< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Hotel Tibet - Kathmandu

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Dit hotel ligt op loopafstand van het beroemde winkelcentra van Thamel, en heeft een panoramisch uitzicht over de Kathmandu vallei en de omliggende heuvels. In het hotel is een gezellig restaurant  op de begaande grond en een dakterras waar je lekker kunt relaxen met een drankje. De kamers zijn comfortabel en uitgerust met eigen douche en toilet.

 •  

  Hotel Barahi - Pokhara

  • image image
   4-sterren
  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  Dit hotel ligt midden in Lakeside Pokhara, met zijn vele gezellige restaurantjes en winkels. Het is een paar minuten lopen naar het prachtige Phewa Meer. Het hotel heeft een fijn zwembad en de kamers zijn comfortabel en uitgerust met een eigen douche en toilet.

 •  

  Teahouses - Mustang

  • image image
   Puur Sawadee

  Puur Sawadee - overnachting teahouses

  In Mustang overnachten we in plaatselijke hotelletjes, beter bekend als teahouses. De kamers zijn eenvoudig en je deelt het toilet en de wasgelegenheid. Het eten is eenvoudig maar voedzaam. De kleine teahouses hebben vaak maar een paar kamers. Meestal slaap je in een kleine kamer met twee losse bedden, soms deel je een slaapzaal met meerdere personen. Vaak hebben de teahouses geen toegang tot elektriciteit en zijn afhankelijk van zonne-energie. De teahouses in de meer afgelegen regio's hebben geen stromend water en toiletten zijn niet meer dan een gat in de grond. In de meeste teahouses kun je tegen betaling een emmer warm water bestellen om je te wassen. Sommige teahouses hebben een aparte eetruimte voor internationale gasten, in andere eet je gewoon in de woonkeuken samen met de gastvrije bevolking.


  Een Puur Sawadee overnachting heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming.


 •  

  The Old Inn Hotel - Bandipur

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  The Old Inn bevindt zich in een prachtig gerestaureerd 'Newari Town House', helemaal opgeknapt in de oude, authentieke Newari stijl met veel houtwerk en sfeer. Er is een dakterras aan de achterzijde met een geweldig uitzicht over de omgeving, de rijstterassen en de Himalaya. De sfeervolle kamers zijn allemaal anders ingericht, met veel gevoel voor traditie en attributen uit het oude handelsverleden en voorzien van eigen douche en toilet. 

 •  

  Bhadgaon Guest House - Bhaktapur

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Bhadgaon Guest House ligt aan het centrale plein van Bhaktapur. Het is een sfeervol hotel in typisch Nepalese stijl. De kamers zijn comfortabel en voorzien van eigen douche en toilet. In het hotel is een koffiebar gevestigd van het Nepalese fairtrade merk Himalaya Java Café dat heerlijke koffie serveert. 

 •  

  Sapana Lodge - Chitwan

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Deze sfeervolle lodge is gelegen tussen de rivier en de rijstvelden, aan de rand van de jungle van Chitwan National Park, met een uniek uitzicht over de laaglanden, de rivier en, bij helder weer, de Himalaya's. Alle kamers hebben een eigen badkamer met toilet, warm water en een balkon of veranda. De lodge is ruim opgezet met een mooie tuin met hangmatten en lekkere lounge banken. De winst van de lodge wordt deels gebruikt voor sociale projecten in de omgeving. 

 •  

  The Famous Farm - Nuwakot

  • image image
   eigen badkamer

  Deze accommodatie wordt gevormd door drie gebouwen die gezamenlijk een typische Nepalese boerderij vormen, en is gelegen op een heuveltop dat uitkijkt op een vallei met rivier en het stadje Nuwakot met tempels en oude gebouwen. Bij de renovatie zijn alle oude kenmerken behouden gebleven. Er zijn elf kamers aanwezig die allemaal sfeervol zijn ingericht met douche en toilet. De maaltijden worden gemaakt van verse producten van de boerderij. 

Accommodatie algemeen

In de steden en in Chitwan (i.g.v. verlenging) overnacht je in goede hotels in tweepersoonskamers voorzien van eigen badkamer. In Bandipur en Nuwakot (i.g.v. verlenging) slapen we in prachtig gerestaureerde hotels, helemaal opgeknapt in de oude, authentieke Newari stijl met veel houtwerk en sfeer.

Tijdens de trektocht slapen we in eenvoudige guesthouses, gerund door de lokale bevolking. Deze guesthouses zijn behoorlijk primitief en je deelt het toilet en de badkamer. Soms slapen we in deze guesthouses in meerpersoonskamers.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. We gaan er dan wel vanuit dat je een kamer (of tent indien van toepassing) deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je een eenpersoonskamer boeken vanaf € 275,-.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je een eenpersoonskamer boeken vanaf € 275,-.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

De eenpersoonskamertoeslag geldt uitsluitend voor het verblijf in de hotelaccommodaties in Kathmandu, Pokhara, Chitwan (i.g.v. verlenging) en Bhaktapur. Tijdens de trekking is het niet mogelijk een eenpersoonskamer te krijgen. In Bandipur en Nuwakot (i.g.v. verlenging) kan een eenpersoonskamer niet gegarandeerd worden.

 Vervoer ter plaatse

Voor de trajecten over land maken we gebruik van onze eigen bus of auto in geval van een kleine groep. We vliegen van Pokhara naar Jomsom v.v. met een klein vliegtuig van Tara Air/Yeti Airlines. Op de binnenlandse vlucht mag de bagage maximaal 15 kg bedragen. Deze binnenlandse vlucht kan soms wijzigen (bijvoorbeeld door weersomstandigheden) waardoor je een dag eerder of later moet vliegen. Indien het reisschema gewijzigd moet worden proberen we het programma vanzelfsprekend zoveel mogelijk intact te houden.

Rondreis Nepal Mustang

Actieve wandelreis met 13-daagse trektocht door Tibetaans koninkrijk in de Himalaya

image
23 dagen vanaf € 2.548
Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.