< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • 3-daagse trektocht door het Annapurnagebied
 • Trektocht inclusief berggids, assistent gidsen en dragers
 • Tijdens trektocht verblijf in luxe, comfortabele lodges met eigen badkamer
 • Verblijf in 4-sterren hotels in Kathmandu en Pokhara en boutique hotel in Bhaktapur
 • Verblijf in bijzondere en zeer sfeervolle hotels in Bandipur en Nuwakot
 • Verblijf in luxe lodge aan de rivier in Chitwan
 • Stadstour in Kathmandu inclusief entreegelden inbegrepen
 • Alle excursies in Chitwan inbegrepen
 • Veel maaltijden inclusief in de reissom

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Kathmandu

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  Aankomst Kathmandu

  image

  Op iedere straathoek van Kathmandu kun je je verwonderen over kunstig bewerkte tempels, huizen met schitterende houtgesneden ramen of kleurrijke rituelen. Het belangrijkste punt van de stad is Durbar Square, het centrale (paleis) plein. Hier vind je tempels, musea, paleizen en religieuze beelden. Deze pleinen fungeren bovenal als ontmoetingsplaats. Als je hier even rustig gaat zitten zie je het dagelijkse leven van Nepal in een bonte mengelmoes aan je voorbijtrekken. We verblijven in een luxe vier sterren hotel met zwembad in het centrum van de stad. 

 • 3

  Kathmandu - stadstour door Kathmandu

  image

  Onder leiding van een deskundige Nepalese gids bezoeken we vandaag de belangrijkste bezienswaardigheden in Kathmandu en de Kathmandu vallei (inclusief). Naast Kathmandu bevinden zich nog twee andere koningssteden in deze vallei: Patan en Bhaktapur (Bhaktapur bezoeken we aan het eind van de reis). Ook deze steden zijn gebouwd rond een Durbar Square en bezitten een onvoorstelbare schat aan hindoeïstische en boeddhistische kunst. 

  image

  De Tibetaanse boeddhistische stupa Bodhnath is één van de belangrijkste centra van het Tibetaanse Boeddhisme. Het is de grootste stupa in Nepal en lijkt op een reusachtige Mandala. Vlakbij Bodhnath ligt de hindoeïstische tempel Pashupatinath aan de Bagmatirivier. Heilige mannen komen hier om te sterven en er vinden dan ook lijkwassingen en -verbrandingen plaats. Niet-hindoes mogen dit tempelcomplex niet betreden, maar vanaf een heuvel tegenover het heiligdom heb je een goed zicht op de rituelen die er plaatsvinden.

  image

  Swayambunath wordt “de apentempel” genoemd, omdat er zoveel apen bivakkeren. Na een flinke klim heb je vanaf deze tempel een fraai uitzicht op Kathmandu.

 • 4

  naar Pokhara

  image

  Het is een mooi rit dwars door Nepal naar Pokhara. We overnachten in een sfeervol vier sterren hotel met zwembad vlakbij het Phewa Meer.

 • 3-daagse trektocht door de Annapurna

  Drie dagen trekken we, begeleid door een Nepalese gids en dragers, te voet het Himalayagebergte in. De tocht leidt ons door het prachtige Annapurna-gebied, met schitterende uitzichten op de Annapurna range. De trek is goed te doen voor zowel de beginnende als de meer ervaren bergwandelaar. De tocht is inspannend, maar nooit echt moeilijk. We lopen vier tot zes uur per dag door het overweldigende berglandschap. We slapen in kleine dorpjes in comfortabele trekkershutten (lodges). De kamers in deze lodges zijn voorzien van een badkamer met een warme douche en toilet. 

  Lopen in de Himalaya is zelden vlak: vrijwel de hele tijd loop je ofwel omhoog of naar beneden. Maar je inspanningen worden ruimschoots beloond met steeds wisselende uitzichten op ’s werelds beroemde bergen als de Dhaulagiri, Annapurna en Machhapuchhare. Het landschap wisselt van dag tot dag. Dromerige dorpjes, heldere watervallen, een rododendron bos, uitgestrekte velden met terrasbouw, hangbruggen over kolkende rivieren en panorama's op de met eeuwige sneeuw bedekte toppen, je komt het allemaal tegen.

 • 5

  Trektocht dag 1: naar Ghandruk (1940 m)

  image

  Vanaf Pokhara rijden we in ongeveer anderhalf uur naar het startpunt van de trektocht, Naya Pul. We beginnen de trektocht met een gemakkelijke wandeling door een prachtige, subtropische omgeving. Het pad voert door verschillende dorpjes en langs rijst terrassen, met geweldig uitzicht op de pieken van de Annapurna Zuid-en Machhapuchhare.

  Totale looptijd ongeveer 5 uur

  image

  Vanaf Shyauli Bazar klimt het pad langs velden met tarwe en gierst naar Ghandruk, via de dorpjes Kimche (1630m) en Chane. Ghandruk is het grootste dorp in de regio. Dit Gurung dorp is bekend vanwege de vele mannen die hebben gediend in het Britse leger in de befaamde Gurkha regimenten. Onze lodge ligt boven het dorp op een rustige plek. Vanaf de lodge kun je genieten van prachtige uitzichten op de bergen, in het bijzonder de Annapurna South (7237m), Machhapuchhare (6993m) en Gangapurna (7455m)

 • 6

  Trektocht dag 2: naar Majgaon (1400 m)

  image

  Met helder weer kun je vanaf de lodge de zonsopkomst over de Annapurna aanschouwen. Het is een geweldig gezicht om de eerste stralen te zien vallen op de besneeuwde toppen, die langzaam aan steeds meer in het zonlicht komen te staan. Na het ontbijt vervolgen we onze trek. We lopen terug naar Syauli Bazar, vanwaar we een ander pad nemen naar het dorpje Majgaon op 1400 meter. Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten op rijstterrassen en (met helder weer) de Annapurna South (7219 m) en Hiunchuli (6434 m).


  Totale looptijd ongeveer 6 uur

 • 7

  Trektocht dag 3: naar Hyangjakot en terug naar Pokhara

  image

  Ook vandaag is weer een prachtige trekkingsdag. De wandeling gaat afwisselend door rhododendronbossen en landbouw gebied. We passeren leuke dorpjes, waarin mensen nog altijd gebruik maken van eeuwenoude technieken. Zo zie je vaak nog ossen die het land omploegen of mensen die bezig zijn met klusjes als het scheiden van het kaf van het koren in de wind of het weven van tapijten. In de loop van de middag rijden we terug naar Pokhara. 's Avonds vieren we het afscheid van de bergen en de Nepalese staf met een heerlijke traditionele maaltijd en een gezellig slotfeest.


  Totale looptijd ongeveer 5 uur

 • 8

  Pokhara - vrije dag

  image

  Je hebt nog een dag de tijd om bij te komen van de trektocht en de omgeving van Pokhara te verkennen. In Pokhara kun je tal van activiteiten ondernemen. Zo kun je heerlijk roeien over meer, of een wandeling maken naar de witte Peace Pagoda aan de overkant van het meer. Vanuit hier heb je een geweldig uitzicht over Pokhara, het Phewa Meer en de Himalaya. Ook is het leuk om om langs het meer te fietsen. Of relax lekker bij het zwembad van ons mooie hotel. 

 • 9

  naar Bandipur

  image

  We reizen in een kleine drie uur naar Bandipur, een charmant bazaardorpje in een prachtige omgeving. Bandipur is een rustig en autovrij Newari dorpje. De Newari's zijn een bevolkingsgroep in Nepal, die bekend staat om zijn handelsgeest, en prachtige architectuur en houtsnijkunst. Vroeger was Bandipur een welvarende nederzetting op de handelsroute tussen Nepal en India. Dit kun je nog altijd terugzien in de mooie traditionele 18e eeuwse huizen.  We overnachten in een sfeervolle Newari-stijl hotel in het dorpcentrum. 

 • 10

  Bandipur - wandeling naar Ramkot

  image

  Bandipur ligt in een prachtige subtropische omgeving waar je goed kunt wandelen. Aan de horizon schitteren de besneeuwde toppen van de Himalaya. Het is een leuke, afwisselende wandeling naar het gehuchtje Ramkot midden in de bergen.

 • 11

  naar Chitwan Nationaal Park

  image

  We reizen per bus naar het Chitwan Nationaal Park, dat tegen de Indiase grens in de Terai ligt, de zuidelijke en warme laagvlakte van Nepal. Onze comfortabele en sfeervolle lodge ligt op een prachtige locatie aan de oever van de Rapti Rivier. Het is heerlijk toeven in de grote tuin van onze lodge. Of neem een verfrissende duik in het zwembad. 

  image

  Na de lunch gaan we per ossenkar naar een typisch Tharu dorpje in de omgeving. De Tharau is de oorspronkelijke bevolking van dit gebied. Ze leven met name van de landbouw. Het is interessant om te zien hoe deze bevolkingsgroep met weinig middelen een bestaan weet op te bouwen.

  NB. Alle excursies in Chitwan zijn inbegrepen.

 • 12

  Chitwan Nationaal Park

  image

  Sinds 1973 is Chitwan een nationaal park, wat de wildstand zeer ten goede is gekomen. Onder leiding van een natuurgids gaan we per jeep op zoek naar wild. We hebben kans op het zien van herten, apenkolonies, beren, krokodillen, en neushoorns. Chitwan is vooral bekend om zijn neushoorns, ongeveer 400 in totaal. Wellicht heb je heel veel geluk en spot je ook een Bengaalse tijger.

  image

  Ook maken we een tocht over de rivier in een uitgeholde kano. Onderweg zie je veel vogels en je hebt een goede kans om de indrukwekkende mugger krokodil te spotten. Het subtropische karakter van de laagvlakte en het wildleven van Chitwan zullen een aangename aanvulling zijn op wat je al in Nepal hebt meegemaakt.

 • 13

  naar The Famous Farm in Nuwakot

  image

  In ongeveer vijf uur rijden we naar Nuwakot. Vlak buiten het dorpje ligt een prachtige oude boerderij die helemaal in oude glorie is hersteld: 'The Famous Farm'. De twee gebouwen van de boerderij zijn gebouwd in Newari stijl. Het is een heerlijke plek met sfeervolle kamers en een tuin met prachtig uitzicht over de vallei.

  In de omgeving van de boerderij kun je prachtige wandelingen maken, langs authentieke dorpjes. Ook is het heerlijk relaxen in de tuin van de boerderij met een goed boek. De staff doet er alles aan om het ons naar de zin te maken.Tijdens je verblijf in The Famous Farm zijn het alle maaltijden inclusief.

 • 14

  The Famous Farm in Nuwakot - naar Bhaktapur

  image

  Je hebt nog de hele ochtend om te relaxen in de tuin of om een wandeling in de omgeving te maken. Na de lunch rijden we in een uur of vier naar Bhaktapur. In Bhaktapur verblijven we in een comfortabel en sfeervol hotel, op een paar minuten loopafstand van het centrum. 

 • 15

  Bhaktapur

  image

  Bhaktapur wordt door velen de mooiste stad van Nepal genoemd. Het is een aaneenschakeling van pleinen met prachtige tempels. De 30 meter hoge Nyatapola tempel heeft 5 verdiepingen en is de hoogste tempel van Nepal. Het is een prachtig staaltje Newari architectuur. Beklim de tempel voor een mooi uitzicht over het plein. Tegen de schemering wordt de sfeer in Bhaktapur heel bijzonder. Je zult nog maar weinig toeristen zien. Kinderen spelen op het plein en op terrassen van verschillende tempels zitten oudere mannen die chanten voor de goden.

  image

  Of maak een wandeling in de omgeving van Bhaktapur. Zo kun je naar de Changu Narayan tempel lopen, de oudste tempel van de Kathmandu Vallei. Of loop naar het enorme standbeeld van de hindoegod Shiva. Beide wandelingen gaan door het platteland en langs kleine dorpjes. Met helder weer zie je de Himalaya aan de horizon.

 • 16

  Vlucht Kathmandu-Amsterdam

  Heel vroeg in de ochtend vertrekken we nar de luchthaven van Kathmandu. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. 

Rondreis - Het beste van Nepal

Niet boekbaar

Comfort-Plus
Naar boven
 

Doe mee aan de Memory Challenge

En maak kans op mooie prijzen!

 • 1e plaats: Jack Wolfskin jas t.w.v. €199,95
 • 2e plaats: The North Face Surge rugzak t.w.v. €129,95 
 • 3e plaats: Een Fatboy Lamzac t.w.v. €74,50 

Daar gaan we!