< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

Kamerindeling en éénpersoonskamer

Het is voor deze bestemming niet mogelijk een éénpersoonskamer te boeken.

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. We gaan er dan wel vanuit dat je een kamer (of tent indien van toepassing) deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

In Singapore, Kuala Lumpur en Bangkok verblijven we in lokale guesthouses, klein maar fijn. Voor onze trekking verblijven aan de oevers van de rivier in Taman Negara en dromen we weg van onze trekking. Overnachten doen we in een grot waarbij geen sanitaire voorzieningen zijn. De overnachting in de jungle is er alvast eentje waar nog lang over zal gepraat worden. Gelukkig kunnen we daarna wegdromen op de Perhentian Islands in onze bungalow's vlak aan het strand.

 Vervoer ter plaatse

We streven op onze bestemming naar een variatie aan transportmiddelen (trein, boot, fiets, bus, auto, te voet, ...) De schaarse plaatsen van lokale bevolking inpalmen op de bus doen we niet, ook dat is verantwoord transport.
We maken zo veel mogelijk gebruik van het openbaar vervoer, dit is voordelig en meestal goed georganiseerd. Om afgelegen plaatsen te verkennen of verschillende bezienswaardigheden te combineren op één dag kan het charteren van een minibusje een alternatief zijn.
Wegen in Singapore, Maleisië en Thailand verkeren in goede staat. De meetste verplaatsingen duren tussen de 3 à 5 uur in Singapore en Maleisië, iets langer zijn we onderweg naar Krabi en naar Bangkok maar de tijd gaat snel op een comfortable nachtbus.

Buiten bussen hebben we natuurlijk ook nog de jetty boot die ons naar de Perhentian Islands brengt, de tuk tuk's in Bangkok, af
en toe verplaatsen we ons met de fiets

Rondreis Van Singapore naar Bangkok Go-26

Actieve jongerenreis door Maleisië en Thailand

image
23 dagen vanaf € 2.135
Naar boven