< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Sasikan Luangsirimongkol Reisbegeleidster Cambodja en Thailand

De glimlach achter de rijstvelden

Mijn naam is Sasikan Luangsirimongkol, maar iedereen noemt me Nan. Ik werk als reisbegeleider voor Sawadee in Thailand.

Thailand heette vroeger Siam. Het was een gebied dat maar weinig mensen kenden en ook maar weinig mensen bezochten. Het land biedt zo veel verborgen geschiedenis, tradities en cultuur, betoverende natuur en vriendelijke bevolking dat het een zeer aantrekkelijk deel van de wereld werd om te bezoeken. En terecht!

Het land biedt je een hartverwarmend welkom. De Thai zijn erg vriendelijk ? dat komt vast omdat we samen met onze grote families wonen. We wonen bij grootouders, ouders, broers en zussen totdat we trouwen. Ik denk dat wij Thai op deze manier onze vriendelijkheid en warme benadering met de paplepel krijgen ingegoten. Ook met de paplepel ingegoten is het respect dat we tonen voor ouderen; elke generatie gaat met veel respect om met de oudere generatie.

Maar behalve onze levensstijl biedt Thailand nog veel meer: de typische Thaise dansen met oogverblindende kostuums zijn karakteristiek voor onze manier van leven en verbeelden vaak het simpele dagelijkse leven. De traditionele keuken zal je laten zien ? en vooral proeven ? hoe heerlijk Thais eten smaakt. Het Boeddhisme speelt een grote rol in het dagelijks leven van menig Thai; het geeft richting aan de manier waarop we leven. De vele religieuze tempels die je hier vindt, zijn dan ook van grote historische en architectonische waarde.

Bovenstaande licht slechts een tipje van de sluier op over Thailand ? het land van de lachende Thai die je met trots zullen verwelkomen in hun land!

Rondreis Thailand

De glimlach achter de rijstvelden

image
22 dagen vanaf € 1.848
Naar boven
 

Maak kans op Bever cadeaukaart
ter waarde van € 250!

De zomer is nog ver te zoeken.. Je kunt dus vast wel iets gebruiken om je dag wat zonniger te maken.. We kunnen je dan ook vast blij maken met een Bever cadeaukaart (t.w.v. € 250) om artikelen aan te schaffen voor je volgende reis!

Kans maken? Beantwoord dan onderstaande vraag en wie weet ben jij de gelukkige!