< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Een ontspannen manier om de mooiste hoogtepunten van Thailand te beleven
 • Bezoek aan de kleurrijke steden Bangkok en Chiang Mai
 • Heerlijke afsluiting op het tropische eiland Ko Samet
 • Bezoek aan UNESCO werelderfgoed Ayutthaya en Sukhothai
 • Inclusief fietstocht langs de eeuwenoude tempels van Sukhothai
 • Verblijf bij Kanchanburi aan de River Kwai
 • Ook kennismaking met onbekendere delen van Thailand
 • Strandverlenging mogelijk, keuze tussen 3* en 4* accommodatie
 • Het gemak van een groepsreis, goed geregeld en met een vleugje avontuur

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Bangkok

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Bangkok

  image

  Na aankomst rijden we naar ons centraal gelegen hotel. Vandaag kun je, afhankelijk van de tijd van aankomst, rustig aan doen en de eerste indrukken van Thailand op je in laten werken. Bangkok is een drukke stad met vele contrasten, kleuren en bijzondere tempels. Wanneer je wat rondslentert zullen de verschillende etensgeuren van de streetfood niet aan je voorbij gaan. ‘s Avonds is Bangkok een feest van lichtjes en gezelligheid.

 • 3

  Bangkok / vrije dag

  image

  Je hebt vandaag de hele dag de tijd om op eigen houtje rond te dwalen. Een leuke manier om Bangkok te verkennen is per fiets, een heel bijzondere beleving. Geen zin om te fietsen? Pak dan één van de gekleurde tuktuk's naar de Chinatown van Bangkok. Deze gezellige wijk kent een drukte van jewelste en bij ontelbare straatstalletjes kun je verschillende oosterse lekkernijen proeven.

  image

  Bangkok heeft meer dan 400 tempels waarbij de een nog mooier is dan de ander. Een bezoek aan de Grand Palace en Wat Phra Kaew is ook zeker de moeite waard. Buiten de paleismuren zijn de goudgekleurde torens al zichtbaar en is het aanzicht al spectaculair. Eenmaal binnen kijk je je ogen uit op het grote complex met gouden tempels, stenen beelden en prachtig versierde torens.

  Optioneel Fietstocht Bangkok / €28,00 per persoon

  image

  Een leuke manier om Bangkok te verkennen is per fiets, een heel bijzondere beleving. In de ochtend vertrekken we en steken we samen met een gids de oude Chao Phraya rivier over. Aan de overzijde van deze voor Bangkok belangrijke rivier, bevind je je meteen in de buitenwijken van de stad waar het moderne leven nauwelijks aanwezig is. Je fietst langs de klongs die zo kenmerkend zijn voor Bangkok. Tijdens de tocht passeert het moderne en het authentieke Bangkok, een overdaad aan geuren en kleuren prikkelen je zintuigen.

 • 4

  naar Kanchanaburi via Ratchaburi

  image

  We staan vroeg op en rijden naar de drijvende markt van Lao Tak Lak. Deze markt is een minder drukgezochte markt in vergelijking met de bekende Damnoen Saduak. Je kunt hier het traditionele leven en het werk van de Thaise bevolking aanschouwen. Vanuit bootjes verkopen marktlieden hun handelswaar aan de locals, een prachtig gezicht! Leuke ervaring om zelf ook een rondje te maken met een bootje.

  image

  Ook bezoeken we vandaag het Nang Yai Wat Khanon National Museum. In de vorm van een tentoonstelling wordt de Thaise geschiedenis onder de aandacht gebracht. We vervolgen onze weg via Ratchanaburi naar Wat Kongkaram, een etnische Mon tempel met gedetailleerde muurschilderingen. Eind van de middag komen we aan in Kanchanaburi waar we twee nachten verblijven op drijvende vlotten aan de River Kwai. De rest van de middag en avond heb je ter vrije besteding.

 • 5

  Kanchanaburi / vrije dag

  image

  Deze dag kan naar eigen wens ingevuld worden. Kanchanaburi is beroemd om zijn natuurschoon met prachtige watervallen, maar vooral ook om zijn heftige geschiedenis. De wereldberoemde ´Bridge over the River Kwai´ is een enorme bouwonderneming geweest. Zeker als je bedenkt onder welke armoedige omstandigheden dit treintraject, de beruchte Birma spoorlijn, ooit is aangelegd. Meer leren over de spoorlijn naar Birma en zijn geschiedenis? Bezoek dan het JEATH Museum en het Thailand–Burma Railway Centre museum.

  Optioneel Erawan Watervallen en Hellfire Pass / €65,00 per persoon

  image

  Tijdens de dagexcursie naar de Erawan watervallen kun je de 7 prachtige terraswatervallen bewonderen in een groene, jungle-achtige, idyllische omgeving. Hoe hoger, hoe mooier. We wandelen in ongeveer 1,5 uur langs de waterval naar het hoogste niveau. Je kunt zelf bepalen op welk niveau je een verfrissende duik in het water neemt. Na een lokale lunch zullen we doorrijden naar de Hellfire Pass.

  Tijdens de Tweede Wereldoorlog wensten de Japanners een veilige bevoorradingsroute tussen het voormalige Birma (Myanmar) en Siam (Thailand) en lieten een 400 kilometer lange spoorlijn aanleggen. Midden door de Thaise jungle en bergketens. In helse omstandigheden werden krijgsgevangenen gedwongen deze weg uit te graven. Na de bouw kreeg de Birma-spoorlijn de naam 'Death Railway' omdat er meer dan 100.000 levens verloren gingen bij de aanleg. Na het bezoek aan het museum bewandelen we de Hellfire Pass met een gids.

  Inclusief bij de excursie zijn de transfers, de entreegelden, de gids en de lunch.


  NB: deze excursie gaat pas door bij een minimale deelname van 5 personen.

 • 6

  Ayutthaya / nachttrein naar Chiang Mai

  image

  We rijden in zo’n 3 uur naar de voormalige hoofdstad van Thailand: Ayutthaya. Ruim 400 jaar geleden een machtig en rijk koninkrijk wat later is geplunderd door de Birmezen. Nadat Bangkok tot nieuwe hoofdstad is uitgeroepen bleef Ayutthaya eenzaam achter met geruïneerde tempelcomplexen. Deze historische stad barst van de tempelruïnes en Boeddhabeelden en heeft een Historical Park dat uitgeroepen is tot UNESCO werelderfgoed.

  image

  De tempels liggen verspreid over het park waardoor het een leuke zoektocht is. Naast de tempels bezoeken we Baan Hollanda en leren we meer over de gedeelde geschiedenis tussen Nederland en Thailand. Het museum is geheel in Nederlandse stijl met Delfts blauw, stroopwafels en bitterballen. Eind van de dag worden we afgezet bij het treinstation om de nachttrein naar Chiang Mai te pakken.

 • 7

  Chiang Mai / vrije dag

  image

  Na aankomst met de trein kun je meteen de stad verkennen. Chiang Mai is de op één na grootste stad van Thailand en erg populair onder vele reizigers. Binnen de voormalige stadsmuren- en poorten bevindt zich een levendig centrum met vele tempels, lokale restaurants en gezellige markten waar je heerlijk kunt rondslenteren en souvenirs kunt kopen. Ook een bezoek aan de Doi Suthep is een absolute aanrader. Dit gouden heiligdom
  buiten de stad is te bereiken via een bijzondere ‘slangentrap’ waarna je wordt beloond met mooi uitzicht.

 • 8

  Chiang Mai / vrije dag

  image

  De Thaise keuken is geliefd bij velen onder ons. Wie geniet er nou niet van een overheerlijke Pad Thai of curry met verse groente? Leer alles over de Thaise keuken tijdens de optionele kookcursus. Mocht je geen genoeg krijgen van de prachtige tempels, bezoek dan Chiang Mai's oudste tempel; Wat Chiang Man. Liever iets actiever? Je kunt ter plaatse een excursie boeken naar de jungle of een fietstocht maken. Afkoelen kan daarna in het zwembad van ons hotel.

  Optioneel Kookcursus Chiang Mai incl. maaltijd / €20,00 per persoon

  image

  In Chiang Mai heb je de mogelijkheid om aan een kookcursus deel te nemen. Tijdens deze cursus leer je over en krijg je een kijkje in de Thaise keuken. Je wordt meegenomen naar de kleurrijke markt van Chiang Mai waar de geuren van het eten je tegemoet komen. Na het bezoek aan de markt bereid je samen met de chef je eigen maaltijd. Al met al een ervaring waar je uitgebreid de mogelijkheid krijgt om kennis te maken met de Thaise keuken, die je wellicht ook thuis kan toepassen. 

  Optioneel Bezoek Thai Elephant Care Center / €55,00 per persoon

  elephant care center

  In het olifant vriendelijke Thai Elephant Care Center kun je tijdens deze halve dag excursie olifanten in hun natuurlijke omgeving bewonderen en leren over hun leven en gedrag. In speciale ‘Mahout’-kleding verzorg je de olifanten, maak je eten en voer je hen. De olifanten vinden het heerlijk om het modderbad in te gaan en vervolgens gewassen te worden. Daarnaast bezoeken we een olifanten begraafplaats. Inclusief bij de excursie zijn de transfer vanaf het hotel naar het park en terug, de entreegelden en de gids.

 • 9

  naar Phitsanulok / via Sukhothai

  image

  Vandaag hebben we een lange reisdag voor de boeg. Allereerst rijden we in zo’n vier uur naar Sukhothai waar we per fiets het historische park verkennen. Sukhothai staat bekend om de vele tempelruïnes en staat net als Ayutthaya op de werelderfgoedlijst van UNESCO. We bezichtigen de overblijfselen die het verhaal vertellen over het succes en de ondergang van Sukhothai. In de namiddag vervolgen we onze reis naar Phitsanuloke. Bij de nachtbazaar langs de rivier kun je heerlijk proeven van vele Thaise specialiteiten.

 • 10

  naar Lopburi

  image

  Na het ontbijt rijden we in ongeveer 2 uur zuidwaarts richting Bueng Boraphet. Tijdens een korte boottocht op Thailand's grootste moeras- en merengebied bevinden we ons tussen rietbossen, lotussen en lelies. Pak de camera bij de hand, want je krijgt de gelegenheid om verschillende vogelsoorten te bewonderen die naar dit gebied trekken. De Bueng Boraphet is ook een trekpleister vanwege de enorme ark met daarin verschillende aquaria en volières.

  image

  Na de boottocht rijden we in een uurtje naar Uhtai Thani, waar we de Wat Sangkat Rattana Khiri zullen bezoeken met zijn oud bronzen Boeddhabeeld. Uiteindelijk zullen we na nog eens 1,5 uur rijden Lopburi bereiken. Deze sfeervolle, oude stad in Centraal-Thailand staat bekend om zijn honderden Makaken. Deze apensoort wordt als heilig gezien omdat ze in en rond de tempels leven. Ze zijn grijpgraag, dus let goed op je spullen!

 • 11

  naar Ko Samet

  image

  Vanuit Lopburi rijden we in een uur of vijf naar het haventje van Ban Phe om op de boot te stappen naar het eiland Ko Samet. Het boottochtje duurt ongeveer 20 minuten, hou je ogen open want de omgeving is prachtig! De komende drie nachten verblijven we in een comfortabel hotel met zwembad. Dat je binnen een paar stappen op het mooie witte strand staat maakt dit verblijf zeer aangenaam om de reis af te sluiten.

 • 12

  Ko Samet / vrije dag

  image

  Ko Samet is een klein eiland van ongeveer 7 km lang en 3 km breed. Officieel is het een natuurpark, maar vandaag de dag meer een eiland om te relaxen. Hoewel Ko Samet niet heel groot is, heeft het maar liefst 14 zandstranden verspreid over het eiland. Allen met zacht, wit zandstrand en een helderblauwe zee. Ideaal om te lange strandwandelingen te maken of puur te genieten op je strandbedje in de zon.

 • 13

  Ko Samet / vrije dag

  image

  Vandaag heb je nog een laatste volle dag om heerlijk te relaxen. Ga te water met snorkelset en ontdek de onderwaterwereld; door het heldere water een schitterend gezicht! In de buurt van Ko Samet liggen verschillende kleine eilandjes die te bereiken zijn met een bootje. Huur een bootje en verken de omgeving; zeer aangenaam door het windje op zee. Tijdens de boottocht kun je ook een schildpaddenopvang bezoeken.

 • 14

  naar Bangkok / vlucht naar Amsterdam

  image

  Helaas zit ons Thaise avontuur er weer op en moeten we het eiland verlaten. Met de boot keren we terug naar het vasteland waar onze privéchauffeur ons op staat te wachten en ons naar de luchthaven zal brengen.

  Bij de reis met vertrek 23 februari 2018 zal er, in verband met een afwijkend vluchtschema, op deze dag overnacht worden in de buurt van de luchthaven. Op dag 15 zal dan, na een vroege transfer naar de luchthaven, gevlogen worden naar Amsterdam. Aankomst in Amsterdam ook op dag 15.

 • 15

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. Welkom terug in Nederland!

Verlengingspakketten

 • +

  3-daagse strandverlenging op Ko Samet in een 3-sterrenhotel

  strandverlenging

  Het is mogelijk om je reis met drie dagen te verlengen op het eiland Ko Samet. Je verblijft in hetzelfde hotel als waar je de laatste dagen van de reis overnacht. De prijs is inclusief 3 hotelovernachtingen met ontbijt, boottransfer van het eiland en transfer naar het vliegveld. 

  N.B. Onderstaand genoemde prijzen zijn voorbeeldprijzen. De prijs voor deze verlenging verschilt per vertrekdatum en is vanaf € 195 p.p. (o.b.v. 2 personen) en € 310 (o.b.v. 1 persoon). 


  - 3-daagse strandverlenging op Ko Samet 3* (obv 2p) 3 dagen € 250,-
  - 3-daagse strandverlenging op Ko Samet 3* (obv 1p) 3 dagen € 390,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 14

  Ko Samet / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 15

  Ko Samet / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 16

  Ko Samet / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 17

  terugvlucht naar Amsterdam

  We nemen de boot naar het vaste land, waarvandaan je in een aantal uur naar het vliegveld nabij Bangkok gebracht word voor de terugvlucht naar Amsterdam.

 • 18

  aankomst Amsterdam

 • +

  3-daagse strandverlenging op Ko Samet in een 4-sterrenhotel

  strandverlenging

  Het is mogelijk om je reis met drie dagen te verlengen op het eiland Ko Samet. Je verblijft in een 4-sterrenhotel op een mooie locatie aan het strand. De prijs is inclusief 3 hotelovernachtingen met ontbijt, boottransfer van het eiland en transfer naar het vliegveld.

  N.B. Onderstaand genoemde prijzen zijn voorbeeldprijzen. De prijs voor deze verlenging verschilt per vertrekdatum en is vanaf € 375 p.p. (o.b.v. 2 personen) en € 675 (o.b.v. 1 persoon). 


  - 3-daagse strandverlenging op Ko Samet 4* (obv 2p) 3 dagen € 525,-
  - 3-daagse strandverlenging op Ko Samet 4* (obv 1p) 3 dagen € 945,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 14

  Ko Samet / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 15

  Ko Samet / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 16

  Ko Samet / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 17

  terugvlucht naar Amsterdam

  We nemen de boot naar het vaste land, waarvandaan je in een aantal uur naar het vliegveld nabij Bangkok gebracht word voor de terugvlucht naar Amsterdam.

 • 18

  aankomst Amsterdam

Rondreis Thailand Hoogtepunten

Zeg sawadee tegen Thailand

image
15 dagen vanaf € 1.198
Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.