< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Avontuurlijke reis door het noorden en midden van Thailand
 • Tweedaagse trektocht langs bergvolken vanuit Chiang Mai
 • Bezoek aan Chiang Rai en de Gouden Driehoek
 • Bezoek aan het ongerepte Khao Yai National Park
 • Heerlijke afsluiting op het tropische eiland Ko Chang
 • Bezoek aan de theeplantages rond Mae Salong
 • Ideale afwisseling tussen natuur en cultuur
 • Veel individuele vrijheid tijdens de reis
 • Afwisselende vormen van vervoer: bus, boot en trein

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Bangkok

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Bangkok

  image

  Na aankomst rijden we naar ons centraal gelegen hotel. Vandaag kun je, afhankelijk van de tijd van aankomst, rustig aan doen en de eerste indrukken van Thailand op je in laten werken. Bangkok is een drukke stad met vele contrasten, kleuren en bijzondere tempels. Wanneer je wat rondslentert zullen de verschillende etensgeuren van de streetfood niet aan je voorbij gaan. ‘s Avonds is Bangkok een feest van lichtjes en gezelligheid.

 • 3

  Bangkok / vrije dag

  image

  In Bangkok is ontzettend veel te doen. Een leuke manier om Bangkok te verkennen is per fiets, een heel bijzondere beleving. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Koninklijk Paleis. Een publieke boottocht over de Chao Praya rivier of de klongs (kanalen) is goedkoop, leuk en de moeite waard. Hou je liever van winkelen? Ga dan eens kijken in één van de gigantische shoppingcentra of breng een bezoek aan een nachtmarkt. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Fietstocht Bangkok / €30,00 per persoon

  image

  Een leuke manier om Bangkok te verkennen is per fiets, een heel bijzondere beleving. In de ochtend vertrekken we en steken we samen met een gids de oude Chao Phraya rivier over. Aan de overzijde van deze voor Bangkok belangrijke rivier, bevind je je meteen in de buitenwijken van de stad waar het moderne leven nauwelijks aanwezig is. Je fietst langs de klongs die zo kenmerkend zijn voor Bangkok. Tijdens de tocht passeert het moderne en het authentieke Bangkok, een overdaad aan geuren en kleuren prikkelen je zintuigen.

 • 4

  naar Kanchanaburi

  image

  We staan vroeg op en rijden naar de drijvende markt van Lao Tak Lak. Dit is een minder drukbezochte markt, maar geeft wel toegang tot de bekende Damnoen Saduak Floating Market. Je kunt hier het traditionele leven en het werk van de Thaise bevolking aanschouwen. Vanuit bootjes verkopen marktlieden hun handelswaar aan de locals, een prachtig gezicht! Leuke ervaring om zelf ook een rondje te maken met een bootje. Ook bezoeken we vandaag het Nang Yai Wat Khanon National Museum. In de vorm van een tentoonstelling wordt de Thaise geschiedenis onder de aandacht gebracht.

  image

  We vervolgen onze weg naar Kanchanaburi waar we de Bridge over the River Kwai bezoeken. Deze brug is een enorme bouwonderneming geweest. Zeker als je bedenkt onder welke erbarmelijke omstandigheden dit treintraject, de beruchte Birma spoorlijn, ooit is aangelegd. we bezoeken ook het kleine, maar indrukwekkende War Museum en het War Cemetery. Eind van de middag komen we aan in Kanchanaburi waar we twee nachten verblijven op drijvende vlotten aan de River Kwai. De rest van de middag en avond heb je ter vrije besteding.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Kanchanaburi / bezoek Erawan watervallen

  image

  Tijdens de dagexcursie naar de Erawan watervallen kun je de 7 prachtige terraswatervallen bewonderen in een groene, jungle-achtige, idyllische omgeving. Hoe hoger, hoe mooier. We wandelen in ongeveer 1,5 uur langs de waterval naar het hoogste niveau. Je kunt zelf bepalen op welk niveau je een verfrissende duik in het water neemt. Na een lokale lunch rijden we terug naar ons hotel waar we de rest van de middag ter vrije besteding hebben.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 6

  Ayutthaya / nachttrein naar Chiang Mai

  image

  We rijden in zo’n 3 uur naar de voormalige hoofdstad van Thailand: Ayutthaya. Ruim 400 jaar geleden een machtig en rijk koninkrijk wat later is geplunderd door de Birmezen. Nadat Bangkok tot nieuwe hoofdstad is uitgeroepen bleef Ayutthaya eenzaam achter met geruïneerde tempelcomplexen. Deze historische stad barst van de tempelruïnes en Boeddhabeelden en heeft een Historical Park dat uitgeroepen is tot UNESCO werelderfgoed.

  image

  De tempels liggen verspreid over het park waardoor het een leuke zoektocht is. Naast de tempels bezoeken we Baan Hollanda en leren we meer over de gedeelde geschiedenis tussen Nederland en Thailand. Het museum is geheel in Nederlandse stijl met Delfts blauw, stroopwafels en bitterballen. Eind van de dag worden we afgezet bij het treinstation om de nachttrein naar Chiang Mai te pakken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Chiang Mai

  image

  Na aankomst met de trein kun je meteen de stad verkennen. Chiang Mai is de op één na grootste stad van Thailand en erg populair onder vele reizigers. Binnen de voormalige stadsmuren- en poorten bevindt zich een levendig centrum met vele tempels, lokale restaurants en gezellige markten waar je heerlijk kunt rondslenteren en souvenirs kunt kopen. Ook een bezoek aan de Doi Suthep is een absolute aanrader. Dit gouden heiligdombuiten de stad is te bereiken via een bijzondere ‘slangentrap’ waarna je wordt beloond met mooi uitzicht.

  Optioneel Kookcursus Chiang Mai incl. maaltijd / €25,00 per persoon

  image

  In Chiang Mai heb je de mogelijkheid om aan een kookcursus deel te nemen. Tijdens deze cursus leer je over en krijg je een kijkje in de Thaise keuken. Je wordt meegenomen naar de kleurrijke markt van Chiang Mai waar de geuren van het eten je tegemoet komen. Na het bezoek aan de markt bereid je samen met de chef je eigen maaltijd. Al met al een ervaring waar je uitgebreid de mogelijkheid krijgt om kennis te maken met de Thaise keuken, die je wellicht ook thuis kan toepassen. 

 • 8

  dag 1 van de tweedaagse wandeltocht

  image

  Het is ongeveer 1,5 uur rijden naar het beginpunt van onze tweedaagse trekking. Onderweg doen we inkopen op een markt en zal onze gids uitleg geven over de lokale specialiteiten die hier te koop zijn. In deze streek wonen bergvolkeren zoals de Karen, Akha, Palong, Lahu en Lisu. Na het bezoek aan de markt rijden we naar het startpunt van de trektocht. We lopen heuvelop en volgen een bergpad langs een glinsterende stroom met kristalhelder water tot een waterval. Hier kunnen we genieten van een heerlijke duik in het koele water en de door de gids bereide lunch.

  Duur van de wandeling: 3 à 4 uur | Maximale hoogte: plm 800-1000 meter

  image

  We trekken verder de berg op en bereiken het Karen dorp waar we de nacht zullen doorbrengen. Je kunt het dorp verkennen terwijl het avondeten wordt klaargemaakt, maar je bent ook van harte welkom om te helpen met koken. Na het eten is het leuk om met de dorpsbewoners te babbelen en met behulp van onze gids proberen wat op te pikken van de Karen-taal. De overnachting is eenvoudig, maar bijzonder. We slapen in houten hutten op schuimrubberen matjes en gevlochten bamboevloeren. Sommige van deze hutten staan op palen, waaronder het vee rustig rondscharrelt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner

  Optioneel Geen trektocht - achterblijven in Chiang Mai

  Het is mogelijk achter te blijven in Chiang Mai in plaats van deel te nemen aan de tweedaagse trektocht. Je blijft dan in hetzelfde hotel en hebt de mogelijkheid activiteiten te ondernemen in Chiang Mai. Er is dan geen reisbegeleiding aanwezig. In de loop van dag 9 zal de groep die de trektocht heeft gemaakt weer terugkomen in Chiang Mai. Indien je hiervoor kiest is alleen het ontbijt inbegrepen in het hotel.

 • 9

  dag 2 van de tweedaagse wandeltocht / Chiang Mai

  image

  Met het gekraai van hanen staan we op en genieten we van een stevig, maar heerlijk ontbijt. We beginnen onze afdaling naar de bewoonde wereld. We passeren rijstvelden en lopen door prachtig tropisch bos. Onderweg genieten we van een picknicklunch. Bij een mooie waterval kunnen we even wat ontspannen en zwemmen. Vervolgens is het nog maar een korte wandeling totdat we opgepikt worden door een songthaew die ons terug naar Chiang Mai brengt. Hier hebben we de rest van de middag ter vrije besteding.

  Duur van de wandeling: 3 à 4 uur | Maximale hoogte: plm 800-1000 meter

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 10

  Chiang Dao grotten / naar Mae Salong

  image

  Na het ontbijt verlaten we Chiang Mai en rijden we noordwaarts naar het plaatsje Chiang Dao. Dit plaatsje staat bekend om zijn enorme grottenstelsel in een van de hoogste bergen van Thailand. We bezoeken een van deze mythische grotten met prachtige formaties van druipsteen en heilige Boeddhabeelden en andere religieuze afbeeldingen.

  image

  Na de grot rijden we naar het Zuid-Chinees aandoende bergdorp Mae Salong, gelegen tussen de theevelden. De regio staat bekend om zijn Chinese theehandelaren en je kunt hier genieten van een kopje thee in een traditioneel theehuis met uitzicht op de bergen. In de namiddag kun je een lokale markt bezoeken met ambachtelijke producten van de verschillende bergstammen uit de omgeving. Let op: soms sluiten de markten in het laagseizoen vroeg. We overnachten in een hotel in Mae Salong.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  bezoek Gouden Driehoek / naar Chiang Rai

  image

  Voor wie vroeg op wil staan is het leuk om voor het ontbijt nog even over de lokale markt te lopen. We reizen vandaag naar de Gouden Driehoek. Hier ontmoeten de grenzen van Thailand, Birma en Laos elkaar. Het gebied was vooral berucht vanwege de opiumhandel, met de Mekong als belangrijke smokkelroute. Je kunt hier een heuvel beklimmen voor een magnifiek uitzicht over de Mekong en het drielandenpunt. Ook kun je meer te weten komen over de opiumhandel in het House of Opium. Met een longtail-boot maken we een korte tocht over de Mekong. 

  image

  ’s Middags kun je vanuit Chiang Rai een optionele excursie maken naar de Elephant Valley. Hier bewonder je olifanten in hun natuurlijke omgeving en leer je veel over hun leven en gedrag. De olifanten hebben in de houtkap gewerkt en genieten van hun oude dag in dit prachtig gelegen park. Als er nog tijd is vandaag kun je een bezoek brengen aan de Wat Rong Khung, de opvallende witte tempel die door velen prachtig gevonden wordt, maar door even zovelen oerlelijk. Chiang Rai heeft een gezellige nachtmarkt waar je heerlijk kunt eten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  via Sri Satchanalai naar Sukhothai

  image

  We staan vroeg op voor een lange reisdag. Om de reis te breken maken we onderweg een stop bij het historische park Sri Satchanalai. Hier vind je Boeddhabeelden, oude tempels en vervallen paleisgebouwen en is wat dat betreft een mooi voorportaal voor wat we in Sukothai gaan zien. Aan het eind van de middag komen we aan in ons hotel in Sukothai waar het zwembad wellicht uitnodigt voor een heerlijke duik.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  fietstocht Sukothai

  image

  Tijd voor actie! We fietsen door het historische park van Sukhothai. Dit park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De fiets is het ideale vervoersmiddel om zo de vele oude paleizen, tempels en Boeddhabeelden in het grote park te bewonderen. Deze overblijfselen vertellen het verhaal over het succes en de ondergang van Sukhothai.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  naar Khao Yai National Park

  image

  In ongeveer 4 uur rijden we vandaag naar Khao Yai. Khao Yai is het oudste nationale park van Thailand. Dit tropisch regenwoud staat bekend om z'n grote verscheidenheid aan fauna en flora. We slapen twee nachten in een hotel net buiten het park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  Khao Yai National Park

  image

  Vandaag maken we een wandeling in het Khao Yai National Park. Dit park is het op een na grootste nationale park van Thailand en er leven hier beren, olifanten, makaken, gibbons, herten en heel veel vogelsoorten. Wie weet spot je met je verrekijker The Great Hornbill, een dubbelhoornige neushoornvogel met een spanwijdte van ruim anderhalve meter.

  image

  In het park zijn verschillende watervallen die worden gevoed door de vijf rivieren die in het park ontspringen. De bekendste waterval is de Namtok Heo Suwat, vlakbij het hoofdkwartier van het park. Deze waterval werd gebruikt bij de filmopnamen van de film The Beach. De lunch zal in de buurt van een van de watervallen zijn. ’s Avonds bezoeken we een plek waar grote kans is op het zoen van olifanten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 16

  naar Ko Chang

  image

  Een flinke rit per bus en een korte overtocht per boot brengt ons naar het tropische eiland Ko Chang in de Golf van Thailand. De komende drie nachten overnachten we in een heerlijk hotel om een paar dagen te relaxen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  Ko Chang / vrije dag

  image

  De koraalriffen nodigen uit tot snorkelen. Je kunt een boot huren en een dag op het water besteden. Houdt er wel rekening mee dat tijdens het regenseizoen (in verband met het sterke tij) het vaak niet mogelijk is om alle wateractiviteiten uit te voeren. Of wordt het lekker luieren onder de palmen aan het witte zandstrand? De reis sluiten we in ieder geval ontspannen af.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  Ko Chang / vrije dag

  image

  Geniet de laatste dagen zeker nog van het Aziatische eten. Ontbijten met tropisch fruit, lunchen onder de palmbomen en 's avonds heerlijke vis bij de ondergaande zon?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  naar Bangkok

  image

  In de ochtend nemen we de ferry naar het vaste land van Thailand. Vanaf de haven is het ongeveer zes uur rijden naar Bangkok, waar we nog eenmaal de stad ingaan om te overnachten in een centraal gelegen hotel. Vanavond kun je nog even heerlijk genieten van het heerlijke streetfoood of wellicht wil je nog wat laatste inkopen doen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  Bangkok / vlucht Bangkok - Amsterdam

  Afhankelijk van het vluchtschema heb je eventueel nog de tijd om de stad in te gaan, lekker ergens te lunchen of toch nog die aankoop te doen waar je gisteren over twijfelde. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  aankomst in Amsterdam

Rondreis Thailand

Tempels, jungle en tropisch strand

image
21 dagen vanaf € 1.698
Naar boven
 

Maak kans op Bever cadeaukaart
ter waarde van € 250!

De zomer is ver te zoeken dus kun je vast wel iets gebruiken om je dag zonniger te maken. Wil je kans maken op een Bever cadeaukaart om artikelen aan te schaffen voor je volgende reis?

Door deelname schijf je je in voor de wekelijkse Sawadee nieuwsbrief. Sawadee respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons privacybeleid.