< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

Je slaapt zes nachten in een hotel, drie nachten in een longhouse in meerpersoonskamers en twaalf nachten in een eenvoudig guesthouse of lodge in twee- of meerpersoonskamers. In de guesthouses en lodges proberen we waar mogelijk twee-persoonskamers te regelen, maar bij de headhunters trail (twee nachten), op de Mount Kinabalu (één nacht) en het junglecamp aan de Kinabatangan is dat niet mogelijk. Vooral de accomodatie en de sanitaire voorzieningen in het junglecamp zijn erg primitief, maar het is een geweldige ervaring.
In de hotels verblijven we in comfortabele tweepersoonskamers met eigen badkamer. In de longhouses en natuurparken is de accommodat
ie simpel. Er is altijd een rivier en soms stromend water. In het longhouse krijg je een matras, kussen en klamboe. Voor sommige parken is het gebruik van een klamboe aan te raden (bijv. Bako en Mulu). Bij de beklimming van Mount Kinabalu (op 3400 meter) slaap je op stapelbedden in een meerpersoonskamer.
In de longhouses en in de Nationale Parken kunnen we een eenpersoonskamer niet garanderen, aangezien er een beperkt aantal slaapplaatsen is.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. We gaan er dan wel vanuit dat je een kamer (of tent indien van toepassing) deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

Het wegennet van Sarawak en Sabah laat soms te wensen over. We verplaatsen ons voornamelijk per (privé)bus en (long)boot. De grootste afstanden worden overbrugd per vliegtuig om zo al te lange dagtrajecten te voorkomen; we vliegen van Kuching naar Mulu en van Kota Kinabalu naar Tawau. Voor alle vluchten is gekozen voor Malaysia Airlines of haar dochtermaatschappij MAS Wings. Bij hoge uitzondering kan het voorkomen dat Air Asia (Malaysia) gebruikt wordt voor deze vluchten. Air Asia heeft een maximum gesteld van 15 kg bagage. Voor iedere extra kilo moet 10 RM (2 euro) worden bijbetaald.

Rondreis Maleisisch Borneo

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Sawadee Reisevent 25 november
DeFabrique, Utrecht

  • Lezingen door documentairemaker: Ruben Terlou
  • Vlogworkshop door vlogger Teun Peters
  • Workshop Smartphone fotografie  
  • Lancering nieuwe brochure 2019/2020
  • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.