< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Avontuurlijke reis van Noord- naar Zuid-Thailand
 • Overnachting bij een Thaise tempel
 • Relaxte afsluiting op het levendige Phuket
 • Bezoek aan het ongerepte natuurpark Khao Sok inclusief
 • Afwisselende vormen van vervoer: bus, vliegtuig, boot en trein
 • Trektocht langs bergvolken, door niet toeristisch Noord-Thailand
 • Ideale afwisseling tussen natuur en cultuur
 • Veel individuele vrijheid tijdens de reis
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Bangkok

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  vlucht naar Chiang Mai

  image

  Na aankomst in Bangkok vliegen we meteen door naar Chiang Mai waar de reisbegeleider op je wacht. We overnachten drie nachten in een comfortabel hotel buiten het centrum. Je kunt heerlijk bijkomen aan het zwembad. Met een tuk tuk ben je zo in het centrum van Chiang Mai of bij de Doi Suthep. Dit heiligdom op een heuvel is te bereiken via een prachtige 'slangentrap'. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de omgeving.

 • 3

  Chiang Mai / vrije dag

  image

  Wil je alles leren over het leven en het gedrag van olifanten, ga dan mee naar het olifantsvriendelijke Elephant Nature Park. In en om het centrum van Chiang Mai kun je de fraaiste tempels bezoeken, waarvan er zeker tien een bezoek waard zijn. Je kunt ook een tocht met mountainbikes maken in de omgeving van Chiang Mai. Tijdens de fietstocht bezoek je dorpjes, tempels en rijstvelden in de omgeving.

  Optioneel Bezoek Elephant Jungle Sanctuary, incl. lunch / €62,00 per persoon

  Elephant Jungle Sanctuary

  Puur Sawadee - Elephant Jungle Sanctuary

  In het olifantvriendelijke Elephant Jungle Sanctuary kun je olifanten in hun natuurlijke omgeving bewonderen en veel leren over hun leven en gedrag. Het park ligt prachtig omsloten door bergen en is erg groen. Je mag de olifanten eten geven en wassen in de rivier. Inclusief bij de excursie zijn de transfer vanaf hotel naar het park en terug, de entreegelden, gidsen en de lunch.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 4

  Chiang Mai / vrije dag

  image

  Voor de liefhebbers van de Thaise keuken is de optionele kookworkshop zeker een aanrader. Op de gezellige avondmarkt kun je allerlei lekkers eten en de meest uiteenlopende handgemaakte voorwerpen vinden. Je bent nog maar net in Thailand maar deze avondmarkt is een ideale plaats voor het kopen van souvenirs.

  Optioneel Kookcursus Chiang Mai incl. maaltijd / €20,00 per persoon

  image

  In Chiang Mai heb je de mogelijkheid om aan een kookcursus deel te nemen. Tijdens deze cursus leer je over en krijg je een kijkje in de Thaise keuken. Je wordt meegenomen naar de kleurrijke markt van Chiang Mai waar de geuren van het eten je tegemoet komen. Na het bezoek aan de markt bereid je samen met de chef je eigen maaltijd. Al met al een ervaring waar je uitgebreid de mogelijkheid krijgt om kennis te maken met de Thaise keuken, die je wellicht ook thuis kan toepassen. 

 • 5

  naar Doi Saket / overnachting in een tempel

  image

  In onze minibusjes rijden we naar de warmwaterbron van Sankamphaeng. Hier kunnen we even heerlijk relaxen. Na de lunch bewonderen we de mooie grotten van Muang On alvorens we arriveren we in Doi Saket. In dit authentiek dorp leren we meer over de traditionele cultuur en de boeddhistische gebruiken. Wie het leuk vindt kan om 17.00 u de dagelijkse dienst in de tempel bijwonen. We overnachten in een bijgebouw van deze tempel. Een unieke ervaring!

 • 6

  begin van driedaagse trektocht

  image

  Het leven in de tempel begint vroeg. We mogen mee met de monniken die iedere ochtend op bedelronde gaan om zo hun eten van de lokale bevolking te ontvangen. We beginnen aan onze driedaagse trekking. Met songtaews (lokale busjes) rijden we naar Chiang Dao. Onderweg stoppen we bij de Mae-Malai markt. Hier kopen we eten en fruit voor tijdens de trekking. 

  image

  Vervolgens stoppen we nog bij de grotten van Chiang Dao. Na de lunch beginnen we aan de trektocht. We wandelen in totaal 3 uur door mooie natuur. Het is heuvelachtig terrein dus soms moeten we flink klimmen en ook waden we door kleine stroompjes. Verwacht geen luxe want we slapen op rubbermatjes op een bamboevloer.

  Optioneel Achterblijven in Chiang Mai (obv 2 pers) / €35,00 per persoon

  Optioneel Achterblijven in Chiang Mai (obv 1 pers) / €70,00 per persoon

  image

  Wil je de driedaagse wandeltocht liever niet maken dan kun je ervoor kiezen om achter te blijven in het hotel in Chiang Mai en op eigen gelegenheid je dagen in te vullen. Het ontbijt in het hotel is inbegrepen.

 • 7

  dag 2 van driedaagse trektocht

  image

  We lopen ongeveer drie uur over smalle paadjes door een sterk afwisselend heuvellandschap met bamboebossen en jungle. Onze lunch wordt geserveerd in een bananenblad bij een dorp van de Palong. De lokale gids kan veel vertellen over de levenswijze van de bergvolken. Na de lunch wandelen we nog een uur tot het Palong dorp waar we zullen overnachten. De actievelingen kunnen nog een wandeling maken vanuit onze overnachtingsplaats. 

 • 8

  laatste dag van driedaagse trektocht

  image

  Alweer de laatste dag van deze intensieve, maar uiterst fascinerende belevenis. Een kennismaking met de levenswijze van een unieke groep mensen, die we op een andere manier nooit zou ontmoeten. Na het ontbijt wandelen we nog twee uur over landbouwakkers en ontmoeten we onze chauffeurs in Pang Daeng Nok. Dit dorp bestaat uit Palong en Lahoo. We rijden in ongeveer twee uur terug naar Chiang Mai waar een heerlijke douche op ons wacht. 

 • 9

  per trein naar Phitsanuloke

  image

  We kopen nog enkele snacks en drankjes voor onderweg en dan nemen we de trein naar Phitsanuloke. Deze treinrit duurt ongeveer 7 uur. Ideaal om een boek te lezen, naar buiten te staren of contact te leggen met de vriendelijke Thai. In Phitsanuloke staat de Wat Phra Si Ranata Mahathat tempel. In de tempel staan één van Thailand's meest bekende Boeddhabeelden, die volgens de Thai al je verlangens doet uitkomen. We overnachten hier in een comfortabel hotel.

 • 10

  via Sukhothai naar Bangkok / fietstocht

  image

  Tijd voor actie! We fietsen door het historische park van Sukhothai. Dit park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De fiets is het ideale vervoersmiddel om zo de vele oude paleizen, tempels en Boeddhabeelden in het grote park te bewonderen. Na de lunch rijden we met minibusjes naar de levendige stad Bangkok, waar we de komende drie nachten overnachten in een centraal gelegen hotel.

 • 11

  Bangkok / vrije dag

  image

  In Bangkok is ontzettend veel te doen. Een leuke manier om Bangkok te verkennen is per fiets, een heel bijzondere beleving. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Koninklijk Paleis. Een publieke boottocht over de Chao Praya rivier of de klongs (kanalen) is goedkoop, leuk en de moeite waard. Hou je liever van winkelen? Ga dan eens kijken in één van de gigantische shoppingcentra of breng een bezoek aan een nachtmarkt. 

  Optioneel Fietstocht Bangkok / €28,00 per persoon

  image

  Een leuke manier om Bangkok te verkennen is per fiets, een heel bijzondere beleving. In de ochtend vertrekken we en steken we samen met een gids de oude Chao Phraya rivier over. Aan de overzijde van deze voor Bangkok belangrijke rivier, bevind je je meteen in de buitenwijken van de stad waar het moderne leven nauwelijks aanwezig is. Je fietst langs de klongs die zo kenmerkend zijn voor Bangkok. Tijdens de tocht passeert het moderne en het authentieke Bangkok, een overdaad aan geuren en kleuren prikkelen je zintuigen.

 • 12

  Bangkok / vrije dag

  image

  Er zijn tientallen prachtige tempels in Bangkok. De Wat Pho, een tempel met een liggende Boeddha van wel 46 meter lang, is één van de bekendste. In deze tempel is een beroemde massageschool gevestigd. Bij een Thaise massage gebruiken de masseurs hun hele lichaam. Er wordt behoorlijk aan je getrokken. Eén van de leukste wijken van Bangkok is Chinatown: het is er een drukte van jewelste en bij ontelbare straatstalletjes kun je je te goed doen aan Oosterse lekkernijen. ‘s Avonds is Bangkok een feest van lichtjes en gezelligheid.

 • 13

  naar Kanchanaburi

  image

  Per taxi gaan we naar het lokale busstation waar we de publieke bus nemen naar Kanchanaburi. In de bus met airconditioning kan je kennis maken met de lokale Thai. Bij aankomst nemen we een songthaew naar ons hotel aan de oevers van de rivier Kwai waar we twee nachten zullen verblijven.  

 • 14

  Kanchanaburi / vrije dag

  image

  Je kan de Bridge over the River Kwai bezoeken of er zelfs per trein overheen rijden. Deze brug is een enorme bouwonderneming geweest. Zeker als je bedenkt onder welke erbarmelijke omstandigheden dit treintraject, de beruchte Birma spoorlijn, ooit is aangelegd. Je kan het Thailand– Burma Railway Centre museum bezoeken, waar je meer leert over de Birma spoorlijn en zijn geschiedenis.

 • 15

  bezoek Erawan watervallen / nachttrein naar Surat Thani

  image

  De Erawan watervallen zijn 7 mooie terraswatervallen in een groene, jungleachtige omgeving. In sommige kan je heerlijk zwemmen. Schrik niet van de visjes die aan je tenen knabbelen. We hebben dagkamers in ons hotel zodat we ons kunnen opfrissen alvorens we naar Nakhon Pathom rijden vanwaar we de nachttrein naar Surat Thani nemen. We hebben gereserveerde slaapplaatsen.

 • 16

  naar Khao Sok NP

  image

  In de ochtend komen we aan in Surat Thani. Voor we richting tropische jungle gaan, ontbijten we eerst in een lokaal restaurantje. Het nationale park Khao Sok is één van de mooiste natuurparken in Thailand, met watervallen, heldere stroompjes en een stuwmeer omringd door steile kalkrotsen. We slapen twee nachten in sobere bungalows aan een rivier, omringd door spectaculaire rotsformaties en ongerept regenwoud.

 • 17

  Khao Sok NP / boottocht over het Cheow Lan meer

  image

  We maken een daguitstap in het park naar het Cheow Lan meer. Dit is een ongelooflijk mooie plek waar je veel kans hebt op het zien van gibbons en neushoornvogels. De vele grillige rotsformaties geven het meer een betoverende sfeer. Je kan hier heerlijk zwemmen, maar ook wandelen of kajakken. In de namiddag keren we terug naar onze bungalows.

 • 18

  naar Phuket

  image

  Het Khao Sok Nationaal Park laten we achter ons en we rijden naar Phuket. Een van de bekendste schiereilanden van Thailand. De komende drie nachten slapen we in een mooi hotel op loopafstand van Patong beach.Op Phuket is altijd wat te doen. Er zijn talloze barretjes, restaurantjes en leuke markten. Ook kan je vanuit het hotel verschillende excursies boeken om de omgeving te leren kennen. 

 • 19

  Phuket / dagtour naar Banana Beach Koh Hey

  image

  De schoonheid van Thailand kent geen grenzen. Met een boot trekken we er de hele dag op uit naar het ongerepte Banana Beach op het eiland Koh Hey. Dit eiland ligt 15 minuten varen van Phuket vandaan. Omdat dit eiland vaak voorbij gevaren wordt tijdens dagtochten, kan je hier nog genieten van de stilte op de uitgestrekte stranden. We gaan vandaag snorkelen, zwemmen en relaxen: kortom, het ultieme vakantiegevoel. Aan het eind van de middag varen we terug naar ons hotel in Phuket.

 • 20

  Phuket / vrije dag

  image

  Nog een volle dag op deze paradijselijke plek. Sluit je reis af met een mooie wandeling in de buurt, een snorkeltocht of een luie stranddag. Geniet van het verse fruit dat hier overal verkrijgbaar is en vergeet ook zeker de zonsondergang vanavond niet.

 • 21

  vlucht Phuket - Bangkok - Amsterdam

  image

  Aan het eind van de middag nemen we het vliegtuig van Phuket naar Bangkok, vanwaar we door vliegen naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.  

 • 22

  aankomst in Amsterdam

Verlengingspakketten

 • +

  3-daagse verlenging Phuket

  verlenging Phuket

  Het is mogelijk om je reis met drie dagen te verlengen op Phuket. Je verblijft in hetzelfde hotel als waar je de laatste dagen van de reis overnacht. De prijs is inclusief hotelovernachting met ontbijt en transfer naar het vliegveld.


  - Verlenging Phuket 3 dagen € 150,-
  - Verlenging Phuket (obv 1 persoon) 3 dagen € 225,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 21

  Phuket / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 22

  Phuket / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 23

  Phuket / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 24

  vlucht Phuket - Bangkok - Amsterdam

  Aan het eind van de middag word je naar de luchthaven van Phuket gebracht. Hier neem je het vliegtuig naar Bangkok, waar je de aansluitende vlucht naar Amsterdam neemt. 

 • 25

  aankomst Amsterdam

Rondreis Thailand

De glimlach achter de rijstvelden

image
22 dagen vanaf € 1.798
Naar boven
 

Informatiedag Zwolle
Zaterdag 7 oktober 2017

 • Bezoek de algemene informatiemarkt en schrijf je in voor diverse reispresentaties. 
 • Maak kennis met de mensen achter de schermen.
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.