< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Sri Lanka reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Er is twee keer per jaar een regentijd, maar dit is in verschillende delen van het land, waardoor je eigenlijk altijd in Sri Lanka kunt reizen. De warmte voelt in de regentijd wel wat drukkend aan.
De noordelijke regentijd (in het noorden en oosten) is van oktober tot begin februari. De zuid-west moesson is van mei tot en met augustus in het zuidwesten van het eiland. De buien zijn in de regentijd meestal heftig (vaak ’s nachts) maar van korte duur.
In de laaggebieden en aan de kust is het overdag vrij warm en vochtig en kan de temperatuur soms oplopen tot 30-35°C, maar is het gemiddeld rond de 25°C en zorgt de zeewind voor verkoeling. In het heuvelgebied rond Nuwara Eliya kan het ‘s avonds en ‘s nachts soms fris zijn, en wordt het overdag ongeveer 15-20°C.

image

 Sri Lanka reizen met een festival

In Kandy wordt het beroemde Kandy Esala Perahera festival gevierd. Dit is het belangrijkste festival van Sri Lanka. Gedurende de eerste dagen worden er oefenprocessies en parades gehouden. Elke dag wordt de route die wordt gelopen langer en breidt het aantal dansers zich uit. Duizenden dansers en drumspelers dansen en springen langs de route en zwaaien met vlaggen. Ze worden gevolgd door een processie van een groep olifanten. Een van de olifanten is het mooist 'aangekleed' en draagt een replica van de doos waar de heilige Tand in wordt bewaard. Festival Op 13 en 14 april wordt het Sinhalees en Tamil nieuwjaar gevierd (Aurudu). Tijdens dit festival wordt het hoogseizoen afgesloten en is tevens het begin van de regentijd in het zuidwesten van Sri Lanka. Van 31 juli t/m 10 augustus wordt in Kandy het beroemde Kandy Esala Perahera festival gevierd. Dit is het belangrijkste festival van Sri Lanka. Gedurende de eerste dagen worden er oefenprocessies en parades gehouden. Elke dag wordt de route die wordt gelopen langer en breidt het aantal dansers zich uit. Duizenden dansers en drumspelers dansen en springen langs de route en zwaaien met vlaggen. Ze worden gevolgd door een processie van een groep olifanten. Een van de olifanten is het mooist ‘aangekleed’ en draagt een replica van de doos waar de heilige Tand in wordt bewaard.
Omschrijving Vertrekdatum Aantal dagen Status

* B=boekbaar, GV=boekbaar/gegarandeerd vertrek, NB=niet meer boekbaar/vol

Uiteraard plannen wij met veel zorg de data en het programma van de festivalreizen. Wij willen er nadrukkelijk op wijzen dat het in een heel uitzonderlijk geval mogelijk is dat de lokale of nationale autoriteiten op het laatste moment alsnog het festival afgelasten of de datum wijzigen. Indien dit voor vertrek bekend is zullen we je daar uiteraard van op de hoogte brengen, dit is echter geen reden om de reis te annuleren.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan deze reis deelnemen. Een positieve instelling is wel belangrijk vanwege het grote cultuurverschil. Een aantal dagen reizen we zes tot zeven uur per dag in de bus. Vooral dag 19 is een lange reisdag. We staan dan vroeg op om een safari te maken en reizen later door naar Hikkaduwa waar we aan het einde van de middag aankomen. Je kunt de reis verder zo actief maken als je wilt omdat de meeste excursies optioneel zijn. De reis kenmerkt zich verder door veel individuele vrijheid. Mocht je twijfelen over mogelijke deelname, neem dan contact met ons op.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

We reizen met eigen bus waardoor we onderweg leuke stops kunnen maken. Eenmaal reizen we per trein.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Te Gast In Sri Lanka

image

Een goede voorbereiding op een verre reis is niet alleen leuk maar ook belangrijk. De boekjes uit de serie 'Te gast in' zijn een ideale manier om je goed voor te bereiden. In deze uitgaven belichten diverse auteurs het alledaagse leven in verre, vaak onbekende landen. Hierdoor kom je meer te weten over de bewoners, hun omgangsvormen en levenswijze. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je geïnteresseerd bent in de uitgave van Te Gast In. De kosten bedragen € 8,95 per boekje, exclusief verzendkosten.

Rondreis Sri Lanka

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!