< Terug naar resultaten

Rondreis Maleisisch Borneo

Sarawak en Sabah, Into the heart of Borneo

Waarom deze reis?

 • De meest gevarieerde en speciale reis door Maleisisch Borneo!
 • Maar liefst 26 dagen op Borneo.
 • Uniek longhouse-programma: drie overnachtingen in 2 verschillende Iban-longhouses.
 • Bezoek aan orang-oetan reservaten: Semonggoh, Sepilok en een optioneel bezoek aan het speciale Hutan onderzoeksproject.
 • Voet- en boottochten in vier nationale parken.

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Maleisië

Route daagse rondreis Maleisisch Borneo

Gedurende deze avontuurlijke rondreis maken we kennis met de 'plaatselijke bevolking' van Maleisisch Borneo; zeldzame neusapen, orang-oetans en neushoornvogels. We maken ook kennis met de Iban, waar we overnachten in traditionele longhouses. Een onvergetelijke ervaring! We waden door rivieren, wandelen over de Headhunters Trail en je kunt de hoogste berg van Zuidoost-Azië beklimmen. De reis eindigt op een tropisch eiland.

Dit is een groepsreis naar Maleisisch Borneo voor natuurliefhebbers met veel wandeltochten door de jungle. Een goede conditie is noodzakelijk.In de steden slapen we in comfortabele hotels. In de natuurparken maken we gebruik van eenvoudiger onderkomens met gedeelde sanitaire voorzieningen. In de traditionele longhouses overnachten we op slaapzalen.We reizen per eigen bus en per boot. Voor langere trajecten maken we gebruik van binnenlandse vluchten. Te gast bij de Iban In het Bako park zijn verschillende jungletrails uitgezet die je zelfstandig kunt lopen. Hier ervaar je de enorme diversiteit van het regenwoud: van vleesetende bekerplanten tot manshoge varensoorten. Als het oerwoud ontwaakt, kun je groepen zeldzame neusapen bewonderen. Iedere wandeling eindigt op een ongerept strand, voor een verfrissende duik. We bezoeken de Iban, ooit gevreesde koppensnellers, nu de meest gastvrije mensen die je je maar kunt voorstellen. Met hen lopen en varen we door het prachtige regenwoud, waarbij we uitleg krijgen over jachttechnieken, geneeskrachtige planten en de aanleg van rijstvelden. We picknicken met een traditionele maaltijd aan de rivier. Immens regenwoud Vanuit Kuching vliegen we via Miri naar Mulu voor onze expeditie in het Gunung Mulu Nationaal Park. Hier bevinden zich midden in het immense regenwoud schitterende druipsteengrotten. We volgen de route die de voormalige koppensnellers liepen, de Headhunters Trail, en overnachten in een boshut aan de oever van de Melinau-rivier. Van hieruit kun je de pittige klim naar de Pinnacles maken; vreemd gevormde, puntige kalksteenformaties, die uit het niets lijken op te rijzen. Olifanten en orang-oetans In de Danum vallei bezoek je het primaire regenwoud, dat een geweldige variatie bezit aan planten en dieren, zoals de zeldzame sumatraanse neushoorn, de Benteng olifant, de nevelpanter, gibbons en langgurs. Ook het aantal vogelsoorten is enorm. Je kunt hier prachtige wandelingen maken. Vervolgens brengen we enkele dagen door aan de oevers van de Kinabatanganrivier. Hier zie je neusapen, neushoornvogels en soms zelfs olifanten en wilde orang-oetangs. Hier kun je ook het bijzondere Hutanproject (een orang-oetan onderzoeksproject) bezoeken. In Sepilok krijg je wederom de kans om orang-oetans te bewonderen. In dit rehabilitatiecentrum worden apen voorbereid op hun terugkeer naar het regenwoud. Mount Kinabalu In het Kinabalu Nationaal Park kun je ervoor kiezen om naar de top van Mount Kinabalu (4101 meter) te lopen. Langs watervallen en steeds wisselende vegetatie loop je naar boven. Na een overnachting op 3400 meter klim je vroeg in de ochtend naar de top om een adembenemende zonsopgang mee te maken. Wie ervoor kiest om beneden te blijven, kan mooie wandeltochten maken langs de weelderig begroeide flanken van de berg. Op het tropische Pulau Tiga, een voormalig Expeditie Robinson-eiland, kom je helemaal tot rust voordat je weer naar huis gaat.

Rondreis Maleisisch Borneo

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven