< Terug naar resultaten

Beoordelingen van onze reizigers

Reisbegeleiding 9,1
Vervoer 8,4
Overnachtingen 7,4
Reisroute 8,6
8.6 174 beoordelingen
  • 8 01-03-18

    Helma Binnendijk

    Ontzettend genoten van weer een prachtige reis door Nepal! De natuur, de immens grote bergen, de fantastische mensen; dit land zal mij nooit vervelen. Nog het meeste dank aan Hem Raj, onze gids, (en uiteraard de assistent gidsen en porters); een zeer kundige man die er alles aan heeft gedaan om de reis voor een ieder passend en onvergetelijk te maken.

  • 8 01-03-18

    Jelle Boomsma

    Dit is een reis met fantastische wandeltochten en uitzichten. Maar onderschat de reis niet. De wandelingen kunnen zwaar zijn en de kans op hoogteziekte is aanwezig. De opbouw en reisbegeleiding is echter zeer goed. Met goede aandacht voor alternatieven indien dit nodig blijkt te zijn.

  • 9 01-03-18

    Daphne Verhoog

    Er is geen omschrijving ingevuld

  • 9 01-03-18

    Marco Janssen

    Top gids, alles goed geregeld en goed ingesprongen op aanpassingen programma (voor een gedeelte van de groep).

  • 8 01-03-18

    Wesley Noordermeer

    Er is geen omschrijving ingevuld

  • 8 01-03-18

    Rolf Ponsen

    Prima professioneel geleide reis. Eten kon wat steviger, de keuze was wat beperkt. Mijn bijzondere ervaring: bij het 5000 meter punt op hoogte had ik na al die dagen rap klimmen wel gehad op mijn 70-ste. Daarnaast zag de hoofd-gids voor mij ook wel problemen op de gletschers.Dus wat te doen. De hoofd-gids heeft toen een nieuwe trekking voor mij uitgezet van 12 dagen Met een aparte gids en drager, meer gericht op de goed begaanbare hooglanden in de Himalaya. Iemand van ons reisgezelschap deed ook nog mee, dus we waren met z'n vieren. Prachtige tocht gehad en na verloop van tiid kwamen we onze oude makkers weer tegen en zo bereikten we gezamenlijk de finish. Prachtige tijd gehad, maar wel blij dat het naar Peking met de trein gaat.

  • 9 01-03-18

    Arjan Kouwen

    Een zeer goede reis met een goede opbouw. De begeleiding is zeer kundig en professioneel.

  • 8 01-03-18

    Wouter Teekens

    Zeer mooie, maar ook vermoeiende reis op het dak van de wereld.

  • 8 09-11-17

    Yvonne Günther

    De organisatie van de reis is goed. Jullie bieden deze reis ook al langer aan en er is niets waar ik niet op was voorbereid of wat verbeterd kan worden. Ik vond het erg leuk om een Nepalese gids te hebben. Energieke man die veel voor ons gedaan en geregeld heeft. Zijn werk doet hij met veel passie en hij is begaan met de andere gidsen en dragers.

  • 8 09-11-17

    Alex Meulenberg

    Prachtige maar zeer zware reis. Vergis je niet bij het boeken van deze reis. Wandelen boven de 4000 meter is toch net wat anders als op zeeniveau. Maar daar krijg je dan ook veel voor terug. Prachtige uitzichten met de hoogste bergen te wereld voor het aanraken. Een aanrader voor iedereen die het maximale uit zijn lichaam wilt halen.

  • 8 09-11-17

    Roos Garben

    Sportief uitdagende, indrukwekkende, onvergetelijke reis over het dak van de wereld:) Professionele, ervaren en zeer betrokken reisleider!

  • 8 09-11-17

    Joop Verstraten

    Reis was goed opgebouwd. Prachtige vergezichten. En top begeleiding die er alles aan deed om het ons naar ons zin te maken.

  • 9 09-11-17

    Een mooie reis door een prachtig land, goed georganiseerd en compleet naar wens.

  • 9 09-11-17

    Remco De Vries

    goed georganiseerd, mooie verblijflocaties

  • 9 26-10-17

    Michiel Hendriks

    Wat een Top reis!! mijn verwachtingen waren hoog maar deze zijn zeker overtroffen. de beklimming van de gokyo ri, de Cho la pass en de wandeling naar Mount Everest Basecamp waren voormij de hoogte punten uit deze reis. ik heb ontzettend genoten van de bergen en de schitterende Vergezichten.

  • 8 26-10-17

    Danny De Roode

    De reis naar Kathmandu en de vluchten waren prima op elkaar aangesloten. De opvang door onze gids Ashok was ook goed. Hotel was ok. Konden daar overige bagage achterlaten. Van dag tot dag zat er een prima opbouw in. Leuke excursies voorgaand aan de trektocht. De acclimatisatie dagen heb je wel nodig. De hoogte ga je echt merken met lopen. Na Namche Bazaar neemt de kwaliteit van t eten af. Neem zelf extra repen en noten mee voor tussendoor. Na 5 dagen t zelfde eten ( noodles, pizza, fried rice etc ) ben je t wel zat. In onze groep zijn er rond de dagen voor en na basecamp mensen ziek geworden. Ik zelf ook. Voedselvergiftiging. Allemaal aan de diaree en/of overgeven. Hierna enkel nog gekookte eieren gegeten. De dahl bat was een beter alternatief geweest qua eten. De lodges zijn basic maar ok. Bijna overal zijn er kussens en dekens op de kamer. Verwacht geen schone, de lucht van de vorige gebruikers hangt er vaak nog in. Maar het is s nachts behoorlijk koud dus dat neem voor lief als je er in je slaapzak onder ligt. WC en douche zijn overal slecht. Of een gat in de grond of een oude wc pot die je met water zelf moet doorspoelen. En overal ruikt t naar ontlasting maar daar moet je even aan wennen. Het is primitief maar dat weet je van te voren. Sommige hebben douche gelegenheid.Een koud hokje buiten of binnen en een klein geisertje waar een paar stralen water (warm als je geluk hebt) uit komt. Water uit de kraan is op hoogte bevroren in de ochtend. Met zuiverings tabletten kan je t water drinken voor overdag. Koop geen flessen. Die kosten op hoogte al snel 400 roepies per fles ( 3,5 euro). Bijna overal op de route kan je wifi kopen. Wij hadden als groep een potje gemaakt voor t eten (Kitty). Daar legde wij pp 10000 roepies in. Wij zouden ongeveer 50000 nodig hebben gedurende de reis. Dit was aan de krappe kant bleek later. In de lodges is t vaak vroeg (na 20 uur) al slapen. Opmerking: Deze reis is fysiek en mentaal soms erg zwaar !! Onderschat dit niet!!

  • 8 26-10-17

    Patrick Strootman

    Schitterende en zware reis. Vooral de route via Goyko en de Cho La pas was indrukwekkend. Prachtige vergezichten op de hoogste pieken van de wereld met als toetje Mount Everest Basecamp.

  • 8 26-10-17

    Remco Vreeburg

    Leuke actieve reis met veel afwisseling. Cho-La pas is zwaar, maar erg de moeite waard.

  • 9 17-10-17

    Marlou Brunninkhuis

    Deze reis naar Nepal was fantastisch mooi. Adembenemend, soms letterlijk en vaak figuurlijk. Geweldige uitzichten op de Himalayareuzen, wandelen door de prachtige en afwisselende natuur, en goede begeleiding onderweg. Het is een pittige reis, maar te doen voor iedereen die fit en sportief is. Kies voor de Engelstalige reis, omdat je dan een Nepalese hoofdgids krijgt. Hij kan je alles vertellen over zijn eigen land en cultuur (nog veel meer dan een Nederlander kan) en dat gaf een mooie inkijk in Nepal. De onderkomens onderweg zijn eenvoudig en douchen zit er vaak meerdere dagen niet in. Absoluut geen reden om niet te gaan, maar hou daar wel rekening mee. Het wandelen duurt meestal zo'n 5-6 uur per dag (inclusief pauzes) en enkele dagen zijn langer (zo'n 8 uur). Bij sneeuw duren de wandelingen langer. Sterk stijgen afgewisseld met kleinere klimmetjes en glooiende paden. De acclimatisatie gebeurt goed: je loopt hoger dan dat je slaapt en meerdere keren kom je boven de 5.000 meter. Daardoor is de kans op slagen (en op het uitblijven van hoogteziekte) groot. Een absolute aanrader, de reis!

  • 9 17-10-17

    Marjolijn Van Der Schoot

    We hadden een geweldige gids en assistent gids. Daarnaast is het gewoon prachtig land en was alles goed geregeld

Rondreis Nepal Everest

Trekking over het dak van de wereld

image
24 dagen vanaf € 1.948 € 1.898
Avontuur-Plus
Naar boven