< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Meest complete rondreis door Sri Lanka
 • Goede mix van natuur, cultuur, avontuur en strand
 • Uniek bezoek aan Trincomalee, gelegen aan de oostkust van Sri Lanka
 • Ontspannen strand afsluiting aan de Indische Oceaan
 • Overnachting bij en trek door Sinharaja Nationaal Park, een prachtig regenwoud in het zuidwesten van Sri Lanka.
 • Bezoek aan de Engelse hill stations rond Nuwara Eliya
 • Wandeling door de theevelden van Namunukula en kennismaking met het dorpsleven
 • Weinig lange reisdagen en veel ruimte om er op uit te trekken
 • Mogelijkheid om een jeepsafari te maken door Udawalawe N.P.
 • Inclusief treinreis van Nanu Oya naar Ella
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Colombo

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar de vluchtgegevens.

 • 2

  naar Negombo

  image

  We rijden naar ons hotel in de buurt van Negombo. Als de vluchttijden het toelaten, kun je ’s middags de stad gaan verkennen. Tijdens de koloniale periode hebben de Nederlanders een 120km lang netwerk aangelegd van kanalen. Door deze kanalen werden de specerijen vervoerd voor handel. Je kan een fiets huren en langs deze kanalen fietsen of fiets door de drukke straatjes en snuif de Sri Lankaanse cultuur op. We slapen vannacht in een comfortabel hotel.

 • 3

  naar Anuradhaphura

  image

  Op weekdagen brengen we een bezoek aan het vissersdorpje Chilaw, waar doordeweeks een drukke vismarkt wordt gehouden. Wanneer we op een zondag naar Anuradhaphura reizen, maken we een stop bij de markt bij de kerk van Negombo. We rijden door het prachtige binnenland langs rijstvelden en schilderachtige dorpjes. Ons einddoel van vandaag is Anuradhapura, eeuwenlang de hoofdstad van Sri Lanka en daarom nu een van de belangrijkste historische steden van het land.

 • 4

  Anuradhaphura / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een stadstoer door Anuradhapura maken. Bijzonder mooi zijn de gigantische stupa's (dagoba's). De meeste zijn goed bewaard gebleven en leuk om te bezoeken. De dagoba's liggen vrij ver uit elkaar in een afwisselend landschap van meertjes, rijstvelden en dorpjes. Centraal staat de heilige Bo-boom, een stekje van de boom waaronder Boeddha de staat van 'Verlichting' bereikte. Pelgrims uit het hele land komen hier rituelen uitvoeren.

 • 5

  naar Trincomalee

  image

  In de ochtend rijden we naar Mihintale, waar we een bezoek brengen aan meditatiegrotten en de dagoba van dit belangrijke boeddhistische bedevaartsoord. Beklim de 1840 treden en je hebt een prachtig uitzicht over Anuradhapura. Daarna vervolgen we onze weg naar de havenstad Trincomalee. Trincomalee ligt aan de oostkust van Sri Lanka en wordt nog maar door weinig toeristen bezocht.

 • 6

  Trincomalee / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een vrije dag in Trincomalee. Trinco, hoe de stad ook wel wordt genoemd, heeft enkele van de beste stranden zoals Uppuveli en Nilaveli. Je kunt een bezoek brengen aan Fort Frederick, dat door Nederlanders is gebouwd. Hierin bevindt zich de Thirukoneswaram Tempel, gewijd aan de hindoe god Shiva. Hier vindt in de middag een mooie ceremonie plaats. 

 • 7

  naar Polonnaruwa

  image

  We reizen vandaag naar Polonnaruwa. Onderweg maken we een stop nabij Habarana. Hier maken we een ritje met een buffelkar en een boottochtje naar een dorpje. Na dit bezoek krijgen we een traditionele lunch aangeboden door de lokale families. Vervolgens rijden we door naar Polonnaruwa. Polonnaruwa is een oude tempelstad met een aantal boeddhistische ruïnes die meer dan 1000 jaar oud zijn. We overnachten de komende drie nachten in een comfortabel hotel in de omgeving van Polonnaruwa.

 • 8

  Polonnaruwa / vrije dag

  image

  In Polonnaruwa kun je de uitgebreide en nog goed intact gebleven tempelruïnes bezoeken. De leukste manier om de tempels te bezoeken is per fiets. Je kunt samen met je lokale gids deze prachtige tempel ruïnes bekijken of zelf op onderzoek uitgaan. Polonnaruwa heeft een rijke historie en onze gids laat je graag het Koninklijk Paleis en het Lotusbad zien. De tour eindigt bij de Gal Vihara, een rotstempel met beelden van Boeddha uitgehouwen uit steen.

 • 9

  Polonnaruwa / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een (optionele) fietstocht maken door de dorpjes in de omgeving van Polonnaruwa. Hier zie je de mensen op het land werken en oude ambachten uitvoeren. Het is een mooie manier om contact te maken met wat er speelt in de regio. De tocht wordt afgesloten met een lunch. 

 • 10

  via Sigiriya en Dambulla naar Kandy

  image

  Onderweg naar Kandy bezoek je Sigiriya waar je de rotscitadel kan beklimmen. Bovenop deze 200 meter hoge rots liggen de ruïnes van de paleizen van koning Kasyapa. De rots ligt als een reusachtig baken geïsoleerd in het verder vrij vlakke landschap, en het uitzicht vanaf de top is prachtig. Vervolgens rijden we naar de rotstempels van Dambulla, een serie van vijf grotten met Boeddhabeelden en fresco’s. We overnachten drie nachten in Kandy.

 • 11

  Kandy / vrije dag

  image

  Kandy is het culturele centrum van Sri Lanka en ligt schitterend aan een kunstmatig meer. Het belangrijkste monument is de Tempel van de Tand van Boeddha. Op vaste tijden vinden hier tempelceremonies plaats die je kunt bijwonen. Kandy is een zeer levendige stad met een uitgebreide markt en duizend-en-één winkeltjes. De Kandy bazaar is een verzameling van kleuren en kruidige geuren.

 • 12

  Kandy / vrije dag

  image

  Vandaag heb je de tijd om Kandy verder te ontdekken. Een aanrader is het bijwonen van een dansvoorstelling, verzorgd door de Kandy-dansers. Zij laten in hun show een groot aantal van de traditionele dansen zien die werden gedanst bij bijvoorbeeld de oogst of aan het begin van het regenseizoen. De dansers zijn uitgedost met zilveren kettingen, bronzen schouderplaten en andere traditionele kledij.

 • 13

  naar Nuwara Eliya

  image

  De route van vandaag is schitterend. We stoppen onderweg bij een theeplantage waar je natuurlijk een kopje verse Ceylon thee krijgt. Hierna rijden we verder naar het koloniale plaatsje Nuwara Eliya, een van de oude ‘hillstations’ waar de Britten verkoeling zochten. Met zijn country style huizen en mooie tuinen ademt Nuwara Eliya de sfeer van een Engels dorp uit de 19e eeuw. Je hebt de rest van de dag om de stad te verkennen. We overnachten twee nachten in een hotel.

 • 14

  Nuwara Eliya / vrije dag

  image

  In de omgeving van Nuwara Eliya kun je schitterende wandelingen maken. Bezoek de Horton Plains die op 2000 meter hoogte liggen en wandel naar World’s End, waar een gapende afgrond bij helder weer een fantastisch uitzicht op het laagland biedt. Of onderneem een pelgrimstocht naar de top van Adam’s Peak. 

  image

  De beste tijd om Adam’s Peak te beklimmen is net na middernacht, alleen dan zie je de zon opkomen wanneer je aan de top arriveert. Het pelgrimsseizoen is van december tot en met mei, dit is de mooiste tijd om de piek te beklimmen. Wil je deze beklimming ondernemen dan is het handig in de avond van dag 13 te vertrekken.

 • 15

  per trein naar Ella; naar Namunukula

  image

  Vanuit Nuwara Eliya rijden wij met de bus naar Nanu Oya vanwaar we een spectaculaire rit per boemeltrein door de bergen maken. Deze treinreis zal ongeveer drie uur in beslag nemen. De route is schitterend: prachtige landschappen en theeplantages die aan je voorbij trekken. Na aankomst in Ella stappen we in de bus en gaan we naar Namunukula. De komende twee nachten gaan we back to basic en kampeer je in een prachtige en rustige omgeving.

 • 16

  Namunukula / wandeltocht

  image

  Na het ontbijt in ons kampement wandelen we via smalle weggetjes door de theevelden, licht stijgend en afdalend. Na de picknick lunch kun je nog een wat zwaardere wandeling maken, afwisselen klimmend en dalend tussen de theeplantages. De wandeling duurt een groot deel van de dag, maar is voor iedere wandelliefhebber goed te doen. Mocht je na de lunch genoeg gelopen hebben dan bestaat de mogelijkheid om in een tuk-tuk terug naar het kampement gebracht te worden.

 • 17

  naar Embilipitiya

  image

  We verlaten het mooie berglandschap en reizen door groene landschappen van rubberbomen en rijstvelden naar Embilipitiya. Vanuit Embilipitiya heb je morgen de mogelijkheid om een jeepsafari te maken in het Udawalawe NP. Er leven veel olifanten, die je dan ook vrijwel zeker tegenkomt. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel.

 • 18

  Embilipitiya / vrije dag

  image

  Naast de jeepsafari die je vandaag kan maken, is er ook de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het olifant vriendelijke Elephant Transit Home. Deze plaats heeft in 1995 haar deuren geopend voor gewonde en verweesde olifanten. De olifanten krijgen in het Elephant Transit Home speciale zorg, zodat de olifanten zo snel mogelijk terug kunnen naar hun natuurlijke leefomgeving.

  Optioneel Jeep safari Udawalawe NP / €50,00 per persoon

  image

  Het Udawalawe Nationaal Park is een prachtig park met een gevarieerde natuur. Het Udawalewe Reservoir en de Walewe River garanderen water, waar veel dieren op af komen. Het park staat bekend om zijn kuddes olifanten, de verschillende soorten herten, beren apen en buffels. Ook leven hier luipaarden, deze zijn wel moeilijk te spotten. 

  NB. De prijs van de safari is inclusief entree van het nationaal park.

 • 19

  naar Singharaja NP

  image

  Na een mooie reisdag kom je aan in Singharaja, een prachtig regenwoud in het zuidwesten van Sri Lanka. We overnachten hier in een hotel vlakbij het Singharaja Nationaal Park. Je hebt het gevoel midden in de tropische jungle te slapen.

 • 20

  Singharaja / wandeltocht; naar Weligama

  image

  We maken een mooie wandeling door het Singharaja Nationaal Park. Dit park ligt in een beschermd gebied en er komen nog niet veel toeristen. We lopen onder het dichte bladerdek van indrukwekkende woudreuzen. Na de wandeling rijden we door naar ons hotel aan het strand van Weligama, een rit van ongeveer 5 uur. Weligama is een heerlijk rustige plek, vlakbij de wat grotere badplaats Mirissa. We overnachten twee nachten in een hotel vlakbij het strand.

 • 21

  Weligama / vrije dag

  image

  Een heerlijke dag die je naar eigen inzicht kan invullen. Verwen jezelf met een cocktail, ga op zoek naar mooie souvenirs en bestel nog zo’n lekkere curry op een terras. Aan het strand kun je ontspannen genieten van de zon en het vakantiegevoel. Een paradijselijke plek! Wil je nog op avontuur? Maak dan een excursie op het water.

 • 22

  via Wickramasinghe folk museum naar Galle

  image

  Vandaag rijden we naar Galle, een rit van ongeveer 2 uur. In Koggala brengen we een bezoek aan het Wickramasinghe folk museum, opgericht door Sri Lanka's beroemdste schrijver ooit. In Koggala zien we de beroemde paalvissers aan het werk. In het stadje Galle lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Galle is een gezellig oudhollandse vestingstad, waar je de Hollandse huisjes en de Nederlands hervormde kerk uit de koloniale tijd kunt bekijken. We overnachten in een gezellig guesthouse midden in het fort.

 • 23

  naar Negombo

  image

  Op deze laatste dag in Sri Lanka bezoeken we het Tsunami foto museum in Telwatta, opgericht door een Nederlandse. We rijden naar Negombo, waar we de beschikking hebben over dagkamers om je op te frissen voor de reis naar huis. In de avond rijden we naar de luchthaven, voor de vlucht naar Nederland. Tijdens sommige vertrekdata overnachten we vannacht nog in Negombo, dit hangt af van het vluchtschema.

 • 24

  vlucht Colombo - Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar de vluchtgegevens.

Rondreis Sri Lanka

Parel van de Indische Oceaan

image
24 dagen vanaf € 2.248 € 2.148
Naar boven
 

Informatiedag Zwolle
Zaterdag 7 oktober 2017

 • Bezoek de algemene informatiemarkt en schrijf je in voor diverse reispresentaties. 
 • Maak kennis met de mensen achter de schermen.
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.