< Terug naar resultaten

Rondreis Maleisië

Jungle en tropische eilanden

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Maleisië

Route daagse rondreis Maleisië

Tijdens deze afwisselende 18-daagse reis bezoeken we de theeplantages van de Cameron Highlands, de jungle van Taman Negara en de paradijselijke Perhentian eilanden waar je kunt snorkelen tussen prachtige vissen en koraal. Ook op andere gebieden biedt de reis volop afwisseling. In West-Maleisië wonen Maleiers, Chinezen en Indiërs en dat zorgt voor een kleurrijke mix van mensen, tempels en moskeeën én voor heerlijk eten!

 1. Dag 1 - gggg
Bekijk reisroute

Deze reis is zeer afwisselend: steden, jungle, berglandschap en bountystranden. Je kunt de reis zo zwaar maken als je zelf wilt omdat vrijwel alle activiteiten optioneel zijn. Een aantal reizen zal begeleid worden door een lokale engelstalige reisbegeleider.We overnachten meestal in comfortabele hotels met eigen badkamer en airconditioning. De faciliteiten tijdens de overnachting bij de mensen thuis zijn een stuk eenvoudiger: Je deelt de badkamer met de familie en slaapt op hun bedden. Een matje of slaapzak is voor deze overnachting niet nodig. We reizen met een eigen bus. Dit heeft als voordeel dat we overal kunnen stoppen om foto's te maken of, bijvoorbeeld, een stuk te kunnen wandelen. In de jungle verplaatsen we ons vooral met de boot. Van Taman Negara naar de kust reizen we met de lokale trein. Kuala Lumpur In Kuala Lumpur wisselen traditie en moderne tijd elkaar af. Historische panden staan naast hypermoderne wolkenkrabbers, zoals de 452 meter hoge Petronastowers. Ook cultureel is er volop afwisseling met musea en meerdere (avond)markten in little India en Chinatown. Wandelen tussen de thee De Cameron Highlands liggen op zo'n 1500 meter hoogte. Het is er een stuk koeler dan in de rest van Maleisië en perfect om te wandelen. We bezoeken een theeplantage waar je het hele proces van het plukken van de blaadjes, het drogen en fermenteren tot aan het sorteren op kwaliteit kunt zien. Aansluitend overnachten we bij een gastgezin in een lokale kampung. Olifanten en jungle We bezoeken een opvanghuis voor olifanten. Er leven ongeveer zeven olifanten waaronder een aantal kleintjes. Je mag meehelpen om ze te voeren en te wassen in de rivier. In Taman Negara kun je door de jungle over de langste canopywalk ter wereld lopen. Over een afstand van 500 meter zijn smalle hangbruggen tussen de boomtoppen gespannen. Je moet geen last hebben van hoogtevrees! Paradijselijke eilanden Met de trein rijden we dwars door Maleisie naar de kust. Met een snelle speedboot varen we vervolgens in een half uurtje naar de Perhentian eilanden. Dit is precies wat je je voorstelt bij een tropisch eiland; azuurblauwe zee, een wit zacht glooiend zandstrand en veel palmbomen. Het eiland is maar klein en vrijwel helemaal begroeid en is de perfecte plek om te duiken en te snorkelen. Je kunt ook mooie strandwandelingen maken of dwars door de jungle naar de andere kant van het eiland lopen.

Rondreis Maleisië

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs: 

 • 23 februari presentaties Thailand & Vietnam, Amsterdam
 • 24 februari Zuid-Afrika middag, Amsterdam
 • 1 t/m 3 maart, Fiets- en Wandelbeurs
 • 10 maart bij Theater Kikker, Utrecht
 • 13 april fiets- en wandelevent, De Hoep Castricum

Meld je gratis & vrijblijvend aan.