeld kan worden en wie welke wandeling wil doen. Mocht je voor de 2-daagse wandeling gaan, dan slaap je 1 nacht niet in het hotel. Hiervoor krijg je geen restitutie.

  image

  Na een rit van ongeveer een uur zullen we in Nam Ha NP aankomen. De wandeltocht voert door heuvelachtig terrein en we lopen een groot deel door het Nam Ha  park. Elke dag wandelen we tussen de 5 tot 7 uur. De hoge luchtvochtigheid, de steile en soms gladde paden maken het een pittige uitdaging. Daar staat een onvergetelijke ervaring tegenover. Je slaapt een nacht bij bergstammen thuis. Verwacht geen luxe!

 • 5

  Luang Nam Tha / vrije dag

  image

  Fietsen is een uitstekende manier om de omgeving van Luang Nam Tha te verkennen. Er is nauwelijks verkeer en de wegen zijn goed. Je kan door dorpjes en langs rijstvelden fietsen. Als je de fietstocht niet wilt maken, kan je Luang Nam Tha ook te voet verkennen. Na al de inspanning kan je je aan de nationale drank, Laolao, wagen. Deze Lao whiskey wordt gemaakt van Mekongwater en plakrijst.

 • 6

  naar Nongkhiaw

  image

  In de ochtend vervolgen we onze weg door een schitterend gebied. Omdat we met eigen vervoer op pad zijn, hebben we de gelegenheid om te stoppen waar we willen. Vandaag rijden we zo’n 8 tot 9 uur. Rond lunchtijd stoppen we Oudom Xai. Geniet onderweg van de passerende rijstvelden en kleine dorpjes. Tegen het einde van de middag arriveren we in Nong Khiew. We slapen 2 nachten in een eenvoudig hotel. Je kunt ontspannen in een van de restaurants van het redelijk toeristische dorp.

 • 7

  Nongkhiaw / vrije dag

  image

  Vandaag maken we vanuit Nong Khiew een boottocht over de Nam Ou-rivier. We varen langs indrukwekkende kalksteenformaties en we bezoeken kleine dorpjes, waaronder een traditioneel weversdorp, waar je een leuke souvenir kunt kopen. Na de lunch maken we een korte wandeling door de rijstvelden. Na een bezoek aan een historische grot, die in de Vietnamoorlog als schuilpek werd gebruikt, varen we – genietend van de zonsondergang – terug naar Nong Khiew

 • 8

  via Pac Ou grotten naar Luang Prabang

  image

  Na het ontbijt reizen we met onze eigen bus in ongeveer vier uur naar Ban Pac Ou. Vanaf hier nemen we de boot en brengen we een bezoek aan de Pac Ou grotten. Dit heiligdom ligt op een kruising van twee rivieren, de Mekong en de Ou. In ontelbare nissen en spelonken van deze bijzondere plek staan naar schatting meer dan vijfduizend boeddha's.

  image

  In de middag komen we aan in Luang Prabang. De komende nachten verblijven we in een comfortabel hotel, op loopafstand van het centrum. De oude koningsstad werd eind 1995 door Unesco op de werelderfgoedlijst van belangrijkste cultuurgoederen van de wereld gezet. Deze erkenning onderstreept het unieke karakter van Luang Prabang.

 • 9

  Luang Prabang / vrije dag

  image

  Vandaag kun je op eigen gelegenheid deze prachtige stad verkennen. Je vindt er een museum en tientallen tempels. Het museum was het paleis van de voormalige koning. Het herbergt een uitzonderlijke collectie boeddha's. Luang Prabang heeft een aantal prachtige tempels. De Wat Xieng Thong is wellicht de mooiste. De muren zijn ingelegd met mozaïeken.

 • 10

  Luang Prabang / vrije dag

  image

  Voor natuurliefhebbers zijn de Kuang Si watervallen een aanrader. Ze liggen op ongeveer een uur rijden van Luang Prabang. Naast een tuk tuk rit, kunnen de echte sportievelingen een mountainbike huren en er op de fiets naartoe gaan. Dit is zeker gezien de hitte, een behoorlijk pittige tocht. Vergeet je zwemkleding niet, want je kan heerlijk zwemmen in het blauwe water van Kuang Si.

 • 11

  Luang Prabang / vrije dag

  image

  Een laatste volle dag om de pracht van Luang Prabang in je op te nemen. Je kunt deze dag ook gebruiken om je eens te laten verwennen met een Laotiaanse massage of spa. Ook heeft de stad een scala aan voortreffelijke restaurants en een groot aantal openluchtrestaurantjes met zicht over de Mekong. Ideaal om je verblijf in Luang Prabang af te sluiten.

 • 12

  naar Phonsavan

  image

  De weg die we vandaag volgen staat onder de lokale bevolking ook wel bekend als de slangenweg, vanwege de vele bochten. Na een rit van ongeveer zeven uur met onze bus komen we aan in Phonsavan. De naam van deze stad betekent letterlijk “de hemel op aarde”, een naam die de Laotianen hoop moest geven nadat in de jaren ‘70 zware bombardementen het gebied teisterden.

  image

  Grote kraters, die ontstaan zijn door het afwerpen van bommen, domineren het landschap. Gelukkig heeft de provincie meer te bieden dan herinneringen aan een vervlogen oorlog. Groene uitgestrekte vlaktes en kalksteenformaties laten een pracht aan natuurschoon zien. We overnachten in een hotel op ongeveer 20 minuten lopen van het centrum.

 • 13

  Phonsavan / vlakte der kruiken

  image

  De vlakte der kruiken zijn velden met grote zandstenen vazen. De herkomst hiervan is omgeven met mysterie. Volgens sommigen zijn het graven, volgens anderen zijn het bewaarplaatsen voor rijst. We maken een excursie naar drie sites waar je de kruiken kunt bezichtigen. Eén van de kruiken, Thong Hai, ligt 25 kilometer van Phonsavan en weegt maar liefst zes ton. We lopen door rijstvelden en hebben uitzicht op de vazen in de verte.

 • 14

  naar Vang Vieng

  image

  We reizen met onze bus naar Vang Vieng, een rit van ongeveer zes uur. Onderweg stoppen we bij een biologische boerderij. Vang Vieng ligt prachtig gelegen aan de oevers van de Nam Song rivier en is omgeven met steil karstgebergte. In de namiddag zijn de restaurants aan de rivier de beste plek om de zon achter de karstheuvels te zien verdwijnen. We slapen in mooie bungalows gelegen aan de rivier.

 • 15

  naar Vientiane

  image

  In de ochtend kun je in de schitterende omgeving van Vang Vieng een fiets- of wandeltocht maken. Daarna rijden we in ongeveer drie uur naar Vientiane, waar we twee nachten verblijven. Met 400.000 inwoners is Vientiane waarschijnlijk de meest 'dorpse' hoofdstad ter wereld. Door de koloniale geschiedenis doet de sfeer Frans aan. Vanaf de Patuxai, de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe, heb je een mooi uitzicht.

 • 16

  Vientiane / vrije dag

  image

  Een bezoek aan Pha That Luang, een belangrijk boeddhistische stoepa, mag je niet missen. Dit met goudblad bedekte bouwwerk, symbool van Boeddhistisch Laos, ligt iets buiten het centrum van de stad. De kleuren combinatie van de gouden stoepa met monniken in oranje gewaden is heel mooi en zeker een foto waard. Erg leuk is ook 'The Morningmarket', waar veel geweven sjaals en doeken te koop zijn en bij de nabijgelegen voedselmarkt, de Kua Din, kom je ogen tekort.

 • 17

  naar Hinboun natuurpark

  image

  ’s Ochtends vertrekken we naar een uniek natuurpark, het Hinboun natuurpark. Hinboun, waar we tegen de avond aankomen,is vermaard vanwege de oerbossen, grotten en ondergrondse rivieren. Net als de natuur zijn ook de dorpjes hier ongerept. Vanuit de overnachtingsplek, waar we twee nachten slapen, kun je verschillende activiteiten ondernemen. Maak bijvoorbeeld een prachtige wandeling langs de rivier, door rijstvelden en dorpjes in de omgeving.

 • 18

  Hinboun natuurpark / Khong Lor grot

  image

  We wandelen naar de beroemde grot en volgen per boot de loop van de Nam Hinboun. Deze rivier gaat maar liefst zes en een half kilometer ondergronds. Regelmatig moeten we de boot uit om stukjes lopend af te leggen. Het kan zijn dat deze excursie niet door kan gaan door de waterstand in de Khong Lor grot. De inbegrepen lunch wordt op een mooie plek voor ons klaar gemaakt.

 • 19

  naar Savannakhet / bezoek Wat That Ing Hang

  image

  We rijden in ongeveer zeven uur naar Savannakhet. Je ziet duidelijk architectonische overblijfselen van de Franse tijd hier. Hier zou één van Boeddha's beenderen begraven liggen. We overnachten in een comfortabel hotel op ongeveer 15 minuten van het centrum.  Savannakhet biedt geen echte hoogtepunten, maar onze reizigers waarderen de stad vanwege de ligging en de sfeer.

 • 20

  naar Don Daeng eiland

  image

  Vanuit Savannakhet reizen we per bus in ongeveer vijf uur verder naar het zuiden. We gebruiken de boot om bij onze overnachtingsplek te komen, het Don Daeng eiland. In de middag varen we naar dit eiland in de Mekongrivier. We overnachten op een leuke plek in een community lodge, vlak buiten het dorp.

 • 21

  via Wat Phu tempel naar Khong eiland

  image

  Na het ontbijt brengt onze bus en een boot ons naar de wereldberoemde Wat Phu tempel. Het gedeeltelijk overgroeide Khmer tempelcomplex dateert uit de zesde tot de achtste eeuw en is daarmee ouder dan Angkor Wat. Archeologen vermoeden dat de Wat Phu in die tijd het machts- en religieuze centrum was van een groot Khmer rijk. Wanneer je in alle stilte langs de ruïnes wandelt, dringt pas goed tot je door hoe groot het complex moet zijn geweest.

  image

  Na het bezoek aan Wat Phu is het ongeveer vier uur reizen naar het Khong eiland. We overnachten de komende twee nachten in een eenvoudige accommodatie. Het Khong eiland is onderdeel van de zogenaamde ‘Si Pan Don’, vertaald ‘vierduizend eilanden’. Het aantal eilanden van Si Pan Don hangt af van de waterstand. Niet alle eilanden zijn daarom bewoonbaar, omdat deze tijdens het regenseizoen onder water staan.

 • 22

  Khong eiland / vrije dag

  image

  Vandaag hebben we de tijd om de omgeving van één van de vierduizend eilanden te verkennen. Je kan een bezoek aan de Phapeng en Lipphi watervallen maken. De tocht naar de watervallen voert langs een overwoekerde spoorbrug midden in het bos. Liefhebbers kunnen ook gaan eilandhoppen. Per boot keer je gemakkelijk terug naar ons hotel, dat gelegen is aan het water.

 • 23

  naar Pakse, vlucht naar Bangkok en Amsterdam

  's Ochtends rijden we naar de stad Pakse, waar je op de vlucht naar Bangkok stapt. 's Avonds laat gaat de vlucht vanuit naar Amsterdam.

 • 24

  aankomst Amsterdam

Rondreis Laos

Sabaidee! Welkom in het hart van Indochina!

image
24 dagen vanaf € 2.298
Naar boven
 

Evenementenagenda 2017

 • Kom 7 okt. naar Zwolle, 22 okt. naar Amsterdam of 26 nov. naar Utrecht
 • Maak kennis met ons wereldwijde aanbod
 • Ontdek onze verschillende type reizen
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis
 • Profiteer van unieke acties

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.