< Terug naar resultaten

Rondreis Mongolië-Altai Ruig en Ongerept

In de voetsporen van nomaden

Waarom deze reis?

 • Unieke en actieve reis door het imponerende landschap van West Mongolië
 • Veel contact en ontmoetingen met de Mongoolse, Kazakhse en Tuvaanse nomaden
 • Elfdaagse trekking door het Altai Tavan Bogd Nationaal Park
 • Bij Iedere vertrekdatum een festival of bijzonder cultureel evenement (zie: festivalreizen)
 • Overnachtingen in tenten en gerkampen om optimaal van de natuur te kunnen genieten

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Mongolië

Route daagse rondreis Mongolië-Altai Ruig en Ongerept

Het Altai gebergte strekt zich uit over de grensgebieden van Rusland, China, Kazachstan en Mongolië en is overweldigend mooi. Bergweiden worden afgewisseld met droge steppes en grote, vogelrijke meren. De toppen van de Altai liggen boven de 4000 meter en zijn bedekt met gletsjers. De ongerepte natuur en de hartverwarmende gastvrijheid van de Mongoolse, Kazakhse en Tuva nomaden maken het Altai-gebied tot één van de mooiste op aarde.

Dit is een unieke, avontuurlijke en actieve pioniersreis door het onontgonnen westen van Mongolie. Er is veel contact met de lokale bevolking. Tijdens de elf-daagse trekking wordt persoonlijke bagage, kook- en kampeeruitrusting vervoerd door lastdieren (paarden en/of kamelen). De individuele vrijheid in Mongolië is beperkt. We overnachten in tweepersoonstenten zonder sanitaire voorzieningen en in meerpersoonsgers met eenvoudige sanitaire voorzieningen. In Ulan Bataar slapen we in een middenklasse hotel. Vanwege de veelal onverharde wegen reis je met vierwiel aangedreven wagens. Bezoek aan nomadenfamilies In Bayan Olgii, de meest westelijke provincie van Mongolië, grenzend aan China en Rusland, vind je het Altai Tavanbogd National Park. Hier wonen, naast een minderheid van de Mongoolse Khalkh, de van de Turken afkomstige Kazakhen. De tenten waarin zij leven zijn vaak iets groter dan de typische Mongoolse gers. Maak kennis met de gastvrijheid van dit hartverwarmende volk en probeer bijvoorbeeld eens ''Bisparmak'', een traditioneel Kazakhs gerecht, geserveerd aan gerespecteerde gasten. Onderweg komen we langs Turkse graven en stenen grafmonumenten met beeltenissen van mensen en dieren die tussen de 1000 en 3000 jaar oud zijn. Trektocht door de ruige Altai De uitzichten en de atmosfeer in het Altai Tavanbogd NP zijn adembenemend. We wandelen langs meren waarin besneeuwde bergketens worden weerspiegeld en door groene valleien. Kampeerspullen, provisie, keukengerei en onze eigen bagage worden vervoerd door lastdieren (kamelen en/of paarden). We komen onderweg heetwaterbronnen tegen en kamperen in een vallei nabij de 3350 meter hoge berg Shiveet, heiligdom voor het sjamanistische Tuva volk. Je hebt een grote kans op het zien van steenbokken en blauwschapen. Dit is ook het leefgebied van het uiterst schuwe en zeldzame sneeuwluipaard. Tijdens deze trektocht treden we in de voetsporen van de Kazakhse en Tuva nomaden. De prachtige en ongerepte natuur van West Mongolië en het contact met haar bevolking maken je bewust van het kwetsbare evenwicht tussen de mens en de natuur. Tradities van de Kazakhen De tradities van de Kazakhen zijn in West Mongolië goed bewaard gebleven. Het jagen op hazen, vossen en zelfs wolven met behulp van afgerichte steenarenden is een eeuwenoude techniek. We kunnen één van de overgebleven adelaarjagers of Berkut bezoeken. De islamitische Kazakhen zijn de trotse bezitters van vaak omvangrijke kuddes schapen, geiten, paarden, kamelen en yaks. De Big Five van Mongolië! Een bezoek aan een van de gers van een herdersgemeenschap staat garant voor een gastvrij onthaal én kennismaking met muzikale en culinaire tradities.

Rondreis Mongolië-Altai Ruig en Ongerept

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.