< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 14 deelnemers
 • 17-daagse trektocht naar de Gokyo Meren en Everest Base Camp
 • Verblijf in eenvoudige, maar sfeervolle berghutten tijdens trektocht
 • Trektocht inclusief berggids, assistent gidsen en dragers
 • Veel tijd om te acclimatiseren voor je naar Gokyo en Everest Base Camp gaat
 • Retourvlucht Kathmandu-Lukla, zodat je meteen midden in de bergen bent
 • Stadstour in de Kathmandu vallei inbegrepen
 • Ontspannen einde in koningsstad Bhaktapur

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Kathmandu

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Kathmandu

  image

  Op iedere straathoek van Kathmandu kun je je verwonderen over kunstig bewerkte tempels, huizen met schitterende houtgesneden ramen of kleurrijke rituelen. Het belangrijkste punt van de stad is Durbar Square, het centrale plein. Hier vind je tempels, musea, paleizen en religieuze beelden. Deze pleinen fungeren bovenal als ontmoetingsplaats. Als je hier even rustig gaat zitten zie je het dagelijkse leven van Nepal in een bonte mengelmoes aan je voorbijtrekken. 

 • 3

  Kathmandu / stadstour

  image

  Onder leiding van een deskundige Nepalese gids bezoeken we vandaag de belangrijkste bezienswaardigheden in Kathmandu en de Kathmandu vallei (inclusief, zelf betaal je alleen de entreegelden (ongeveer 30 euro)). Naast Kathmandu bevinden zich nog twee andere koningssteden in deze vallei: Patan en Bhaktapur (Bhaktapur bezoeken we aan het eind van de reis). Ook deze steden zijn gebouwd rond een Durbar Square en bezitten een onvoorstelbare schat aan hindoeïstische en boeddhistische kunst.

  image

  De Tibetaanse boeddhistische stupa Bodhnath is één van de belangrijkste centra van het Tibetaanse Boeddhisme. Het is de grootste stupa in Nepal en lijkt op een reusachtige Mandala. Ook bezoeken we Pashupatinath; de heilige crematieplek voor Hindu's. Vanaf de gat kan je de ceremonies aanschouwen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • TREKTOCHT EVEREST BASECAMP

  Hieronder vind je een beschrijving van de trektocht. De dagplanning moet gezien worden als een richtlijn. Als gevolg van weersomstandigheden en/of de conditie van de groep, kan besloten worden om bepaalde trajecten in meerdere dagen op te splitsen. De vermelde looptijden zijn tijden exclusief pauzes.

 • 4

  dag 1 trektocht: vlucht naar Lukla; naar Phakding (2652 m)

  image

  Vandaag vliegen we naar Lukla (2800 meter). Het is een vlucht van 45 minuten. Met een beetje geluk zien we de besneeuwde toppen van de Himalaya. Het is een spannende landing op de airstrip van Lukla, die spectaculair gelegen is tussen stijle bergwanden. We lopen naar het dorpje Tsauri Kharka, waar we een basisschool bezoeken. De school wordt gesponsord door de Hillary Foundation, opgericht door Sir Edmund Hillary, die in 1953 samen met de Sherpa Tenzing Norgay als eerste de Mount Everest succesvol beklommen heeft.

  image

  We lopen verder noordwaards en dalen licht tot aan de Dudh Kosi (de melkrivier). De omgeving is hier nog groen. We komen regelmatig langs muren of stenen waarop boeddhistische mantra’s staan. Het is van belang om links van deze en andere boeddhistische heiligdommen te lopen, met de klok mee. We lopen naar het dorpje Phakding, waar we de nacht doorbrengen in een eenvoudige berghut. ‘s Middags kun je nog een bezoek brengen aan het Sherpadorpje Sanu Gulung.

  We wandelen vandaag ca. 4 uur

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  dag 2 trektocht: naar Namche Bazaar (3450 m)

  image

  We klimmen langzaam tot hoog boven de Dudh Kosi, die we een aantal keer oversteken over hoge hangbruggen. Het pad gaat door een bosachtige omgeving, met rhododendronbomen, enorme sparren en magnolia’s. In de bossen leven verschillende dieren, zoals tahrs (een soort wilde geiten) en muskusherten. In Jorsale (2805 meter) gaan we het Sagarmatha Nationaal Park in. Hier wordt de permit gecontroleerd en de entree voor het park betaald.

  image

  Vervolgens beginnen we aan een lange klim van ongeveer 700 meter tot aan Namche Bazaar op 3450 meter. Soms zie je de nationale vogel van Nepal, de danphe, een prachtige, blauwgekleurde fazant. Bij goed weer zien we voor het eerst de Mount Everest (8848 meter) aan de horizon verschijnen achter de bergruggen van de Nuptse en de Lhotse. Namche Bazaar is het administratieve centrum van het Khumbu gebied. Het is een welvarend Sherpa dorp vol met winkels, lodges, restaurants en barretjes.

  We wandelen vandaag ca. 5-6 uur

 • 6

  dag 3 trektocht: Namche Bazaar (3450 m) / acclimatisatiedag

  image

  We blijven vandaag in Namche Bazaar, zodat we de tijd hebben om aan de hoogte te wennen. Het is het beste om op een acclimatisatiedag wel een wandeling te maken. Tijdens de wandeling heb je geweldig uitzicht op de omringende besneeuwde bergen. In Namche zelf is van alles te doen. Zo kun je het Sherpa museum bezoeken of het National Park Headoffice. Zij hebben een interessante expositie over de cultuur van de Sherpa’s, de flora en fauna in het nationaal park en de impact van het toerisme op de natuur.

 • 7

  dag 4 trektocht: naar Phortse Thanga (3680 m) via Khunde en Khumjung

  image

  We klimmen naar het beroemde Everest View Hotel van waar je een geweldig uitzicht hebt op de Ama Dablam en Mount Everest. We vervolgen onze tocht  naar de Sherpa dorpjes Khunde en Khumjung (3780 m), gelegen aan de voet van de heilige berg Kumbila. Rondom de dorpjes zie je vele chortens en mani muren. Khumjung is het grootste dorp van de Khumbu Vallei. Hier staat de Hillary School , opgericht door Sir Edmund Hillary, die in 1953 samen met Tensing Norgay als eerste Mount Everest beklom. Ook kun je hier het Khumjung Klooster bezoeken, waar je de enige yeti schedel ter wereld kunt zien. We overnachten in een lodge in Phortse Thanga.

  We wandelen vandaag ca. 6 uur

 • 8

  dag 5 trektocht: naar Dole (4050 m)

  image

  We vervolgen onze weg naar Dole op 4050 meter. De tocht gaat door bossen met rhododendrons en berken, begroeid met baardmossen. Als je goed oplet, zie je misschien een muskushert of tahr verscholen tussen de bomen. Ook zie je soms de lammergier vliegen, een machtig gezicht. Naarmate we verder stijgen, wordt de begroeiing steeds lager en schaarser, we zijn nu echt in het hooggebergte aangekomen. Onderweg heb je een spectaculair uitzicht op de Thamserku (6608 m) en de Kangtega (6685 m).

  We wandelen vandaag ca. 4 uur

 • 9

  dag 6 trektocht: naar Maccherma (4470 m)

  image

  Het is slechts een korte wandeling naar Maccherma, maar gezien de hoogte is het van belang om rustig te stijgen. Het pad loopt hoog boven de rivier. Onderweg zie je regelmatig kharkas, weides waar vaak yaks grazen. In dit gebied kun je op zoek gaan naar de beruchte yeti. Het verhaal gaat namelijk dat in Maccherma een yeti 3 yaks heeft gedood en een sherpa meisje heeft aangevallen. Macherma is prachtig gelegen aan de voet van de Kyajo Ri, meestal Macherma Piek genoemd.

  We wandelen vandaag ca. 3 uur

 • 10

  dag 7 trektocht: naar Gokyo (4790 m)

  image

  Het pad klimt naar een ridge en boven aangekomen heb je een prachtig uitzicht op de Cholatse (6335 m), de Taboche (6367 m) en de Cho Oyu (8201 m). De vallei wordt weider en ruiger. Onderweg passeer je twee Gokyo meren. Met goed weer zie je de bergen weerspiegeld in het meer, een geweldig gezicht. Gokyo is prachtig gelegen aan het derde meer. We blijven een dag in Gokyo om verder te acclimatiseren.

  We wandelen vandaag ca. 4 uur

 • 11

  dag 8 trektocht: naar Gokyo Ri (5357 m)

  image

  's Ochtends vroeg beklimmen we Gokyo Ri, een kleine berg boven het meer. Door de hoogte is het een hele opgave, maar de beloning is de moeite waard. Boven aangekomen heb je een spectaculair uitzicht over de Gokyo meren en de omliggende bergen, waaronder de Mount Everest (8848 m), de Cho Oyo, Lhotse, Makalu, Cholatse, Taboche, Kangtega en Thamserku. Het uitzicht op de Cho Oyo gletsjer is eveneens weergaloos.

  We wandelen vandaag ca. 5 uur

 • 12

  dag 9 trektocht: naar Thagna (4700 m)

  image

  Vandaag gaan we op weg naar de Khumbu Vallei, de vallei waarin de Everest ligt. Via een pad steken we de Ngozumpa gletjer over, een bijzondere wandeling. We overnachten in Thagna, ook vaak Dragnag genoemd, in zeer eenvoudige accommodatie.

  We wandelen vandaag ca. 4 uur

 • 13

  dag 10 trektocht: via Cho La (5330 m) naar Dzongla (4860 m)

  image

  Dit is een zware, maar ontzettend mooie dag: de oversteek van de Gokyo Vallei naar de Khumbu Vallei via de Chol La (pas) op 5330 meter. Na een wandeling over de morene, volgt een steile klim naar de Cho La. Boven aangekomen is het uitzicht adembenemend. De afdaling gaat geleidelijk en onderweg heb je zoals elke dag weer prachtige uitzichten op zeven- en achtduizenders. We overnachten in Dzongla, een kleine nederzetting op 4860 meter, net als de dag ervoor in een zeer eenvoudige berghut.

  We wandelen vandaag ca. 9 uur

 • 14

  dag 11 trektocht: naar Lobuche (4930 m)

  image

  Het is weer een mooie wandeling naar Lobuche. Het pad loopt deels langs een bergmeer omringd door besneeuwde bergen en langs bevroren rivieren door ruig berglandschap. Vanaf Lobuche heb je een geweldig uitzicht op de Nuptse (7861 meter). Aan de horizon zie je de Kangtega en Thamserku.

  We wandelen vandaag ca. 4 uur

 • 15

  dag 12 trektocht: via Gorakhep (5180 m) naar Everest Base Camp (5364m)

  image

  Vandaag wacht ons weer een lange, zware dag. We volgen de Khumbu gletsjer in noordelijke richting tot aan Gorakshep op 5180 meter. We lopen door een moraine, en moeten soms even stijl klimmen. Na een vroege lunch in Gorakshep vertrekken we naar het Everest Base Camp (5364 meter), een tocht van ongeveer 3 uur. De tocht loopt gedeeltelijk over de Khumbu gletsjer zelf, en je wordt omgeven door sneeuw en ijs. Onderweg heb je een spectaculair uitzicht op de Nuptse, die bijna lijkt te kunnen aanraken.

  image

  Vanaf het Everest Basecamp heb je een spectaculair uitzicht op de Khumbu ijsval, een stijle ijswand met huizenhoge blokken ijs. De Everest beklimmers moeten deze ijsval meermalen beklimmen, voordat ze daadwerkelijk naar de top kunnen. Aan het einde van de dag komen we weer terug in Gorakshep, de hoogste overnachting van deze trektocht. Waarschijnlijk ben je al zo goed geacclimatiseerd dat je hier weinig last van zult hebben.

  We wandelen vandaag ca. 9 uur

 • 16

  dag 13 trektocht: via Kala Pattar (5550 m) naar Dingboche (4410)

  image

  We staan vroeg op voor het letterlijke hoogtepunt van de reis: de beklimming van de Kala Pattar (zwarte berg). Vanaf de top heb je een onvergetelijk uitzicht op de Mount Everest. Het is adembedemend om de hoogste berg ter wereld van zo dichtbij te zien en het is moeilijk om deze prachtige plek weer te verlaten. We dalen flink af tot Dingboche of Pheriche. Ook van hier heb je nog altijd een prachtig uitzicht op de Himalaya reuzen.

  We wandelen vandaag ca. 8 uur

 • 17

  dag 14 trektocht: naar Tengboche (3860 m)

  image

  We komen in de vallei van de Imja Khola rivier. We zien het landschap groener worden en lopen door een alpine weidelandschap naar Pangboche. Onderweg hebben we een geweldig uitzicht op de Lhotse-Nuptse ridge. We lopen door berken- en rhododendronbossen en komen door kleine dorpjes. In Tengboche vind je het grootste klooster van Nepal, dat is gesticht in 1919. Het klooster is in 1989 afgebrand, maar het is prachtig herbouwd. Elke middag is er een boeddhistische gebedsceremonie die je kunt bijwonen.

  We wandelen vandaag ca. 4 uur

 • 18

  dag 15 trektocht: naar Namche Bazar (3450 m)

  image

  We dalen af naar Phunki Tenga en vervolgen onze weg via een prachtig pad, hoog boven de Dudh Kosi rivier. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op het klooster van Tengboche. We arriveren weer in Namche Bazar. In Namche Bazar ben je even weer een beetje terug in de "beschaafde wereld". Je hebt alle tijd om het thuisfront te mailen, souvenirs te kopen of te genieten van een heerlijk stuk gebak bij één van de beroemde bakeries.

  We wandelen vandaag ca. 5 uur

 • 19

  dag 16 trektocht: naar Phakding (2652m)

  image

  Het pad daalt steil af naar de Dudh Kosi rivier die we oversteken via een hoge hangbrug. We lopen naar Phakding, waar we op de heenweg ook waren. Je merkt dat het klimaat weer wat warmer wordt.

  We wandelen vandaag ca. 4 uur

 • 20

  dag 17 trektocht: naar Lukla (2800 m)

  image

  Vandaag maak je weer wat klimmetjes, een welkome afwisseling. We komen door verschillende dorpjes onderweg. Op het eind is het nog een korte klim naar Lukla. In Lukla nemen we afscheid van onze dragers en gidsen. Een wedstrijdje pool tussen Nederland en Nepal is een leuke nieuwe uitdaging.

  We wandelen vandaag ca. 3-4 uur

 • 21

  vlucht naar Kathmandu

  image

  Een korte vlucht van zo’n drie kwartier brengt ons weer terug in Kathmandu. De chaos en het lawaai van toeterende auto´s zal even wennen zijn na de rust van de bergen. Maar het is ook heerlijk bijkomen en genieten van de luxe van een comfortabele hotelkamer met eigen douche en toilet!

 • 22

  naar Bhaktapur

  image

  Bhaktapur is één van de koningssteden waar de authentieke sfeer nog bewaard is gebleven en wordt door velen de mooiste stad van Nepal genoemd. Het is een aaneenschakeling van pleinen met prachtige tempels. Tegen de schemering wordt de sfeer in Bhaktapur heel bijzonder. Je zult nog maar weinig toeristen zien. Kinderen spelen op het plein en op terrassen van verschillende tempels zitten oudere mannen die chanten voor de goden. Een fijne plek om bij te komen van de mooie reis.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 23

  Bhaktapur / vrije dag

  image

  Het is heerlijk ronddwalen door Bhaktapur, langs de vele pleinen en tempels. Het Durbar Square is weids opgezet. Hier vind je het oude paleis, het 55 windows palace, met een prachtig bewerkte gouden toegangspoort. Op het pottebakkers plein worden potten gebakken volgens eeuwenoude tradities.

  image

  Of maak een wandeling in de omgeving van Bhaktapur. Zo kun je naar de Changu Narayan tempel lopen, de oudste tempel van de Kathmandu Vallei. Of loop naar het enorme standbeeld van de hindoegod Shiva. Beide wandelingen gaan door het platteland en langs kleine dorpjes. Met helder weer zie je de Himalaya aan de horizon.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 24

  vlucht naar Amsterdam

  Na het ontbijt rijden we naar Kathmandu voor de terugvlucht naar Amsterdam. Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Rondreis Nepal Everest

Trekking over het dak van de wereld

image
24 dagen vanaf € 1.798
Avontuur-Plus
Naar boven
 


Stem & Win

Maak kans op een reis voor 2 personen

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!