< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

Tijdens deze reis wordt overnacht in afwisselende accommodaties. In Ulaan Baatar slapen we in een middenklasse hotel, in tweepersoonskamers voorzien van eigen badkamer.
Een groot deel van de reis (elf nachten) kamperen we in tweepersoons tenten. Kampeerervaring is niet nodig, belangrijk is dat je ervan houdt om midden in de natuur te verblijven. Sanitaire voorzieningen en stromend water kun je hier niet verwachten, soms kun je je wassen in een rivier of meer. In de gerkampen (vier nachten) zijn eenvoudige sanitaire voorzieningen en een restaurant aanwezig. Tijdens de gerovernachtingen geldt ook voor samenboekers soms dat er in de gerkampen een ger gedeeld moet worden. De gers bestaan uit twee tot vijf bedden.
Tijdens deze reis is het belangrijk dat comfort niet je belangrijkste behoefte is. Daar staat tegenover dat je op prachtige en bijzondere lokaties overnacht, midden in de vrije natuur of in de nabijheid van de herders en hun vee.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. We gaan er dan wel vanuit dat je een kamer (of tent indien van toepassing) deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

Tijdens de gerovernachtingen (vier nachten) kunnen we een eenpersoonsger niet garanderen.

 Vervoer ter plaatse

Dit is een reis waar we het aantal uren per gemotoriseerd vervoer tot een noodzakelijk minimum willen beperken. Op die manier kunnen we het ritme van het nomadenleven zo goed mogelijk ervaren. We maken een tijdsbesparende binnenlandse vlucht van Ulaan Baatar naar Olgii in West Mongollië en v.v. waar we verder beschikken over fourwheeldrive busjes voor het vervoer van de groep en de bagage. De busjes die we tijdens deze reis gebruiken zijn niet hypermodern. De ervaring heeft ons geleerd dat oudere modellen bussen, zonder geavanceerde electronische onderdelen, minder problemen ondervinden dan de moderne bussen. Tijdens de trekking wordt je bagage en kampeer- en kookuitrusting vervoerd per lastdier (kameel of paard). Bij de binnenlandse vlucht van Ulaan Baatar naar Olgii en v.v. geldt een bagagelimiet van 15 kilo (inclusief handbagage). Per extra kilo bagage wordt US$ 3,- in rekening gebracht. We vliegen met moderne vliegtuigen van Aeroflot via Moskou naar Ulan Baatar en terug vanaf Barnaul via Moskou naar Amsterdam.

Rondreis Mongolië-Altai Ruig en Ongerept

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs op een van onze events: 

  • 6 april: Inspiratiedag, Amsterdam
  • 13 april: Fiets- en wandelevent, De Hoep Castricum

Meld je gratis & vrijblijvend aan.