< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Bezoek aan de kleurvolle steden Bangkok en Chiang Mai
 • Overnachtingen in mooie, comfortabele hotels met zwembad
 • Optioneel bezoek aan het Elephant Nature Park
 • Bezoek aan de Bridge over the River Kwai bij Kanchanaburi
 • Inclusief fietstocht bij Sukhothai
 • Ontspannen strandafsluiting op het eiland Ko Samet
 • Inclusief binnenlandse vlucht van Bangkok naar Chiang Mai
 • Veel rust in het programma door meerdere nachten op één plaats te verblijven
 • Het beste van Thailand in avontuur en comfort

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Bangkok

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Bangkok

  image

  In de ochtend kom je aan in de hoofdstad van Thailand, Bangkok. Onze bus brengt ons naar ons comfortabele hotel. Vandaag kun je rustig aan doen en de eerste indrukken van Thailand op je in laten werken. 's Avonds hebben we een welkomstdiner in een mooi restaurant aan de oevers van de Chao Praya rivier. Maak kennis met de heerlijke Thaise keuken.

 • 3

  Bangkok / vrije dag

  image

  Een leuke manier om Bangkok te verkennen is per fiets, een heel bijzondere beleving. In de ochtend kun je een optionele fietstocht maken. Geen zin om te fietsen? Eén van de leukste wijken van Bangkok is Chinatown: het is er een drukte van jewelste en bij ontelbare straatstalletjes kun je je te goed doen aan oosterse lekkernijen. ‘s Avonds is Bangkok een feest van lichtjes en gezelligheid. 

  Optioneel Fietstocht Bangkok / €28,00 per persoon

  image

  Een leuke manier om Bangkok te verkennen is per fiets, een heel bijzondere beleving. In de ochtend vertrekken we en steken we samen met een gids de oude Chao Phraya rivier over. Aan de overzijde van deze voor Bangkok belangrijke rivier, bevind je je meteen in de buitenwijken van de stad waar het moderne leven nauwelijks aanwezig is. Je fietst langs de klongs die zo kenmerkend zijn voor Bangkok. Tijdens de tocht passeert het moderne en het authentieke Bangkok, een overdaad aan geuren en kleuren prikkelen je zintuigen.

 • 4

  Bangkok / vrije dag

  image

  Vandaag kun je de hele dag doen waar je zelf zin in hebt. Je kunt gaan shoppen in één van de hele grote winkelcentra of rondwandelen in één van de vele wijken. Het is in Bangkok niet erg om te verdwalen, overal rijden taxi’s of tuktuks die je voor een gering bedrag weer terug bij het hotel brengen. Neem ook eens de boot die je een ander Bangkok vanaf de Chao Praya laat zien. Na al het winkelen en wandelen kun je heerlijk bijkomen aan het zwembad.

 • 5

  vlucht naar Chiang Mai

  image

  In de loop van de dag vliegen we naar Chiang Mai, een levendige stad in het noorden van Thailand waar veel te doen is. We rijden naar het centrum van Chiang Mai en checken in ons hotel in. De komende dagen heb je alle tijd om Chiang Mai beter te leren kennen. Drie nachten slapen we in een gezellig en comfortabel hotel met zwembad. Ons hotel biedt een gratis shuttle service naar de avondmarkt waar je heerlijk kunt eten en heel veel souvenirs kunt kopen.

 • 6

  Chiang Mai / vrije dag

  image

  Vandaag kun je naar het olifantvriendelijke Elephant Jungle Sanctuary om alles te leren over hun leven en gedrag. Een bezoek aan de Doi Suthep tempel is ook zeker de moeite waard. Het complex ligt op een heuvel en is te bereiken via een prachtige 'slangentrap'. De in 1383 gebouwde tempel bevat relikwieën van de heilige Boeddha en er is een wandschildering te zien met het levensverhaal van Boeddha.

  Optioneel Bezoek Elephant Jungle Sanctuary, incl. lunch / €62,00 per persoon

  Elephant Jungle Sanctuary

  Puur Sawadee - Elephant Jungle Sanctuary

  In het olifantvriendelijke Elephant Jungle Sanctuary kun je olifanten in hun natuurlijke omgeving bewonderen en veel leren over hun leven en gedrag. Het park ligt prachtig omsloten door bergen en is erg groen. Je mag de olifanten eten geven en wassen in de rivier. Inclusief bij de excursie zijn de transfer vanaf hotel naar het park en terug, de entreegelden, gidsen en de lunch.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 7

  Chiang Mai / vrije dag

  image

  Leer alles over de Thaise keuken tijdens een kookcursus. Eerst bezoek je samen met de chef de markt en vervolgens bereid je je eigen maaltijd. Smullen gegarandeerd! Mocht je op zoek zijn naar iets actiever, boek dan ter plaatse een excursie naar de jungle of een fietstocht. Uitblazen doe je daarna aan het zwembad van ons hotel.

  Optioneel Kookcursus Chiang Mai incl. maaltijd / €20,00 per persoon

  image

  In Chiang Mai heb je de mogelijkheid om aan een kookcursus deel te nemen. Tijdens deze cursus leer je over en krijg je een kijkje in de Thaise keuken. Je wordt meegenomen naar de kleurrijke markt van Chiang Mai waar de geuren van het eten je tegemoet komen. Na het bezoek aan de markt bereid je samen met de chef je eigen maaltijd. Al met al een ervaring waar je uitgebreid de mogelijkheid krijgt om kennis te maken met de Thaise keuken, die je wellicht ook thuis kan toepassen. 

 • 8

  naar Sukhothai

  image

  Vanuit Chiang Mai rijden we in een aantal uur naar Sukhothai. Onderweg maken we een korte stop in Lampang en bezoeken we het Friends of Asian Elephant project. Hier worden zieke en verweesde olifanten verzorgd in het olifantenziekenhuis. Voor de lunch kunnen we ook de tempel Wat Prathat Lampang Luang bezoeken. Halverwege de middag komen we aan in Sukhothai. Hier kun je nog even een duik in het zwembad nemen voordat je de volgende ochtend op de fiets stapt.

 • 9

  fietstocht Sukhothai / per trein naar Ayutthaya

  image

  We fietsen door het historische park en de omgeving van Sukothai. Deze stad was in de 13de eeuw de hoofdstad van Thailand. De vele tempel ruïnes en Boeddhabeelden herinneren nog aan deze tijd. Het is hier aangenaam fietsen omdat er weinig tot geen verkeer is. In de namiddag rijden we naar Phitsanuloke. Hier staat één van Thailand's meest bekende Boeddhabeelden die volgens de Thai al je verlangens uit doet komen. Vanuit Phitsanuloke nemen we de trein naar Ayutthaya. In de trein maak je snel contact met de vriendelijke Thai.

 • 10

  naar Kanchanaburi

  image

  In de ochtend heb je tijd om de vele tempels van Ayutthaya te bezoeken. Hier kun je ook een fiets huren, mocht je nog meer willen fietsen. Ga zeker eens kijken naar het Boeddhabeeld in de boom. Genoeg tempels gezien? Slaap dan lekker uit of relax aan het zwembad. Na de lunch rijden we naar ons hotel bij Kanchanaburi. We overnachten 3 nachten in een mooi hotel.

 • 11

  Kanchanaburi / bezoek River Kwai

  image

  Vandaag bezoeken we de wereldberoemde´Bridge over the River Kwai´. Deze brug is een enorme bouwonderneming geweest. Zeker als je bedenkt onder welke erbarmelijke omstandigheden dit treintraject, de beruchte Birma spoorlijn, ooit is aangelegd. Hierna bezoeken we het Thailand– Burma Railway Centre museum, waar je meer leert over de Birma spoorlijn en zijn geschiedenis.

 • 12

  Kanchanaburi / vrije dag

  image

  Vandaag een heerlijke vrije dag die je naar eigen gelegenheid kunt invullen. Ons resort biedt verschillende activiteiten aan: kajakken of een bezoek aan een warmwaterbron. Je kunt ook een dagexcursie maken naar de Erawan watervallen. Neem zeker ook een duik in het mooie zwembad dat idyllisch gelegen is.

 • 13

  naar Ko Samet

  image

  Vanuit Kanchanaburi rijden we in een uur of zes naar de haven om op de boot te stappen naar het eiland Ko Samet. Het boottochtje duurt ongeveer 20 minuten, neem de mooie omgeving goed in je op! De komende vier nachten verblijven we in een comfortabel hotel met zwembad en slechts op een aantal stappen van het strand.

 • 14

  Ko Samet / vrije dag

  image

  Ko Samet is een klein eiland van ongeveer 7 km lang en 3 km breed. Officieel is Ko Samet een natuurpark. Het is een paradijselijk eiland met palmbomen, een azuurblauwe zee en natuurlijk prachtige witte zandstrand. Er zijn maar liefst 14 zandstranden verspreid over het eiland. Ideaal om uit te rusten en heel veel te zwemmen.

 • 15

  Ko Samet / vrije dag

  image

  Je kunt ook verschillende wandelingen maken over het eiland. Heb je het hele eiland ondertussen verkend? Huur dan een boot om een tocht te maken naar de verschillende kleine eilandjes in de buurt. Neem je snorkel mee en ontdek de prachtige onderwaterwereld. Je kunt ook een schildpaddenopvang bezoeken tijdens de boottocht.

 • 16

  Ko Samet / vrije dag

  image

  Vandaag heb je nog een laatste volle dag om heerlijk te relaxen aan het strand of bij het zwembad. Wist je dat je bij het kleine Ao Prao strand - waar ons hotel vlakbij gelegen is - een prachtige zonsondergang hebt?

 • 17

  naar Bangkok

  In de middag gaan we terug naar Bangkok voor onze vlucht terug naar Amsterdam. De check-out is om 12:00, tot ons vertrek om een uur of 14:00 kan je nog een laatste duik nemen in het zwembad van het hotel. Omdat we de volgende dag op tijd op de luchthaven moeten zijn overnachten we in een hotel vlakbij de luchthaven van Bangkok.

 • 18

  Vlucht Bangkok - Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  3-daagse strandverlenging Ko Samet

  image

  Het is mogelijk om je reis met drie dagen te verlengen op het eiland Ko Samet. Je verblijft in hetzelfde hotel als waar je de laatste dagen van de reis overnacht. De prijs is inclusief 3 hotelovernachtingen met ontbijt, boottransfer van het eiland en transfer naar het vliegveld.


  - 3-daagse strandverlenging Ko Samet 3 dagen € 425,-
  - 3-daagse strandverlenging Ko Samet (obv 1 persoon) 3 dagen € 475,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 17

  Ko Samet

  Vrij verblijf.

 • 18

  Ko Samet

  Vrij verblijf.

 • 19

  Ko Samet

  Vrij verblijf.

 • 20

  terugvlucht naar Amsterdam

  Aan het eind van de middag neem je de boot naar het vaste land, waarvandaan je in een aantal uur naar het vliegveld nabij Bangkok gebracht wordt voor de terugvlucht naar Amsterdam.

 • 21

  aankomst Amsterdam

Rondreis Thailand, Het beste van

Genieten met al je zintuigen

image
18 dagen vanaf € 1.998
Comfort plus
Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.