< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Bangkok

  image

  Vandaag begint je reis naar Thailand, het land van de glimlach. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Bangkok / vrije dag

  image

  In de ochtend komen we aan in Bangkok. Onze bus brengt ons in ongeveer een half uur (afhankelijk van het verkeer) naar ons comfortabele hotel. Vandaag kun je rustig aan doen en de eerste indrukken van Thailand op je in laten werken. Er zijn weinig plekken op aarde waar je zintuigen zo geprikkeld worden als hier; op markten, in tempels en op straat. Maak kennis met de geweldige geuren en kleuren, die het Aziatische leven te bieden heeft.

 • 3

  nachttrein naar Chiang Mai

  image

  Een bezoek aan het koninklijk paleis mag zeker niet overgeslagen worden. In Bangkok zijn tientallen tempels, waarvan de Wat Phra Kaew, Wat Arun en de Wat Pho de bekendste zijn. Het snelste vervoer in Bangkok gaat via de Chao Prayarivier, waar de express boten af en aan varen naar de vele bezienswaardigheden. ’s Avonds reizen we op een wel heel lokale manier naar Chiang Mai: met de trein. In de trein maak je makkelijk contact met de vriendelijke Thai. Op het ritme van de rijdende trein val je al snel in slaap.

 • 4

  Chiang Mai / vrije dag

  image

  In de vroege ochtend komen we aan in Thailands 2e grote stad, Chiang Mai. Vanaf het station rijden we naar ons centraal gelegen hotel, waar we de komende twee nachten verblijven. Tempelliefhebbers kunnen in Chiang Mai hun hart ophalen, er zijn hier meer dan 200 historische tempels. Daarnaast is Chiang Mai zeer geschikt om lekker rond te dwalen en een drankje te drinken in een van de vele barretjes.

 • 5

  Chiang Mai / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een bijzondere excursie maken naar het olifantvriendelijke Elephant Jungle Sanctuary. Of pak een tuk tuk naar het heiligdom Doi Suthep. Doi Suthep is te bereiken via een prachtige 'slangentrap'. Bovenaan heb je een schitterend uitzicht over de omgeving. Bezoek ’s avonds de gezellige avondmarkt waar je allerlei lekkers kunt eten en de meest uiteenlopende handgemaakte voorwerpen vindt.

  Optioneel Bezoek Elephant Jungle Sanctuary, incl. lunch

  Elephant Jungle Sanctuary

  Puur Sawadee - Elephant Jungle Sanctuary

  In het olifantvriendelijke Elephant Jungle Sanctuary kun je olifanten in hun natuurlijke omgeving bewonderen en veel leren over hun leven en gedrag. Het park ligt prachtig omsloten door bergen en is erg groen. Je mag de olifanten eten geven en wassen in de rivier. Inclusief bij de excursie zijn de transfer vanaf hotel naar het park en terug, de entreegelden, gidsen en de lunch.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 6

  Trekking dag 1

  image

  Vandaag beginnen we aan de tweedaagse trekking in het noorden van Thailand. We worden 's ochtends opgehaald in een pick-up en rijden naar het begin van de wandeling. We wandelen vandaag zo'n drie tot vier uur inclusief stops. De trekking gaat door bergachtig gebied en kan daarom soms pittig zijn. We komen langs verschillende bergstammen, allen met hun eigen cultuur en tradities. We slapen vannacht bij de lokale bevolking, verwacht hier geen luxe, de overnachting en sanitaire voorzieningen zijn eenvoudig.

 • 7

  Trekking dag 2, naar Tha Ton

  image

  Vandaag wandelen we ongeveer twee uur in de ochtend. Na de lunch bezoeken we de prachtige Chiang Dao grot, waar verschillende Buddha beelden tussen het kalksteen te zien zijn. We reizen verder tot aan de grens van Myanmar, naar Tha Ton. Tha Ton is gelegen aan de Mae Kok rivier, waar je aan de oevers heerlijk kan ontspannen. We overnachten in een comfortabel hotel.

 • 8

  naar Doi Mae Salong

  image

  Het is ongeveer twee uur rijden naar Doi Mae Salong dat aandoet als een Zuid-Chinees dorpje. De rit gaat over een slingerweg door een prachtig berglandschap. De heuvels en groene theeplantages bieden een uitstekende omgeving voor korte en lange dag wandelingen. Als je onderweg een rustpauze neemt, bestel dan ook zeker een kopje verse thee.

 • 9

  via de Gouden Driehoek naar Chiang Rai

  image

  We slaan een bezoek aan de Gouden Driehoek uiteraard niet over. Vanuit Doi Mae Salong is het ongeveer twee uur rijden naar dit drie-landen punt waar Thailand, Laos en Myanmar samen komen. We maken een mooie boottocht over de Mekong rivier, die slingerend zijn weg vindt door de fantastische natuur. Aan het eind van de dag reizen we naar onze comfortabele hotel in Chiang Rai.

 • 10

  naar Sukhothai

  image

  Per bus reizen we in ongeveer zes uur naar de eerste hoofdstad van Thailand, Sukhothai. De weg is lang, maar erg mooi. Aan het eind van de middag komen we aan in ons comfortabele hotel met zwembad. Hier slapen we twee nachten.

 • 11

  Sukothai / bezoek Sukhothai Historical Park

  image

  Vandaag heb je ruim de tijd om de vele tempels van Sukothai te bekijken. Het Sukhothai Historical Park is een gigantisch park met verschillende tempelcomplexen en Boeddha beelden. Het indrukwekkende park staat genoteerd op de Unesco werelderfgoedlijst. Hier kan je de overblijfselen van het vroegere koninklijk paleis nog zien en Wat Mahathat. De leukste manier om dit enorme complex te ontdekken, is op de fiets.

 • 12

  naar Ayutthaya

  image

  Vandaag reizen we met de lokale bus naar Ayutthaya. Een leuke manier om kennis te maken met het openbaar vervoer in Thailand. Vanaf het busstation in Ayutthaya nemen we een Songthaew busje om naar ons hotel te komen. Het historische park van Ayutthaya staat op de Unesco werelderfgoed. In deze omgeving hebben 33 koningen van verschillende Siamese dynastieën geregeerd. 

 • 13

  naar Kanchanaburi

  image

  In de ochtend heb je tijd om Ayutthaya zelf te verkennen ook hier is de leukste en beste manier weer per fiets. Het gebroken Boeddhabeeld dat is opgenomen in de wortels van een boom bij Wat Phra Mahathat geeft een merkwaardig gezicht. Na de lunch reizen we verder naar Kanchanaburi. Hier verblijven we de laatste twee dagen van de reis. We overnachten in een comfortabel hotel dichtbij de oevers van de rivier Kwai.

 • 14

  Kanchanaburi / vrije dag

  image

  Kanchanaburi staat bekend om zijn heftige geschiedenis. Een bezoek aan de beroemde ´Bridge over the River Kwai´ mag je niet overslaan. Deze brug is een enorme bouwonderneming geweest, zeker als je bedenkt onder welke omstandigheden dit treintraject is aangelegd. Verder kun je het Railway Centre museum bezoeken, waar je meer leert over de Birma spoorlijn en zijn geschiedenis.

 • 15

  Erawan watervallen / naar Bangkok

  image

  Vandaag brengen we een bezoek aan de prachtige Erawan watervallen. De watervallen liggen in een groene, jungleachtige omgeving en beslaan zeven terrassen waar je heerlijk kunt zwemmen, maar schrik niet van de kleine visjes die graag aan je voeten knabbelen. Aan het eind van de middag zetten we koers richting Bangkok, waar we 's nachts op het vliegtuig terug naar Amsterdam stappen. 

  De mensen die hun reis nog willen verlengen op Ko Samet zullen 's ochtends met een transfer vertrekken uit Kanchanaburi. Voor hen vervalt het bezoek aan Erawan.

 • 16

  aankomst Amsterdam

  In de ochtend kom je aan op Schiphol. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  4-daagse strandverlenging op Ko Samet

  Het is mogelijk je reis te verlengen met drie dagen zon, zee en strand. Je verblijft drie nachten in een comfortabel hotel, de prijs is inclusief ontbijt, boottransfer naar- en van het eiland en de transfer naar het vliegveld.


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 15

  naar Ko Samet

  image

  Je neemt afscheid van de groep en reist per minibus en ferry naar Ko Samet. Aan het eind van de middag kom je aan in je hotel op Ko Samet. De komende dagen is er geen reisbegeleider aanwezig, en kan je de invulling van je dagen zelf bepalen.

 • 16

  Ko Samet / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 17

  Ko Samet / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 18

  Ko Samet / naar Bangkok

  Aan het eind van de middag neem je de boot naar het vaste land, waarvandaan je in een aantal uur naar het vliegveld nabij Bangkok gebracht word voor de terugvlucht naar Amsterdam.

 • 19

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Unieke route, geïnspireerd op de aller-eerste Sawadee reis
 • Bijzondere tweedaagse trekking in het noorden van Thailand
 • Bezoek ook de minder toeristische plaatsen van Thailand
 • Afwisselende vormen van vervoer: eigen en lokale bus, trein én boot
 • Inclusief boottocht over de Mekong rivier
 • Voor slechts €1148,- reis je 16 dagen door dit bijzondere land
 • Let op: er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus vol = vol!
 • Alle ontbijten inclusief
 • Mogelijkheid tot 4-daagse verlenging op Ko Samet

Rondreis Thailand Pop-Up

Niet boekbaar

Naar boven
 

Informatiedag Amsterdam
Zondag 22 juni 2019

 • Laat je inspireren door diverse reispresentaties over o.a. India&Nepal, Australië en Costa Rica. 
 • Maak kennis met de mensen achter de schermen.
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.