< Terug naar resultaten

Rondreis Sri Lanka

Oude steden, wilde olifanten en witte stranden

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Sri Lanka

Route daagse rondreis Sri Lanka

Sri Lanka, de parel van de Indische Oceaan, biedt een fascinerende mix van cultuur, tropisch landschap en wilde dieren. De theeplantages, witte stranden, natuurparken en oude tempelsteden zorgen voor veel variatie. In twee nationale parken kamperen we en maak je stevige wandelingen. Zo ervaar je niet alleen de eeuwenoude cultuur, maar ook de natuur van dichtbij.

Dit is een bijzondere reis voor cultuur- én natuurliefhebbers. Je kunt de reis zo actief maken als je zelf wilt. Een aantal reizen zal begeleid worden door een lokale engelstalige reisbegeleider.We overnachten in comfortabele hotels. We kamperen vier nachten, waarvan één nacht in een jungle camp. We hebben de beschikking over een eigen bus, een gedeelte van de reis leggen we af per trein. Rijstvelden en tempelsteden Tussen rijstvelden, kokosplantages en kleine dorpjes liggen de ruïnes van de oude tempelsteden Anuradhapura en Polonnaruwa. Een leuke manier om de oude steden met de vele tempels, paleizen en boeddhistische beelden te verkennen is per fiets of per tuktuk. In Habarana maken we een tocht per olifant en in het Wasgamo Nationaal Park kamperen we een nacht midden tussen de rijstvelden. Wandelen langs meren en dorpjes We wandelen langs kunstmatig aangelegde meren, die een ware rijkdom aan vogelleven herbergen. We lopen door kleine dorpjes, waarbij we het leven van de vriendelijke Sri Lankanen van dichtbij mee kunnen maken. In de prachtige groene Knuckles Range lopen we door verschillende bossen en genieten van adembenemende vergezichten met hoge pieken. Koel Kandy en theeplantages In het heerlijk koel gelegen Kandy kun je de Tempel van de Tand bezoeken. Vanuit het hele land bezoeken boeddhistische monniken in kleurrijke oranje gewaden deze tempel. Tussen de groene heuvels bij Kitulgala kun je heerlijk zwemmen in de rivier. We bezoeken een theeplantages. In het Uda Walawe National Park overnachten we in een junglecamp en gaan we op zoek naar olifanten, apen en krokodillen. Witte stranden We besluiten de reis in een hotel met zwembad aan de Indische Oceaan. Hier kun je snorkelen en surfen. Je kunt ook een bezoek brengen aan Galle, een havenplaats in het zuiden, waar in de 17e eeuw een fort door de Nederlanders werd neergezet. Of bezoek een schildpaddenbroedplaats.

Rondreis Sri Lanka

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven