< Terug naar resultaten

Rondreis Oezbekistan Fotoreis

Het hart van de zijderoute

Waarom deze reis?

 • Speciale reis voor de enthousiaste (amateur-)fotograaf
 • Een complete en mooie route door Oezbekistan
 • Veel tijd in de mooiste zijderoutesteden: Khiva, Buchara en Samarkand
 • Begeleiding door professionele Nederlandse fotograaf, tevens reisbegeleider, daarnaast lokale gids
 • Bezoek aan de zondagsmarkt in Khiva en vele andere bazaars

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Oezbekistan

Route 14 daagse rondreis Oezbekistan Fotoreis

Tijdens deze gevarieerde rondreis door Oezbekistan staat fotograferen centraal. Oezbekistan is veelal nog onbekend als reis bestemming, maar het is een parel in Centraal Azie, juist voor fotografen. Eeuwenoude steden als Khiva, Buchara en Samarkand staan bol van prachtige Oosterse architectuur: schitterende minaretten, moskeeën, medressa's gedecoreerd met turkooizen mozaïeken en levendige bazaars. Het overnachten in een yurt in de woestijn zorgt voor een perfecte afwisseling.

Deze fotoreis in Oezbekistan is speciaal bestemd voor de enthousiaste amateurfotograaf. Tijdens de reis is het reistempo lager en staat het nemen van foto's centraal. Op cursusdagen zal er daarnaast theoretische- en praktische informatie worden gegeven.Je slaapt vooral in eenvoudige hotels. 2 nachten slaap je in een yurt in de woestijn met dedeelde voorzieningen.We reizen per eigen bus, zodat we de vrijheid hebben om te stoppen waar we willen. Khiva: de mooiste stad van Oezbekistan Khiva was een heel belangrijke stad langs de Zijderoute. Het oude ommuurde en volledig gerestaureerde deel van Khiva, is vooral in het vroege ochtendlicht of in de namiddag erg spectaculair. Binnen dit kleine oppervlak zijn twee paleizen, waar de Khans van Khiva met hun harems leefden, meer dan 60 madrassah, moskeeën, minaretten, mauselea en baden te vinden. Veel gebouwen zijn rijkelijk versierd met kleurrijke mozaïeken. Karavaanstad Buchara Buchara, één van de belangrijkste karavaansteden heeft een sfeervol centrum, waar je uren kunt rondwandelen. De binnenstad kent vele bazaars, volgeladen met fruit, groenten, specerijen, kruiden, kleding en huisraad. Overal zie je moskeeën, medressa's en indrukwekkende blauwe koepels en minaretten. Vooral rond de Labi Hauz, een groot waterbasin, is het in de zomer een drukte van belang. De mannen komen er om thee te drinken en families zitten er te lunchen in de schaduw van de moerbeibomen. Nurata, de woestijn van Oezbekistan en Samarkand Via de woestijn rijden we naar Nurata, waar restanten van een fort van Alexander de Grote te beklimmen zijn. Vanuit onze Yurt middenin de woestijn kun je korte wandelingen maken en de woestijn fotograferen. De rijkdom van Samarkand is vooral te danken aan Timoer, de veertiende eeuwse Turks-Mongoolse krijgsheer, die beweerde af te stammen van Dzjengis Khan. In Shachrisabz bouwde hij zijn paleis, de Ak-serai. Op een heuvel ten noorden van Samarkand ligt de dodenstad Shah-i-Zindeh, waar vele mausolea verzameld zijn.

Rondreis Oezbekistan Fotoreis

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Hoe goed ken jij Peru?
Win een reis naar het land van de inca's

Hoe is het gesteld met jouw geografische kennis van Peru? Weet jij op de kaart de belangrijkste highlight moeiteloos aan te wijzen? Speel mee met ‘Het Peru Mysterie’ en maak kans op een reis naar dit fascinerende land.