< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Maar liefst 16 dagen verblijf in Tibet
 • Prachtige route over de Tibetaanse hoogvlakte
 • Bezoek aan de Pashupatinath tempel en de Boudhanath stupa
 • Invliegen op Lhasa voor goede acclimatisering alvorens de hoge passen over te gaan
 • Bezoek aan vele bijzondere kloosters zoals Tidrum en Ganden
 • Wandeling naar Mount Everest Base Camp
 • Bijzondere overnachtingen bij prachtig gelegen kloosters
 • Mogelijkheid om een dagwandeling te maken naar het meditatieoord Chim-puk
 • Ontspannen einde in Nepal
 • Mogelijkheid om je reis te verlengen met een bezoek aan Chitwan

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Kathmandu

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Kathmandu (1200 m)

  image

  Op iedere straathoek van Kathmandu kun je je verwonderen over kunstig bewerkte tempels, huizen met schitterende houtgesneden ramen of kleurrijke rituelen. Het belangrijkste punt van de stad is Durbar Square, het centrale plein. Hier vind je tempels, musea, paleizen en religieuze beelden. Deze pleinen fungeren bovenal als ontmoetingsplaats. Als je hier gaat zitten zie je het dagelijkse leven van Nepal in een bonte mengelmoes aan je voorbijtrekken. We overnachten in een comfortabel hotel in de wijk Thamel, met vele gezellige restaurants en winkels.

  Puur Sawadee - Circus Kathmandu

  Circus Kathmandu

  Tijdens de reis bestaat de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Circus Kathmandu. Dit is een ititiatief van ondernemende Nepalese jongeren die het slachtoffer waren geworden van child trafficking. Ze zijn het circus begonnen als bron van inkomsten en als middel om hernieuwd zelfvertrouwen op te bouwen. Tijdens een bezoek aan Circus Kathmandu kun je genieten van indrukwekkende circus acts, waarna je uitleg krijgt over dit indrukwekkende initiatief. 

 • 3

  naar Bhaktapur via Pashupatinath en Boudhanath

  image

  Vandaag brengen we een bezoek aan de Pashupatinath tempel en de Boudhanath stupa (boeddhistisch bouwwerk). De Pashupatinath tempel is de belangrijkste Hindoetempel van Nepal, omdat het aan de heilige rivier de Bagmati ligt. Gelovigen wassen zich in deze rivier en doden worden hier op traditionele manier gecremeerd. De Boudhanath stupa is de grootste van Nepal en kenmerkend door de grote ogen die over de omgeving uitkijken. Pelgrims lopen hier rechtsom al biddend en draaiend aan de gebedsmolens. 

  image

  Vervolgens gaan we met onze Nepalese bus verder naar Bhaktapur. Na de schaarse vegetatie in Tibet is de natuur in Nepal zeer uitbundig: groene bomen en rijstvelden, bloemen en geen yaks meer, maar waterbuffels. We overnachten in een centraal gelegen hotel.

 • 4

  Bhaktapur / vrije dag

  image

  Je hebt vandaag een vrije dag in Bhaktapur, door velen de mooiste stad van Nepal genoemd. Het is een aaneenschakeling van pleinen met prachtige tempels. Je kunt de 30 meter hoge Nyatapola tempel bezoeken; een prachtig staaltje Newari-architectuur. Deze tempel heeft vijf verdiepingen en het is daarmee de hoogste tempel van Nepal. Vanaf de top van de tempel heb je een mooi uitzicht over het plein.

  image

  Tegen de schemering wordt de sfeer in Bhaktapur heel bijzonder. Je zult nog maar weinig toeristen zien. Kinderen spelen op het plein en op terrassen van verschillende tempels zitten oudere mannen die chanten voor de goden.

 • 5

  vlucht naar Lhasa (3650 m)

  image

  We maken een onvergetelijke vlucht over de toppen van de Himalaya naar Lhasa. Als het onbewolkt is kun je de Mount Everest zien. Vanwege de kans op hoogteziekte kiezen wij er voor om naar Lhasa te vliegen. Wanneer je overland van Kathmandu naar Lhasa zou gaan, moet je meteen over hoge passen heen en is de kans dat je ziek wordt een stuk groter en zijn medische voorzieningen ver weg. Kijk voor meer informatie bij het kopje “hoogtezieke”.

  image

  Vanaf het vliegveld rijden we in ongeveer anderhalf uur naar Lhasa. Hier aangekomen zie je onmiddellijk het Potala-paleis, dat hoog boven de stad uit rijst. In Lhasa heb je een aantal dagen de tijd om in eigen tempo aan de hoogte te kunnen wennen. De eerste nachten zal je op deze hoogte wat onrustig slapen. Doe het daarom de komende dagen rustig aan: er is voldoende tijd om Lhasa en omgeving te verkennen. We overnachten in een hotel in het Tibetaanse gedeelte van de stad.

 • 6

  Lhasa / vrije dag

  image

  In Lhasa is veel te beleven en iedereen kan zijn eigen gang gaan. De stad bestaat uit twee delen: een Chinees deel dat lijkt op andere Chinese steden, met brede boulevards en immense gebouwen en een authentieker Tibetaans deel. Het Tibetaanse deel herbergt smalle, kronkelige straatjes en witte huizen die zijn aangetast door de felle zon en extreme kou. De vele kloosters die tijdens de Culturele Revolutie werden vernield zijn inmiddels voor een groot deel hersteld.

  image

  Het meest karakteristieke bouwwerk van Tibet is het Potalapaleis, gebouwd in de 17e eeuw in opdracht van de vijfde Dalai Lama. Men deed er vijftig jaar over om dit kolossale gebouw van 13 verdiepingen te bouwen. Het dak is verguld en kan op kilometers afstand worden gezien. Tot 1959 leefden de Dalai Lama's 's winters in de hoogste verdiepingen van het Rode Paleis, waar altaren en grafstupa's voor inmiddels acht lama's gebouwd zijn.

  image

  Deze stupa's zijn bedekt met bladgoud, jade en edelstenen. De Potala herbergt een belangrijke bibliotheek en je vindt er vele muurschilderingen, thanka's en boeddhabeelden. Vanwege de toename van het aantal toeristen in Lhasa mag de Potala enkel in groepsverband worden bezocht, voor maximaal 1 uur.

 • 7

  Lhasa / vrije dag

  image

  Het spirituele centrum van Tibet is de Jokhangtempel. Deze tempel werd in de zevende eeuw gebouwd door de eerste boeddhistische koning van Tibet, Songtsen Gampo. In deze tempel staat het meest heilige beeld van Tibet, Jowo Sakyamuni. Dagelijks komen hier honderden pelgrims uit alle delen van Tibet om hun rondgang te maken rond dit heiligdom. Ze prevelen gebeden en draaien met hun gebedsmolens. Voor de ingang werpen ze zich op de grond, het zogenaamde prostreren.

  image

  's Ochtends is de tempel toegankelijk voor de lokale bevolking en is het er een drukte van belang: monniken prevelen in de diverse kapellen hun mantra's, pelgrims lopen kloks gewijs langs alle beelden en offeren geld, etenswaren en yakboter (om de honderden boterlampjes brandend te houden). Op het plein voor de Jokhang is van alles te koop, van gebedsvlaggen tot complete tenten. Vanaf het dakterras op het Barkhorplein heb je een mooi uitzicht op deze gezellige drukt.

 • 8

  Lhasa / vrije dag

  image

  Op een korte afstand van Lhasa liggen de kloosters Drepung en Sera. Ooit woonden en studeerden hier duizenden monniken, nu wonen er nog enkele honderden. In de enorme keuken van het Drepungklooster zie je de gigantische vaten waarin de boterthee gekookt werd. In het Seraklooster is een bezoek aan de drukkerij een aanrader. 's Middags wordt er op het binnenhof van dit klooster vaak gedebatteerd door de monniken.

  Puur Sawadee - Braille Without Borders

  image

  In Lhasa bestaat de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een heel bijzonder project dat als hoofddoel heeft het integreren van blinde kinderen in de Tibetaanse maatschappij. Het is opgezet door Sabriye Tenberken, die zelf blind is en de Nederlander Paul Kronenberg. Meer informatie over dit project kun je krijgen via de stichting Doel voor Ogen, tel: 020 – 463.9583 of via internet: www.braillewithoutborders.org.

  Sabriye Tenberken heeft twee prachtige boeken geschreven over haar werk in Tibet:
  Mijn weg leidt naar Tibet
  Met andere ogen

 • 9

  naar Samye (3550 m)

  image

  Na ruim drie dagen in Lhasa zijn we voldoende geacclimatiseerd en gaan we op pad. Per bus rijden we in vier uur een mooie route naar Tsetang. We komen langs traditionele Tibetaanse dorpjes en akkers waar meestal gerst of koolzaad verbouwd wordt en we zien hoe op traditionele wijze landbouw wordt bedreven. Na een korte stop voor de permit rijden we naar het indrukwekkende Yumbulagang paleis. Het oudste bouwwerk in Tibet is gebouwd in de 7e eeuw door de eerste boeddhistische koning van Tibet, Songtsen Gampo. Tijdens de Culturele Revolutie is het bouwwerk voor een groot deel verwoest. Nu is het weer in zijn oorspronkelijke staat hersteld en wordt het gebruikt als tempel. Het uitzicht vanaf Yumbu Lagang over de vallei is prachtig. In de Tandruktempel uit dezelfde eeuw hangt een zeer bijzondere thanka, gemaakt van parels. Via een nieuwe brug over de brede Yarlungrivier vervolgen we onze weg naar Samye, waar we na ongeveer 2 uur aankomen. 

 • 10

  Samye / optionele wandeling

  image

  We nemen alle tijd om een bezoek te brengen aan dit eerste kloostercomplex van Tibet, waar we hopelijk een gebedsceremonie zullen meemaken. Je kunt vandaag ook een mooie wandeling maken naar de Chimpuk meditatiegrotten, waar veel pelgrims komen. Het eerste stuk naar de voet van de berg leg je samen met pelgrims per truck af, daarna begint de pittige klim van twee uur naar de grotten.

  image

  Je krijgt hier een goed beeld van het leven van deze monniken en nonnen, die hier lange tijd verblijven om hun leven te wijden aan het boeddhisme en om via meditatie de staat van verlichting te verkrijgen. Als je deze wandeling te zwaar vindt, kun je ook een schitterende wandeling maken rondom de Hepo Ri heuvel, achter het Samye klooster. Vanaf de top van de heuvel heb je een mooi uitzicht op het klooster en de omgeving.

 • 11

  naar Lhasa (3650 m)

  image

  Via een nieuwe weg op de noordoever van de rivier rijden we in ongeveer 4 uur terug naar Lhasa. In de verte verrijzen de voor het land karakteristieke kale bergen met een rijke schakering van allerlei bruintinten, een mooi contrast met de besneeuwde toppen. Een deel van het landschap wordt gevormd door een woestijnachtig landschap met stuifzandduinen, een uniek verschijnsel op deze hoogte. We overnachten weer in een hotel in Lhasa.

 • 12

  naar Terdrom (4500 m) / via Drigung Til (4100 m)

  image

  Vandaag rijden we binnen vijf uur naar Terdrom. Onderweg bezoeken we het kloostercomplex van Drigung Til. De route erheen is schitterend. We passeren diverse kloosters en nomadenkampen. Her en der zien we kuddes grazende yaks. Overal wordt gerst verbouwd. Drigung Til ligt tegen een bergwand vanwaar je een prachtig uitzicht over de vallei hebt. Doordat dit klooster met het openbaar vervoer niet te bereiken is komen hier vrijwel geen toeristen. In Terdrom overnachten we in een eenvoudig, sfeervol hotel. Bij het hotel zijn warmwaterbronnen, waar je gebruik van kunt maken.

  image

  Het klooster is een geliefde plek voor de zogenaamde sky burials. Van heinde en verre worden overledenen hiernaartoe gebracht. Via een steil pad loop je in een uur omhoog naar de top van de berg waar deze begrafenissen plaatsvinden. De kans dat je een begrafenis mag bijwonen is zeer klein, want het is officieel door de regering verboden. We overnachten in het klooster zodat we het kloosterleven van dichtbij kunnen ervaren. Houd wel rekening met zeer primitieve omstandigheden: je slaapt met de groep op een slaapzaal en er is geen wasgelegenheid.

 • 13

  Terdrom / optionele wandeling naar Tidrum

  image

  Via een oude pelgrimsroute kun je in zo’ n twee tot drie uur naar het Tidrum nonnenklooster wandelen. Het klooster ligt verscholen in een kloof op ruim 4500 meter hoogte. Indien je niet wilt lopen kun je ook via een andere route per bus/auto het klooster bereiken. Bij het klooster zijn warmwaterbronnen waar heel veel Tibetanen naartoe komen voor hun geneeskrachtige werking. We rijden in ongeveer een uur naar Terdrom. Onderweg staan vaak nomaden met hun tenten, waar we soms een kijkje mogen nemen.

 • 14

  naar Lhasa (3650 m) via Ganden

  image

  Na het ontbijt rijden we in een uur naar het imposant gelegen klooster van Ganden (4500 meter). Het laatste stuk kronkelt de weg zich steil omhoog. We bezoeken dit fotogenieke klooster, dat gedurende de Culturele Revolutie bijna volledig vernietigd is, maar inmiddels vrijwel geheel hersteld is. Tijdens de pelgrimsroute rondom het klooster van een uur heb je een panoramisch uitzicht over Tibet. Deze kora is volgens vele de mooiste van Tibet! In de namiddag rijden we terug naar Lhasa.

 • 15

  naar Gyantse (3950 m)

  image

  We beginnen aan onze reis over de Tibetaanse hoogvlakte naar Nepal. We klimmen langzaam omhoog naar de eerste pas, de Kamba-la, op 4794 meter (la=pas). We kijken neer op een groene vallei. In sommige maanden ligt er sneeuw op de pas en de omliggende bergen en is het uitzicht nog spectaculairder. Bij helder weer zien we vanaf de pas het blauwe Yamdrok Tsomeer en kijk je tot in Bhutan. Op de pas zwaaien sierlijke gebedsvlaggetjes.

  image

  Na een lichte daling rijden we langs de oevers van het langgerekte heilige meer. We passeren diverse dorpjes en in de verte zien we af een toe een nomadenkamp tegen de glooiende berghellingen. Na een uurtje stoppen we voor een korte wandeling en een picknick. Dan leidt de weg opnieuw de bergen in en we passeren de Karo-la, die 5010 meter hoog is. Over de hoogvlakte rijden we naar de volgende pas.

  image

  Op veel plaatsen heeft de weg veel te lijden van het smeltwater dat langs de geërodeerde bergen naar de dalen stroomt. Na de laatste pas dalen we af en komen terecht in een brede vallei. Als je wilt kun je het laatste stuk lopend afleggen. Vanaf grote afstand zie je de burcht van Gyantse al liggen.

 • 16

  Gyantse / vrije dag

  image

  Gyantse is een gemoedelijk plaatsje gelegen op 3950 meter hoogte. De meeste huizen zijn in Tibetaanse stijl gebouwd en het dagelijks leven is nog zeer traditioneel. Hoewel het steeds meer uit het straatbeeld verdwijnt zie je hier nog steeds transport met paard en wagen. Een zanderige hoofdstraat leidt je naar het Palkhorklooster, dat gedomineerd wordt door de Kumbum-stupa van zeven verdiepingen hoog.

  image

  Als je wilt kun je helemaal in de top klimmen via donkere gangetjes en smalle trapjes, of je gaat ergens rustig zitten om de vele pelgrims die eindeloos rondjes rond de stupa lopen te observeren. In de omgeving van Gyantse kun je prachtige wandelingen maken en boeren de oogst binnen zien halen met oeroud gereedschap.

 • 17

  naar Shegar (3800 m)

  image

  Vandaag rijden we verder naar Shegar. We passeren de hoogste pas van de reis: de Gyatso-la (5220 meter). Boven op de pas is de wereld letterlijk en figuurlijk adembenemend. De omgeving wordt steeds ruiger. In Shegar overnachten we in een eenvoudig guesthouse.

 • 18

  naar Rongbuk (4980 m)

  image

  In het Qomolangma Natuur Reservaat, waarin de Mount Everest ligt, hebben we een hobbelige rit van iets meer dan 100 kilometer (ongeveer vijf uur) voor de boeg. In 2007 is een begin gemaakt het het asfalteren van deze weg. Als het helder weer is kun je onderweg de bergreuzen Mount Everest, Lhotse, Makalu en Cho Oyu zien. We overnachten in het guesthouse tegenover het hoogstgelegen klooster van Tibet: Rongbuk. De overnachting is zeer eenvoudig: er is geen wasgelegenheid en ’s nachts is het er erg koud.

 • 19

  naar Sakya (4050 m) / wandeling Mt. Everest Base Camp (5200 m)

  image

  Vlakbij het Rongbuk klooster begint de 3 kilometer lange wandeling naar het Everest Base Camp. In ongeveer anderhalf uur lopen we naar het op 5200 meter hoogte gelegen kamp. Vanwege de hoogte en de koude wind is dit al een redelijk zware, maar indrukwekkende wandeltocht. Het Base Camp is een fantastische plek, zeker als je, met wat geluk, kunt genieten van het uitzicht op de imposante Mount Everest en andere Himalaya-pieken. De terugtocht naar Rongbuk neemt ongeveer een uur in beslag.

  image

  We rijden verder naar Sakya. De bergen onderweg hebben een enorme variatie in kleur en vorm. Soms zie je onderweg prachtig uitgedoste pelgrims. We bezoeken het klooster van Sakya dat imposant staat tussen de kleine omringende huisjes. Sakya betekent ‘grijze aarde’: Het klooster en de gebouwen eromheen zijn grijsblauw geschilderd met brede verticale witte strepen. De monniken lopen hier rond in donkergele gewaden in plaats van de gebruikelijke rode gewaden van de Gelupgaorde. De bibliotheek van dit klooster is heel bijzonder. Duizenden boeddhistische teksten liggen opgeslagen tegen de wanden.

 • 20

  naar Shigatse (3800 m)

  image

  We laten de Himalaya achter ons en beginnen aan de terugweg naar Lhasa. Vandaag rijden we naar Shigatse. Langs de weg wordt werken de mannen en vrouwen gezamenlijk op het land. In de pauzes zitten ze gezellig in het veld met thermoskannen vol yakboterthee en chang (gersetbier). Van verre al zien we de gouden daken van het Tashilunpoklooster. 

  image

  Tibets tweede stad heeft door de recente migratie van Chinezen langzaam haar Tibetaans karakter verloren. Toch zijn delen van de stad nog heel Tibetaans en is het Tashilhunpo klooster misschien wel het allermooiste in zijn soort. Het klooster is een populair pelgrimsoord en een stad op zich: er wonen nog zo’ n 800 monniken. Overal lopen pelgrims met zakjes yakboter om de boterlampjes die in de kapelletjes staan brandend te houden. Met groot ontzag kijkt men naar de 26 meter hoge boeddha

 • 21

  naar Lhasa

  image

  We komen vandaag terug in Lhasa en het is tijd om afscheid te nemen van Tibet. Werp nog een laatste blik op de Potala, doe je souvenir-inkopen en geniet van een Tibetaans-Chinese maaltijd. We slapen nog een nacht in het inmiddels bekende hotel.

 • 22

  vlucht naar Kathmandu

  image

  's ochtends vliegen we terug naar Nepal, waar je nog voor de lunch weer aankomt. De laatste middag van de vakantie heb je om Kathmandu in te duiken. Je kunt nog naar de hindoeïstische tempel Pashupatinath aan de Bagmatirivier gaan. Heilige mannen komen hier om te sterven en er vinden dan ook lijkwassingen en -verbrandingen plaats. Niet-hindoes mogen dit tempelcomplex niet betreden, maar vanaf een heuvel tegenover het heiligdom heb je een goed zicht op de rituelen die er plaatsvinden. Swayambunath is het oudste boeddhistische tempelcomplex van de vallei. Het wordt wel “de apentempel” genoemd, omdat er zoveel apen bivakkeren. Na een flinke klim heb je vanaf deze tempel een fraai uitzicht op Kathmandu.

  image

  Vandaag bestaat ook de mogelijkheid om in de namiddag een bezoek te brengen aan Circus Kathmandu. Dit is een ititiatief van ondernemende Nepalese jongeren die het slachtoffer waren geworden van child trafficking. Ze zijn het circus begonnen als bron van inkomsten en als middel om hernieuwd zelfvertrouwen op te bouwen. Tijdens een bezoek aan Circus Kathmandu kun je genieten van indrukwekkende circus acts, waarna je uitleg krijgt over dit indrukwekkende initiatief. 

  NB. Deze excursie gaat door bij een minimum van 10 personen. De prijs is ongeveer 13 euro per persoon.

 • 23

  vlucht en aankomst Amsterdam

  In de vroege ochend word je naar Kathmandu Airport gebracht voor de vlucht naar Amsterdam. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  Verlenging Chitwan

  image

  Je kunt deze reis verlengen met een ontspannen bezoek aan het natuurreservaat Chitwan. Hier leven neushoorns, Bengaalse tijgers, krokodillen, herten, apen en schitterend gekleurde vogels. Te voet, per jeep of in een uitgeholde boomstam kun je dit reservaat in het warme zuiden van Nepal verkennen.


  - Verlenging Chitwan (obv. 1 pers.) 5 dagen € 250,-
  - Verlenging Chitwan (obv. 2 pers.) 5 dagen € 200,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 23

  Bhaktapur / vrije dag

  image

  Terwijl de groep naar het vliegveld word gebracht, kun je vandaag kun je nog even genieten van de vele pleinen en tempels van Bhaktapur.

 • 24

  naar Chitwan

  image

  Je reist vandaag met privevervoer naar het Chitwan Nationaal Park, dat tegen de Indiase grens in de Terai, de zuidelijke en warme laagvlakte van Nepal, ligt. We verblijven in een mooie lodge net buiten het dorpje. Het is heerlijk toeven in de grote tuin.

 • 25

  Chitwan / vrije dag

  image

  Sinds 1973 is Chitwan een nationaal park, wat de wildstand erg ten goede is gekomen. Je kunt hier onder andere vogels, herten, apenkolonies, beren, en krokodillen te zien krijgen. Met heel veel geluk kun je in Chitwan zelfs een Bengaalse tijger spotten. Daarnaast is het park vooral bekend om zijn neushoorns, ongeveer 400 in totaal. Er zijn verschillende mogelijkheden om op zoek te gaan naar wild. Zo kun je een tocht per jeep maken, waarbij je onder begeleiding van een ervaren gids diep het nationaal park ingaat.

 • 26

  Chitwan / vrije dag

  image

  Een tocht over de rivier in een uitgeholde kano is ook een aanrader. Onderweg zie je veel vogels en je hebt een goede kans om de indrukwekkende mugger krokodil te spotten. Het subtropische karakter van de laagvlakte en het wildleven van Chitwan zullen een aangename aanvulling zijn op wat je al in Nepal en Tibet hebt meegemaakt.

 • 27

  naar Kathmandu

  image

  Vandaag reis je met privevervoer terug naar Kathmandu. In de avond kun je nog genieten van het avondleven en de restaurants in de diverse wijken.

 • 28

  vlucht en aankomt Amsterdam

  In de vroege ochtend word je ophaald voor de transfer naar het vliegveld. Voor gegevens over de terugvlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

Rondreis Tibet en Nepal

De mystiek van de Tibetaanse hoogvlakte

image
23 dagen vanaf € 2.998
Naar boven
 

Ruimere openingstijden
Op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar


Laat je meevoeren naar de landen waar wij ons hart aan verloren hebben en droom tijdens het lezen van onze brochure weg naar jouw volgende bestemming. Brochure toegestuurd krijgen? Vraag 'm dan hier aan.

Jouw bestemming gevonden of heb je vragen? We zijn vanaf nu op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar en op zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur!