< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Afwisselende rondreis langs de mooiste hoogtepunten van Sri Lanka
 • Zorg dat je een plekje hebt op deze zeer scherp geprijsde reis!
 • Bezoek aan tempelruïnes van Anuradhapura en Pollonaruwa
 • Mogelijkheid om jeepsafari's te maken in het Minneriya en Yala NP
 • Ontspannen strand afsluiting aan de Indische Oceaan
 • Bezoek en overnachtingen in de culturele driehoek, het cultureel kloppend hart van Sri Lanka
 • Treinrit van Kandy naar Nany Oya
 • Afwisselende vormen van transport; eigen bus, maar ook trein

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Colombo

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Negombo / vrije dag

  image

  Na aankomst rijden we in ongeveer 20 minuten naar ons hotel in de buurt van Negombo. Je slaapt hier één nacht in een comfortabel hotel met zwembad, waar je heerlijk kunt relaxen na de lange reis. ’s Middags kun je de stad Negombo gaan verkennen. Negombo staat ook wel bekend als "klein Rome" vanwege de overvloed aan christelijke kerken. Bezoek een lokale vissersmarkt en snuif de Sri Lankaanse sferen op.

 • 3

  naar Anuradhapura

  image

  We rijden in ongeveer vier uur naar Anuradhapura. Anuradhapura is een eeuwenoude stad, die op de UNESCO erfgoed lijst staat. Deze stad was de eerste hoofdstad van Sri Lanka en staat bekend om zijn boeddhistische cultuur. Inde middag kun je de oude tempels van Anuradhapura bezoeken. Ook vind je hier de oudste boom op de aarde, die ouder is dan 2200 jaar! Leuk om te bezoeken is het Koperen Paleis. Met zijn 1600 stenen zuilen zijn dat de overblijfselen van een prachtig verblijf voor de monniken.

  Optioneel Stadstoer Anuradhapura

  image

  Maak een stadstoer door Anuradhapura onder leiding van een lokale gids. Bijzonder mooi zijn de gigantische stupa's (dagoba's), waarvan de meeste goed bewaard zijn gebleven en bezocht kunnen worden. Ze liggen in een afwisselend landschap van meertjes, rijstvelden en dorpjes. Centraal staat de heilige Bo-boom, een stekje van de boom waaronder Boeddha de staat van 'Verlichting' bereikte. Pelgrims uit het hele land komen hier rituelen uitvoeren.


  NB. De prijs is inclusief entree voor de ruïnestad

 • 4

  naar Giritale

  image

  In ongeveer vier uur rijden we naar Giritale. Het hotel waar we de komende twee nachten slapen ligt in de buurt van één van de vele kunstmatig aangelegde meren van Sri Lanka. De bevolking gebruikte deze meren vroeger als waterreservoir. Vaak zijn hier veel vogels te vinden, zoals pelikanen, ooievaars en allerlei soorten reigers. In de middag kun je een safari maken naar Minneriya Nationaal Park. 

  Optioneel Jeep safari Minneriya NP

  image
  Een jeepsafari naar het Minneriya nationaal park is zeker een aanrader. Het is een mooi park met uitgestrekte vlaktes. Er leven grote groepen olifanten, varanen en vele soorten vogels die je in hun natuurlijke omgeving ziet.

  NB. De prijs is inclusief entree voor Minneriya nationaal park
 • 5

  Giritale / vrije dag

  image

  In de ochtend kun je de uitgebreide en nog goed intact gebleven tempelruïnes bezoeken van Polonnaruwa. In de middag kun je een bezoek brengen aan de leeuwenrots van Sigiriya, een van de mooiste bezienswaardigheden van Sri Lanka. Deze steile rots torent zo’n 200 meter boven het omringende landschap uit. Op de leeuwenrots in Sigiriya sta je midden in de culturele driehoek, het kloppend hart van Sri Lanka en heb je een geweldig uitzicht over dit hele gebied. 

  Optioneel Fietstocht Polonnaruwa

  image

  De leukste manier om de tempels te bezoeken is per fiets. Met de lokale gids bezoek je de  prachtige tempel ruïnes. Polonnaruwa heeft een rijke historie en de gids laat je graag het Koninklijk Paleis en het Lotusbad zien. De tour eindigt bij de Gal Vihara, een rotstempel met beelden van Boeddha uitgehouwen uit steen. 

  NB. De prijs van de fietstocht is inclusief entree voor de tempelstad


 • 6

  via Dambulla grottempel naar Kandy

  image

  Onderweg naar naar Kandy bezoeken we de grottempel van Dambulla. Lang geleden vluchtte de Sinhalese koning Valagam Bahu hierheen toen hij uit zijn hoofdstad was weggejaagd. Het is nog zo een twee uur rijden naar Kandy. Op weg daarnaartoe rijd je door een gebied waar veel verschillende soorten specerijen worden verbouwd. 

  image

  Kandy is één van de mooiste steden in Sri Lanka en tevens de oude hoofdstad. Je kunt er heerlijke kruiden kopen op de lokale markten of lekker struinen door de winkelstraten. We overnachten in een comfortabel hotel.

 • 7

  Kandy / vrije dag

  image

  Vandaag heb je de tijd om op eigen gelegenheid in Kandy rond te kijken. Je kunt naar de Dalada Maligawa, ofwel de Tempel van de Tand. In deze heilige tempel ligt sinds de 16e eeuw de tand van Boeddha. Vele pelgrims komen naar Kandy om een offer te brengen in deze tempel. ‘s Avonds kan je aanschuiven bij één van de vele restaurants in Kandy en neem zeker een kijkje bij een traditionele dansoptreden.

 • 8

  per trein naar Nuwara Eliya

  image

  Vandaag maken we een leuke treinrit van ongeveer 4 uur. De trein baant zijn weg door tunnels in de groene heuvels en er zijn prachtige uitzichten op theeplantages. Onderweg zien we vaak theeplukkers aan het werk. Wat opvalt zijn de manden op hun rug, hier gooien ze de geplukte theebladeren in. In Nanu Oya stappen we over op onze bus, die ons in een klein half uur naar ons hotel brengt in Nuwara Eliya.  Nuwara Eliya ligt in een dal op 1.884 meter hoogte, omringd door thee plantages. De stad wordt ook wel “Klein Engeland” genoemd. Nuwara Eliya is gesticht door de Britten in de 19e eeuw en je ziet nog veel voorbeelden van de typische Britse koloniale bouwstijl. We overnachten in een sfeervol hotel vlak buiten het centrum van Nuwara Eliya.

 • 9

  Nuwara Eliya / vrije dag

  image

  Het is zeker aan te raden om een wandeling naar World’s End te maken. Begin de wandeling zo vroeg mogelijk, omdat er in de loop van de dag meer kans is op mist. Als het helder weer is, heb je bij World´s End, ook wel 'Horton Plains´ genoemd, een fantastisch uitzicht. Door de verticale afgrond heb je echt het gevoel dat je aan het einde van de wereld staat.

 • 10

  naar Tissamaharama

  image

  We maken vandaag een korte rit naar Tissamaharama. Tissamaharama ligt vlakbij Yala Nationaal Park. Je kunt er voor kiezen om hier vandaag een mooie jeepsafari maken, op zoek naar olifanten. herten, water buffalo's, krokodillen, herten, pauwen en vogels. Met geluk kun je zelfs een luipaard spotten! Of rust lekker uit aan het zwembad of ga de omgeving van Tissamaharama verkennen.

  Optioneel Jeep safari Yala NP

  image
  Per jeep ga je het Yala nationaal park in. In dit park is een grote variatie aan wild leven te vinden. Je kunt er wilde olifanten van zeer dichtbij bewonderen en met een beetje geluk apen en krokodillen. Deze wordt in de ochtend of middag aangeboden, dit wisselt per seizoen.

  NB. De prijs van de jeepsafari is inclusief entree voor Yala Nationaal Park

  NB: Het kan zijn dat het park rond september en oktober dicht is ivm extreme droogte. Indien Sawadee hiervan op de hoogte is, dan informeren wij je hier zo snel mogelijk over.
 • 11

  Via Galle naar Unawatuna

  image

  Vandaag rijden we naar Unawatuna, een kustplaatsje in het zuiden van Sri Lanka. Onderweg brengen we een bezoek aan Galle. Galle is een gezellig, oudhollands vestingstadje, waar je de Hollandse huisjes en de Nederlands hervormde kerk uit de koloniale tijd kunt bekijken. Beklim de muren van het fort en je hebt een prachtig uitzicht over de stad. In de middag komen we aan bij Unawatuna en heb je de middag ter vrije besteding.

  image

  Onderweg naar Unawatuna rijden we langs de schitterende kust waar je de kans hebt om de bekende ‘paalvissers’ te zien vissen. Het plaatsje Unawatuna ligt aan de zuidkust van Sri Lanka aan de mooie Indische Oceaan. We verblijven in een hotel met zwembad in de buurt van het strand. Een ideale plek voor een ontspannen einde van deze mooie reis!

 • 12

  Unawatuna / vrije dag

  image

  Een heerlijke dag die je naar eigen inzicht kan invullen. Verwen jezelf met een cocktail, ga op zoek naar mooie souvenirs en bestel nog zo’n lekkere curry op een terras. Aan het strand kun je ontspannen genieten van de zon en het vakantiegevoel. Een paradijselijke plek! 

 • 13

  Unawatuna / vrije dag

  image

  Vandaag is het de laatste dag van je reis in Sri Lanka. Op deze manier kan je tot het laatste moment genieten van het verblijf aan de zuidkust. En waar kan dat beter dan bij dit relaxte plaatsje met een prachtig strand?

 • 14

  naar Colombo; vlucht naar Amsterdam

  Vandaag rijden we naar de luchthaven van Colombo voor de vlucht naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Rondreis Sri Lanka Pop-Up

Binnenkort boekbaar.

image
Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs: 

 • 23 februari presentaties Thailand & Vietnam, Amsterdam
 • 24 februari Zuid-Afrika middag, Amsterdam
 • 1 t/m 3 maart, Fiets- en Wandelbeurs
 • 10 maart bij Theater Kikker, Utrecht
 • 13 april fiets- en wandelevent, De Hoep Castricum

Meld je gratis & vrijblijvend aan.