< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Unieke route door Myanmar en Thailand buiten de gebaande paden
 • Afwisseling van vervoer: eigen bus, trein, boot, fiets én kajak
 • Doorkruis maar liefst 5 natuurparken: 2 in Myanmar en 3 in Thailand
 • Veel activiteiten inclusief: fiets-, wandel-, boot-, kajak én treintochten
 • Bijzondere combinatie van Zuid-Myanmar en Midden-Thailand
 • Ontspannen afsluiting in Thailand aan het strand van Sam Roi Yot
 • Bezoek aan traditionele dorpjes en ontspannen boottochten in Myanmar
 • Trekking in het grootste Nationale Park van Thailand: Kaeng Krachan Nationaal Park
 • Bezoek Yangon, inclusief rondleiding bij betoverend mooie gouden Shwedagon pagode
 • Met de Jungle trein van Ye naar Kalainaung
 • Proef een traditioneel Dawei diner bij een lokale familie
 • Twee fietstochten langs traditionele dropjes naar Bago en bij Dawei
 • Wilde olifanten spotten in het Kuiburi Nationaal Park

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • MYANMAR

 • 1

  vlucht Amsterdam - Yangon

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Yangon

  image

  We arriveren in Yangon, de grootste stad van Myanmar. De bus brengt ons in ongeveer 45 minuten naar ons hotel, waar we de komende twee nachten verblijven. Tijdens deze rondreis reizen we tussen de grootste steden van Myanmar en Thailand. Yangon en Bangkok, de grootste steden, zijn inmiddels bij vele reizigers bekend. De plekken die we tussen deze grote steden gaan ontdekken, dát maakt deze reis bijzonder.

  image

  Na decennia van isolement in Myanmar hebben de militaire machthebbers de deuren voor buitenlandse toeristen opengezet. De eerste dagen zal het je opvallen dat het land op bepaalde punten nog in een ander tijdperk lijkt te leven. Steek je met de ferry de Yangonrivier over, dan zit je meteen tussen de rijstvelden. Myanmar laat haar verborgen schatten graag ontdekken door reizigers die van avontuur houden.

 • 3

  Yangon / bezoek Shwedagon pagode

  image

  Yangon kun je niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan de Shwedagon pagode. In de ochtend nemen we dan ook ruim de tijd om kennis te maken met dit 98 meter hoge bouwwerk en het bijbehorende Boeddhistische geloof. Samen met de gids nemen we eerst een kijkje in de kloosters die rondom de Shwedagon pagode liggen. Daarna hebben we alle tijd om de tempel zelf te bezoeken.

  image

  Het boeddhisme in Myanmar is springlevend en wordt beleden door bijna 90% van de bevolking. Dit uit zich in de aanwezigheid van vele monniken op straat en uiteraard de talrijke pagodes en tempels in het land. Monniken hebben in dit land een zeer hoge, bijna heilige status en genieten groot aanzien. De middag kun je naar eigen inzicht doorbrengen; inkopen doen op de markt of een kopje thee drinken in het befaamde Strand Hotel.

 • 4

  naar Moe Yun Gyi / fietstocht over Dhammazedi route naar Bago

  image

  Vanuit Yangon reizen we naar Bago. Na een busrit van ongeveer twee uur komen we aan op het platteland. Hier staan onze mountainbikes klaar. We fietsen over de Dhammazedi route. Deze werd vroeger gebruikt door de koningen van Bago, om de Shwedagon pagode te bezoeken in Yangon. We bezoeken de grote pagode van Bago en het (replica) paleis van de voormalige koning. Aan het eind van de middag arriveren we in Moe Yun Gyi, waar we één nacht overnachten.
   

  De fietstocht duurt ongeveer 4 uur en is 32 km lang. De route is vlak en we fietsen gedeeltelijk over (harde) zandwegen.

 • 5

  Moe Yun Gyi vogelpark naar Gouden Rots

  image

  Vogelliefhebbers kunnen in de vroege ochtend mee met een tocht om vogels te spotten. Rond de middag arriveren we in Kinpun. Onze bus en een truck brengen ons naar het beginpunt van de wandeltocht naar de Gouden Rots. Deze wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. In het bedevaartseizoen van november tot maart komen veel pelgrims naar de Gouden Rots.

  image

  De Gouden Rots wordt volgens de overlevering in evenwicht gehouden door een haar van Boeddha, die eronder zou liggen. Men gelooft dat de rots hierdoor wordt beschermd tegen het neerstorten in de afgrond. Aan het eind van de dag keren we terug naar Kinpun waar we overnachten in een fijn hotel.

 • 6

  naar Hpa An / kajaktocht

  image

  De staten Mon en Kayin, waar we deze dagen door reizen, zijn minder ontdekte staten van Myanmar. Deze delen bieden een prachtige natuur en bezitten een rijke cultuur. Dit zie je terug in het dagelijks leven in bijvoorbeeld het eten en de typisch Birmese longyi (sarong). Vandaag zit de dag vol met leuke activiteiten. Voordat we in Hpa An aankomen peddelen we met kajakken langs rijstvelden en wandelen we door Kayin dorpen. Na alle inspanning is er ook tijd voor ontspanning, bij een lokale familie wacht een huisgemaakte lunch op ons.

 • 7

  naar Mawlamyine / Thanlwin boottocht

  image

  Vandaag maken we een boottocht over de Thanlwin rivier. Een van de langste rivieren van Myanmar. Je hebt uitzicht op de oevers van de rivier waar het dagelijks leven aan je voorbij gaat. Tijdens de boottocht stoppen we in het dorpje U Na Auk met zijn sprookjesachtige houten kloosters en interessante geschiedenis. In de middag rijden we in ongeveer twee uur naar Mawlamyine, waar we twee nachten overnachten in een comfortabel hotel.

 • 8

  Mawlamyine / wandeltocht en vrije dag

  image

  Mawlamyine heeft een rijke koloniale geschiedenis. Koloniale gebouwen in Aziatische straten is een interessant gezicht. Samen met de reisbegeleider maak je te voet een stadstour. We verkennen de stad alvast gezamenlijk en de middag is vrij in te vullen. Dwaal door de straten en wandel naar het Seindon Mibaya klooster. Een klooster met een mooie architectuur en prachtige houtsnijwerken. Vanavond genieten van de Aziatische keuken? Wat dacht je van Asian fusion, allemaal kleine Aziatische hapjes. Erg lekker!

 • 9

  via Ye met de 'jungle trein' naar Dawei

  image

  Vanuit Ye nemen we de trein naar Kalainaung. De treinrit duurt zo een vijf uur en vanaf het treinstation is het nog een uur rijden naar Dawei. De treinrit is een fantastische ervaring. Een goed boek is zeker niet nodig om de vijf uur door te komen. Tijdens de treinrit komen we langs stations waar je je ogen uit kijkt. Vrouwen lopen langs met tropisch fruit en lokale snacks. Je ziet regelmatig vrouwen met thanaka op hun gezicht. Dit is een natuurlijke zonnecrème die wordt gemaakt van een lokale boomsoort. In de avond komen we aan in Dawei, waar we twee nachten verblijven.

 • 10

  Dawei / fietstocht

  image

  Dawei is één van die plekken die deze reis zo bijzonder maakt. De stad wordt nog niet veel bezocht door toeristen. Het is een slaperige, tropische stad die typisch Birmees is. Vandaag kun je een fietstocht maken waarbij we enkele van de vele thuiswerk bedrijfjes bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld zien hoe cashewnoten verwerkt worden en hoe kroepoek met de hand gemaakt wordt. Een erg leuke en ook zeker leerzame fietstocht!

 • THAILAND

 • 11

  naar Photharam / grensovergang

  image

  Vandaag nemen we afscheid van Myanmar en steken we de grens over naar Thailand. Het is een echte reisdag met flink wat kilometers én een grensovergang. De weg die we volgen vanaf Dawei gaat door de bergen naar de verscholen grensovergang met Thailand. De overgang die wij gebruiken ligt op ongeveer 5 uur rijden van Dawei. Na de grensformaliteiten rijden we Thailand in en is het ongeveer nog twee uur rijden. Aan het einde van de middag komen we aan bij onze overnachtingsplek. We slapen in een voormalig schoolgebouw.

 • 12

  via Tak Lak naar Kaeng Krachan Nationaal Park

  image

  Na je eerste ontbijt in Thailand is het tijd om verder te reizen. Onze eerste stop van vandaag is bij de Tak Lak water gemeenschap. Je ziet hier het typische Thaise leven op het water. De kleurvolle bootjes staan goed op de foto. Na een lokale lunch aan het water vervolgen we onze weg naar het Kaeng Krachan Nationaal Park. Het is ongeveer drie uur rijden voor we bij onze slaapplaats voor de komende twee nachten aankomen.

 • 13

  Kaeng Krachan Nationaal Park / wandeltocht en vrije dag

  image

  De wandelroute die we door het Kaeng Krachan Nationaal Park gaan maken wordt door het weer bepaald. Dit is het grootste Nationale Park van Thailand en er zijn genoeg wandelmogelijkheden. In het park leven verschillende dieren zoals gibbons, makaken en olifanten. Een picknick lunch wordt voor ons geregeld. Als afsluiter maken we ook nog een ontspannen boottocht over het Kaeng Krachan reservoir.


  NB: het Kaeng Krachan Nationaal Park is in de maanden augustus, september en oktober gesloten. Er wordt dan een alternatieve ochtendwandeling aangeboden.

 • 14

  via Kuiburi Nationaal Park (wilde olifanten) naar Sam Roi Yot

  image

  Net als in Myanmar, bezoeken we in Thailand veel plaatsen die nog weinig door toeristen worden bezocht. Het Sam Yot Nationaal Park is één van de vele verborgen parels van Thailand. Een korte boottocht brengt ons naar de mysterieuze Phranakhorn grot. In de middag bezoeken we het Kuiburi Nationaal Park, hier is de kans op het spotten van wilde olifanten heel groot! Aan het einde van de dag komen we aan in Sam Roi Yot, waar we drie nachten overnachten.

 • 15

  Sam Roi Yot / vrije dag

  image

  De laatste twee dagen ga je genieten van de welverdiende ontspanning. Hoe je dit wil doen mag je zelf invullen. Ontspannen aan het strand, dobberen op een boot of wandelend over het strand. In de avond een Pad Thai met stokjes opslurpen?

 • 16

  Sam Roi Yot / vrije dag

  image

  De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen. Aangekomen in Yangon, overland de grens overgestoken naar Thailand en nu met een smoothie van tropische vruchten de reis aan het overlopen. Er zijn zeker genoeg mooie verhalen te vertellen.

 • 17

  trein naar Bangkok

  image

  In ongeveer een uur rijden we naar het treinstation in Hua Hin. Afhankelijk van de beschikbaarheid nemen we 's ochtends of 's middags de trein naar Bangkok. Welkom in de bruisende hoofdstad van Thailand! Je kunt onmiddellijk de stad gaan verkennen en souvenir shoppen voor de thuisblijvers. We overnachten een nacht in het centrum van Bangkok, in de buurt van het hotel zijn diverse bezienswaardigheden.

 • 18

  Bangkok / vrije dag en transfer naar de luchthaven

  image

  Voordat we vanavond naar de luchthaven vertrekken heb je nog een vrije dag in Bangkok. Weet je al wat je gaat doen, want je moet echt iets kiezen uit het reuze aanbod van Bangkok. Eén van de mooiste bezienswaardigheden is de tempel Wat Arun en de liggende boeddha. Of wordt het een fietstocht? Een bezoek aan het Koninklijk Paleis is ook zeker de moeite waard.

 • 19

  aankomst Amsterdam

  Helaas, de bijzondere reis door Myanmar en Thailand zit er op. Voor de vluchtinformatie verwijzen we naar het vluchtschema.

Rondreis Myanmar en Thailand

Naar het 'andere' Thailand door ongerept Myanmar

image
19 dagen vanaf € 2.298
Naar boven
 

Evenementenagenda 2017

 • Kom 7 okt. naar Zwolle, 22 okt. naar Amsterdam of 26 nov. naar Utrecht
 • Maak kennis met ons wereldwijde aanbod
 • Ontdek onze verschillende type reizen
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis
 • Profiteer van unieke acties

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.