< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

Accommodaties en overnachtingen

We logeren vooral in guesthouses en lokale pensionnetjes met een gezellige sfeer. Daardoor kunnen we sneller contact leggen met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. Lakens en handdoeken zijn meestal beschikbaar. Het sanitair bevindt zich soms op de kamer, maar soms is het ook gemeenschappelijk op de gang. In het algemeen mag je in Thailand een tamelijk hoge standaard verwachten. De kamers zijn netjes en er wordt in de meeste gevallen dagelijks schoongemaakt. Tijdens de trekking overnachten we in bamboe paalwoningen bij de plaatselijke bevolking. Dit is een unieke belevenis, maar er is bijna géén comfort. De sanitaire voorzieningen zijn niet of zeer primitief aanwezig: een Frans hurktoilet en een enkel kraantje met koud stromend water.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

Het is voor deze bestemming niet mogelijk een éénpersoonskamer te boeken.

icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent indien van toepassing). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_jongen Als je met z’n drieën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). In veel gevallen houdt een driepersoonskamer in dat er een extra bed in een gewone tweepersoonskamer bijgezet wordt.
icon_man icon_man icon_jongen icon_jongen Als je met meer dan 3 personen op reis gaat, dan proberen wij om twee kamers naast elkaar te boeken. We kunnen dit echter niet garanderen.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

Vervoer ter plaatse


We streven op onze bestemming naar een variatie aan transportmiddelen (trein, boot, fiets, bus, auto, te voet, ...) 

We maken zoveel mogelijk gebruik van het lokaal transport. Enkel om afgelegen plaatsen te verkennen of verschillende bezienswaardigheden te combineren op één dag kan het huren van privé- minibusjes een alternatief zijn. Algemeen kunnen we stellen dat de kwaliteit van het wegennet in Thailand uitstekend is en de transporttijden eerder kort: afhankelijk van de route beperkt zich dit tot maximaal 4 uur. Af en toe moeten we natuurlijk iets langere trajecten afleggen, Thailand is immers een zeer uitgestrekt land. Ook wordt er niet dagelijks gereden omdat we regelmatig op dezelfde plaats een aantal dagen verblijven: gemiddeld om de 2 tot 3 dagen. Treinen in Thailand zijn comfortabel en nachttreinen zijn ideaal om lange afstanden te overbruggen. Tijdens onze reis nemen we 2x een nachttrein. De rit duurt ongeveer 12 uur. Deze treinen zijn zeer comfortabel en netjes. Tegen de avond worden zitbanken omgetoverd tot comfortabele bedden. Een bediende komt zelfs langs om de bedden op te maken. Schone lakens, een deken en een hoofdkussen worden voorzien. De trekking gebeurt te voet: het terrein is heuvelachtig en voornamelijk modderig, vooral tijdens het regenseizoen.

Rondreis Thailand Go-26

Actieve jongerenreis naar exotisch Thailand

Thailand, jongerenreis, hangmat
22 dagen vanaf € 2.406
Naar boven