< Terug naar resultaten

Rondreis Oezbekistan Fotoreis

Het hart van de zijderoute

Waarom deze reis?

 • Speciale reis voor de enthousiaste (amateur-)fotograaf
 • Een complete en mooie route door Oezbekistan
 • Veel tijd in de mooiste zijderoutesteden: Khiva, Buchara en Samarkand
 • Begeleiding door professionele Nederlandse fotograaf, tevens reisbegeleider, daarnaast lokale gids
 • Bezoek aan de zondagsmarkt in Khiva en vele andere bazaars

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Oezbekistan

Route 14 daagse rondreis Oezbekistan Fotoreis

Tijdens deze gevarieerde rondreis door Oezbekistan staat fotograferen centraal. Oezbekistan is veelal nog onbekend als reis bestemming, maar het is een parel in Centraal Azie, juist voor fotografen. Eeuwenoude steden als Khiva, Buchara en Samarkand staan bol van prachtige Oosterse architectuur: schitterende minaretten, moskeeën, medressa's gedecoreerd met turkooizen mozaïeken en levendige bazaars. Het overnachten in een yurt in de woestijn zorgt voor een perfecte afwisseling.

Deze fotoreis in Oezbekistan is speciaal bestemd voor de enthousiaste amateurfotograaf. Tijdens de reis is het reistempo lager en staat het nemen van foto's centraal. Op cursusdagen zal er daarnaast theoretische- en praktische informatie worden gegeven.Je slaapt vooral in eenvoudige hotels. 2 nachten slaap je in een yurt in de woestijn met dedeelde voorzieningen.We reizen per eigen bus, zodat we de vrijheid hebben om te stoppen waar we willen. Khiva: de mooiste stad van Oezbekistan Khiva was een heel belangrijke stad langs de Zijderoute. Het oude ommuurde en volledig gerestaureerde deel van Khiva, is vooral in het vroege ochtendlicht of in de namiddag erg spectaculair. Binnen dit kleine oppervlak zijn twee paleizen, waar de Khans van Khiva met hun harems leefden, meer dan 60 madrassah, moskeeën, minaretten, mauselea en baden te vinden. Veel gebouwen zijn rijkelijk versierd met kleurrijke mozaïeken. Karavaanstad Buchara Buchara, één van de belangrijkste karavaansteden heeft een sfeervol centrum, waar je uren kunt rondwandelen. De binnenstad kent vele bazaars, volgeladen met fruit, groenten, specerijen, kruiden, kleding en huisraad. Overal zie je moskeeën, medressa's en indrukwekkende blauwe koepels en minaretten. Vooral rond de Labi Hauz, een groot waterbasin, is het in de zomer een drukte van belang. De mannen komen er om thee te drinken en families zitten er te lunchen in de schaduw van de moerbeibomen. Nurata, de woestijn van Oezbekistan en Samarkand Via de woestijn rijden we naar Nurata, waar restanten van een fort van Alexander de Grote te beklimmen zijn. Vanuit onze Yurt middenin de woestijn kun je korte wandelingen maken en de woestijn fotograferen. De rijkdom van Samarkand is vooral te danken aan Timoer, de veertiende eeuwse Turks-Mongoolse krijgsheer, die beweerde af te stammen van Dzjengis Khan. In Shachrisabz bouwde hij zijn paleis, de Ak-serai. Op een heuvel ten noorden van Samarkand ligt de dodenstad Shah-i-Zindeh, waar vele mausolea verzameld zijn.

Rondreis Oezbekistan Fotoreis

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven