< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Sasikan Luangsirimongkol Reisbegeleidster Cambodja en Thailand

De glimlach achter de rijstvelden

Mijn naam is Sasikan Luangsirimongkol, maar iedereen noemt me Nan. Ik werk als reisbegeleider voor Sawadee in Thailand.

Thailand heette vroeger Siam. Het was een gebied dat maar weinig mensen kenden en ook maar weinig mensen bezochten. Het land biedt zo veel verborgen geschiedenis, tradities en cultuur, betoverende natuur en vriendelijke bevolking dat het een zeer aantrekkelijk deel van de wereld werd om te bezoeken. En terecht!

Het land biedt je een hartverwarmend welkom. De Thai zijn erg vriendelijk ? dat komt vast omdat we samen met onze grote families wonen. We wonen bij grootouders, ouders, broers en zussen totdat we trouwen. Ik denk dat wij Thai op deze manier onze vriendelijkheid en warme benadering met de paplepel krijgen ingegoten. Ook met de paplepel ingegoten is het respect dat we tonen voor ouderen; elke generatie gaat met veel respect om met de oudere generatie.

Maar behalve onze levensstijl biedt Thailand nog veel meer: de typische Thaise dansen met oogverblindende kostuums zijn karakteristiek voor onze manier van leven en verbeelden vaak het simpele dagelijkse leven. De traditionele keuken zal je laten zien ? en vooral proeven ? hoe heerlijk Thais eten smaakt. Het Boeddhisme speelt een grote rol in het dagelijks leven van menig Thai; het geeft richting aan de manier waarop we leven. De vele religieuze tempels die je hier vindt, zijn dan ook van grote historische en architectonische waarde.

Bovenstaande licht slechts een tipje van de sluier op over Thailand ? het land van de lachende Thai die je met trots zullen verwelkomen in hun land!

Rondreis Thailand

De glimlach achter de rijstvelden

image
22 dagen vanaf € 1.798
Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

  • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
  • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
  • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.