< Terug naar resultaten

Praktische informatie

 Deskundige reisbegeleiding

Deze China en Tibet reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er. Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.
Naast je Nederlandstalige reisbegeleider gaat er gedurende de reis in Tibet een lokale gids mee. Dit is in Tibet namelijk verplicht maar tevens ook nog eens ontzettend handig. Hij/zij spreekt de taal en kan je veel vertellen over het land en zijn cultuur. Je Nederlandse reisbegeleider heeft echter de eindverantwoordelijkheid voor de uitvoering van de reis en blijft te allen tijde je eerste aanspreekpunt voor wat betreft planning, programma en organisatorische zaken.

 Beste reistijd

In China en Tibet reizen we door meerdere klimaatzones, die per seizoen sterk verschillend zijn. Over het algemeen geldt dat tussen juni en september de meeste regen valt. In het noorden van China stijgen de temperaturen in deze periode tot boven de 30 °C. In de lente en herfst zijn de temperaturen lager, zo tussen de 20 en 30 °C. ‘s Avonds koelt het wel flink af. In november kan het al flink koud worden in het noorden. In de hooglanden van China en Tibet is het het hele jaar door een stuk koeler. Bij mooi weer kan het overdag erg aangenaam zijn, met temperaturen van 15 tot 20 °C, echter koelt het in de avonden weer flink af. 


Beste reistijd: De meest geschikte tijd voor deze reis wordt bepaald door de koude in Tibet. Het grootste gedeelte van Tibet ligt op ongeveer 4000 meter en hoger. Tijdens de wintermaanden is Tibet heel mooi, maar is het reizen ook behoorlijk oncomfortabel. Temperaturen in Lhasa kunnen dalen tot -12º C! Het voorjaar en najaar zijn dan ook het meest ideaal om deze regio te bezoeken. De temperatuur is overdag heel aangenaam (felle zon, redelijk warm 15-20 º C); 's nachts koelt het wel af (tussen de 0 en 5 º C). Echter, ook in de zomer is China en Tibet prima te bereizen.

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Voor deze avontuurlijke rondreis is naast een goede gezondheid, een positieve en flexibele instelling onmisbaar. Omdat in Tibet continue aan de wegen gewerkt moet worden, kunnen de reistijden per keer aanzienlijk verschillen. We hebben er daarom voor gekozen in Tibet in elke plek 2 nachten te verblijven. Zo is er meer rust in het programma, waardoor er optimaal kan worden genoten van het prachtige Tibet. Gezien de grote stijging tijdens de reis is de kans op hoogteziekte helaas niet uit te sluiten. Het is belangrijk om vanaf 3000 meter hoogte dagelijks minimaal 3 liter te drinken. Zie voor meer informatie over hoogteziekte verderop in deze reisroute.

Medicijnen ter preventie van hoogteziekte 

Aangezien je een groot deel van deze reis op grote hoogte verblijft (Lhasa ligt op 3650 m) adviseren wij om voor vertrek contact op te nemen met je huisarts of GGD om te bespreken of je de eerste dagen (of langer) Diamox kunt slikken. Informeer altijd bij de eigen huisarts of specialist welke medicijnen je mag gebruiken, en in welke dosis! Voor meer informatie verwijzen wij naar: http://www.hoogteziekte.info/page15.php

 Paspoortinformatie

Je paspoort moet bij aankomst nog 7 maanden geldig zijn en tenminste 3 lege bladzijden naast elkaar hebben.

NB. Belgische reizigers hebben een internationale reispas nodig.

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten (een geldig paspoort en eventuele benodigde visa) te beschikken. Hou er rekening mee dat bij sommige beroepen (o.a. media en/of krijgsmacht) soms een andere dan de reguliere visumprocedure moet worden gevolgd. Voor reizigers met een andere dan de Nederlandse of Belgische nationaliteit kunnen afwijkende visumvoorwaarden van toepassing zijn, anders dan in onze reisbeschrijving vermeld. Indien door de desbetreffende Ambassade en/of Consulaat om persoonlijke redenen geen visum aan jou wordt toegekend, kan Sawadee Reizen niet aansprakelijk worden gesteld. Conform de ANVR-Reizigersvoorwaarden (Boekingsvoorwaarden) 2019 art. 6.4 komen onkosten voor het niet (geheel) kunnen maken van de reis vanwege het ontbreken van geldige (reis)documenten voor rekening van de reiziger. Wel kun je het risico op het buiten je schuld om niet krijgen van een visum bij sommige verzekeraars laten afdekken.

Verder dienen alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun (minderjarige = t/m 17 jaar) kind bij reizen buiten het Schengen-gebied te kunnen aantonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind. Denk hierbij (advies Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee) aan: Verklaring toestemming vakantie en kopie paspoort andere (niet-meereizende) ouder, recent uittreksel GBA kind, eventueel uitspraak met betrekking tot gezag en omgang/ouderschapsplan/geboorteakte kind. Zorg dus dat je op tijd over de juiste papieren beschikt. De Koninklijke Mareschaussee heeft extra controles aangekondigd voor deze zomer. Voor overige informatie kun je terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee. Voor reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

Let op: De letter ‘O’ komt in het Nederlandse paspoortnummer niet voor. Het gaat dus altijd om het cijfer ‘0’. Dit geldt ook voor het nummer op een identiteitskaart.

 Visuminformatie

Voor deze reis moet je voor vertrek een visum aanvragen voor: China. Je kunt het visum aanvragen bij de Visumcentrale in Nederland of België, waarmee Sawadee samenwerkt. Dien je aanvraag 6 weken voor vertrek in. De hiervoor benodigde formulieren vind je op: Visumcentrale-Nederland en Visumcentrale-België.

Het is niet mogelijk je visum voor China zelf via de ambassade te regelen. De Chinese ambassade verlangt veel aanvullende informatie, waardoor wij het verplicht stellen om het visum aan te vragen via de visumcentrale. Wij zorgen ervoor dat de visumcentrale tijdig over de juiste aanvullende informatie beschikt: ‘ticket en vluchtschema’, ‘bewijs van verblijf’ en het ‘reisschema’. Deze documenten hoef je zelf dus NIET naar de visumcentrale te sturen.

NB: Ben je in het verleden in Turkije of Pakistan geweest, dan kan het zijn dat je op audiëntie moet komen bij de Chinese ambassade.

NB: In verband met het bezoek aan Tibet verlaat je China niet en volstaat een 'enkele inreis' voor het China visum.

Groepsvisum Tibet - extra informatie naar Sawadee mailen

Voor het reizen in Tibet heb je een groepsvisum nodig. Voor het regelen van het groepsvisum voor Tibet hebben we echter wel de volgende zaken van je nodig:

 1. Je dient meteen bij boeking je paspoortnummer en de geldigheidsdatum in te vullen: hiermee kunnen we alvast de aanvraag voor het groepsvisum voorbereiden. Krijg je een nieuw paspoort, geef ons dan zo snel mogelijk de nieuwe gegevens door.
 2. Je dient er voor te zorgen dat wij in het bezit komen van een duidelijk leesbare scan of kopie van de pagina met persoonlijke gegevens in je paspoort en je China visum. Hiermee kunnen wij het groepsvisum voor Tibet voor je aanvragen. We verzoeken je om zo snel mogelijk, uiterlijk 3 weken voor vertrek, de scan(s) te sturen naar: service@sawadee.nl. Zijn de scans niet op tijd in ons bezit, dan bestaat de kans dat je niet naar Tibet kunt reizen. 

Omdat de visumaanvraag voor deze reis erg gecompliceerd is, stelt Sawadee het verplicht om het visum te laten regelen door de Visumcentrale, een gespecialiseerde visumdienst met vestigingen in Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).

Vraag je visum dan aan via de speciale Sawadee links Visumcentrale-Nederland of Visumcentrale-België. Daar vind je alle benodigde formulieren. Nadat je de formulieren hebt ingevuld, stuur je je paspoort plus alle vereiste documentatie aangetekend op naar de Visumcentrale in Amsterdam (voor Nederlandse paspoorthouders) of Brussel (voor Belgische paspoorthouders). Zij zorgen ervoor dat je visum in het paspoort komt. Vervolgens sturen ze je paspoort aangetekend of via de CIBT koeriersdienst terug. Je kunt je paspoort ook brengen/ophalen bij de Visumcentrale-vestigingen. De kosten voor het visum en de bemiddeling betaal je aan de Visumcentrale bij het indienen van je aanvraag.

Nederlandse paspoorthouders Belgische paspoorthouders
Visumcentrale Amsterdam
Kingsfordweg 151
1043 GR Amsterdam
070 - 315 02 22
(doorkiesnummer 49301 in het menu)
Visumcentrale Brussel
Boulevard Brand Whitlock 87 (5th floor)
1200 Brussel
02 - 7700771
Visumcentrale Den Haag
(enkel halen/brengen!)
Bezuidenhoutseweg 27-29
2594 AC Den Haag
070 - 3150203
amsterdam@visumcentrale.nl
www.visumcentrale.nl
info@visumcentrale.be
www.visumcentrale.be
Bezoekuren
ma-vrij 9.00 - 17.00
Bezoekuren
ma-vrij 9.00 - 17.00
Bemiddelingskosten bij ambassade/consulaat in Nederland
€ 29,- / € 40,- (Rusland)
Bemiddelingskosten bij ambassade/consulaat in België
€ 60,-

Extra visuminformatie

Let op: Het formulier moet ingevuld worden op de computer. De ambassade accepteert geen handgeschreven visumaanvraagformulieren.

Hulp bij het invullen van je visumformulier:

 • Vraag 1.9- Hier hoeft niets ingevuld te worden
 • Vraag 2.2- Selecteer hier: One entry valid for 3 months from the date of issue
 • Vraag 2.5- Vul hier '30' in (let op: indien je de reis verlengt dan heb je wellicht een ander visum nodig of moet je de dagen dat je verlengt bij dit getal opgetellen)
 • Vraag 2.6- Vul bij Date 'See attachment’ in. Sawadee zorgt ervoor dat de Chinese ambassade de uitgebreide dag tot dag beschrijving van uw reis ontvangt
 • Vraag 2.8- Vul de onderstaande adresgegevens in:

Name: Xi’an CYIT Co., Ltd
Address: B8/F, Yu Yuan Building, 65 west, 2nd ringroad, Xi'an
Phone number: 0086(0)2985240994/3716726
Relation with the applicant: Customer


Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten (een geldig paspoort en eventuele benodigde visa) te beschikken.

Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade, Visumcentrale-Nederland of Visumcentrale-België.

  Financiën

Valuta

De Chinese munteenheid is de yuan. Het Chinese geld wordt in de volksmond de renminbi genoemd. Voor de actuele wisselkoers verwijzen we naar Oanda.

Cash, creditcard of pinnen?

Over de gehele route, vind je plekken waar je met je pinpas met Maestro- of Cirrussymbool en creditcard geld op kunt nemen. In China kun je tevens overal euro’s wisselen voor lokale valuta. Als je aan het einde van je reis Yuan terug wilt wisselen, dan heb je de officiële wisselbewijzen nodig. Je kunt op steeds meer plaatsen in China betalen met creditcards.

We raden je aan om zoveel mogelijk ter plekke te pinnen, maar voor Tibet ook een deel (zo'n 200 euro per persoon) in contante euro’s mee te nemen, omdat de pinautomaten in Tibet soms ineens een aantal dagen lang geen buitenlandse transacties verwerken. Tevens adviseren we je aan om altijd een extra pinpas en/of creditcard mee te nemen voor onverwachte uitgaven of noodgevallen.

Een overzicht van beschikbare pinautomaten en plekken waar je met creditcard kunt betalen vind je op www.mastercard.com. We raden je aan een extra pinpas en/of creditcard mee te nemen voor noodgevallen. In het buitenland is voor het gebruik van een creditcard altijd een pincode nodig.

Misbruik van bankpassen en/of skimmen is een wereldwijd probleem en veel banken hebben inmiddels pinbetalingen in het buitenland uitgeschakeld. Als je buiten Europa reist, zorg er dan voor dat je met je bankpas geld kunt opnemen buiten Europa. Informeer bij je bank of je bankpas goed is ingesteld en hoe je dit desgewenst kunt aanpassen naar 'wereld'.

Zakgeld

Het richtbedrag aan zakgeld op deze reis is € 275,- per persoon per week.

Dit bedrag is een gemiddelde van wat reizigers de laatste jaren tijdens deze reis hebben uitgegeven aan maaltijden en drankjes, bijkomende excursies, entreegelden, eventuele plaatselijke luchthavenbelastingen en fooien. Natuurlijk is je eigen uitgavenpatroon hierbij ook bepalend. Souvenirs zijn daarom niet inbegrepen. Tijdens de reis zijn verschillende (optionele) excursies mogelijk, die je ter plaatse (met behulp van de reisbegeleider) kunt boeken. Indien een excursie beter vooraf kan worden geboekt, dan staat deze vermeld in de reisbeschrijving en op het boekingsformulier.

Enkele voorbeelden van uitgaven tijdens deze reis:

Optionele entreegelden en optionele excursies € 175,-
Fooien € 75,-

Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in januari 2019. Uiteraard kunnen deze in de loop van het jaar wijzigen. Daarnaast kan de koers van de dollar en lokale valuta gewijzigd zijn waardoor de prijzen van excursies en activiteiten mogelijk anders uitvallen.

  Maaltijden

Tijdens deze reis zijn de volgende maaltijden inclusief:
 • 11x ontbijt

Hotels in China bieden doorgaans een schaars of geen Westers ontbijt buffet aan. Daarom zijn in het China deel van de reis de ontbijten niet bij de reissom inbegrepen. In het Tibet deel van de reis zijn de ontbijten wel inbegrepen. Overige maaltijden zijn niet bij de reis inbegrepen. Dit is een bewuste keus omdat we de vrijheid van individueel reizen willen combineren met het gemak van een groepsreis.

Eten en drinken

 Het echte Tibetaanse eten is zeer sober. Naast de zoute thee met melk of de welbekende yakboter, wordt chang, een bierachtig gerstenat gedronken. In Tibetaanse kleine eettentjes kun je terecht voor momo (een soort dumpling gevuld met vlees) of tukpa (noedelsoep). In Lhasa, Gyangtse en Shigatse zijn er verschillende westerse restaurants, waar je zeer gevarieerd kunt eten. In Chinese restaurants kun je overal goed eten; in de keuken kun je groenten en vlees uitkiezen die je kunt laten bereiden. Echt Tibetaans eten waarin vooral veel yakboter verwerkt wordt, kan namelijk slechts weinigen bekoren.

Als voorbereiding op de fameuze yakboterthee volgt hieronder een passage uit het boek "Een Hotel op het dak van de wereld" van Alec Le Sueur

Hoewel sommige buitenlanders beweren dat ze yakboterthee lekker vinden, kan dit onmogelijk de waarheid zijn. Ze zeggen dat je het moet leren waarderen, maar ze zeggen er niet bij welke ontberingen je moet doorstaan om het te leren waarderen. Als je echt wilt weten hoe yakboterthee smaakt, moet je hem op dezelfde wijze bereiden als de Tibetanen zelf:
1. Kook water in een zwartgeblakerde pan boven een vuur van yakmest. Niet dat het water daar een bepaalde smaak door krijgt, maar de geur van brandende yakmest dringt in je kleren en schept de juiste ambiance voor een lekker kopje.
2. Neem een geperst Chinees theetablet, breek er de helft af en laat die in het water vallen. Laat veel te lang trekken.
3. Voeg er meerdere eetlepels zout aan toe.
4. Voeg een scheut soda toe.
5. Schenk dit verrukkelijke mengsel in een houten theekarn. Pak de kom ranzige yakboter van vorig jaar van de plank. Schep er een handvol uit en gooi die in de theekarn. Veeg handen af aan schort. Krachtig roeren totdat de laatste ranzige yakboterklonten in de thee opgelost zijn.
6. Schenk het brouwsel in een Chinese thermoskan en wacht op de komst van nietsvermoedende buitenlanders.

Dit is uiteraard slechts de mening van de auteur. Het is absoluut aan te raden om zelf een keer een kopje yakboter thee te proberen, alleen al voor de leuke contacten met de lokale bevolking. 

Yakboterthee is een belangrijk onderdeel uit van het vaste voedingspatroon van de Tibetanen, samen met Tsampa (gemalen gerst). Het is een essentieel onderdeel van de Tibetaanse keuken en elke Tibetaan zal je vertellen dat het niet verstandig is om de dag te beginnen zonder een flinke kom yakboterthee. Er wordt beweerd dat Tibetanen wel 50 koppen per dag kunnen drinken.

Aangezien de kans vrij groot is dat je tijdens de reis door Tibetanen wordt uitgenodigd op de thee hieronder nog wat handige tips:
“Zodra de yakboterthee eenmaal is ingeschonken, wordt het vanzelfsprekend als uiterst onhoffelijk beschouwd als je de kom onaangeroerd laat staan. Het probleem is dat de Tibetanen zulke ongelooflijk vriendelijke en gastvrije mensen zijn dat je tot elke prijs moet vermijden hen te krenken. De gastheer verliest je geen moment uit het oog, gereed om je kom bij te vullen, je glimlachend aansporend om te drinken. Kleine slokjes nemen heeft geen zin, aangezien je dan toch voortdurend de smaak proeft en je kom automatisch bijgevuld wordt, dus nam ik mijn toevlucht tot de techniek van het in een teug naar binnen gieten. Dat is een ernstige vergissing, want hoewel het een stralende glimlach op het gezicht van je gastheer teweegbrengt, zal hij je kom onmiddellijk weer tot de rand toe bijvullen en zit je weer met hetzelfde probleem – alleen heb je dan inmiddels een buik vol van het afschuwelijk brouwsel binnengekregen.
Na verloop van tijd vond ik de oplossing: je brengt de kom regelmatig naar je lippen zonder werkelijk te drinken. Dit zorgt aanvankelijk voor verwarring bij de gastheer, omdat hij steeds probeert de kom na elke slok bij te vullen. Pas als je aanstalten maakt om te vertrekken, hou je je adem in en drinkt de kom in een keer leeg. Op deze manier is de gastheer hooguit enigszins van streek omdat hij je niet meer gastvrijheid heeft kunnen betonen, maar dat is beter dan dat hij zich beledigd voelt. Als alternatief zou je altijd nog kunnen proberen om yakboterthee lekker te vinden – maar ik moet eerlijk toegeven dat me dat nooit gelukt is.”

  Taal & Cultuur

In Tibet wordt naast het Tibetaans ook steeds meer Chinees gesproken, maar ook met het Engels kun je tegenwoordig steeds beter uit de voeten.

NB: Het komt een enkele keer voor dat boeken over Tibet / reisgidsen op het vliegveld van Lhasa in beslag worden genomen door de douane. Dit lijkt echter sporadisch voor te komen, maar politiek gevoelige boeken zoals ‘Seven years in Tibet’ en boeken van de Dalai Lama mogen niet meegebracht worden.

 Wat neem ik mee op reis

Uitrusting

Ter plaatse maakt het vervoer vaak deel uit van het avontuur. Reizen per (privé) bus, truck, boot, trein, terreinwagen; tijdens een Sawadee reis kan het allemaal! Omdat de bagageruimte in deze vervoermiddelen vaak beperkt is, raden we je af om een harde koffer mee te nemen. Het beste kun je kiezen voor een flexibele rugzak, sporttas of zachte koffer. Kijk daarnaast ook eens kritisch naar wat je echt nodig hebt op reis, de ervaring leert dat je al snel te veel meeneemt. Omdat je zelf verantwoordelijk bent voor het dragen van je bagage naar de accommodatie, geldt in dit geval: less is more!

Luchtvaartmaatschappijen staan meestal 1 stuk ruimbagage van maximaal 20 kilo toe. Voor binnenlandse vluchten hanteren sommige luchtvaartmaatschappijen een lagere bagagelimiet. Dit staat dan vermeld in het tabblad 'vluchtinfo', onder het kopje vluchtinformatie.

Kleding

In de hooglanden van China en Tibet heerst overdag een prettige temperatuur en 's nachts is het koud, waarbij de temperatuur tot onder het vriespunt kan dalen. De temperatuurverschillen zijn erg groot. Het is handig ‘laagjes-kleding' mee te nemen: kleding die je als het afkoelt over elkaar heen kunt aantrekken en bij warmer weer snel uittrekt. Bedenk dat de avonden heel koud kunnen zijn. Als je een tempel of een klooster bezoekt dien je er ‘netjes' uit te zien, dit betekent een lange broek en bedekte schouders en armen.

Je kunt je kleding op verschillende plaatsen tijdens de reis laten wassen. De kwaliteit van wassen is echter niet hetzelfde als in Nederland. We raden het daarom af om kostbare kleding tijdens de reis te laten wassen. Je reisbegeleider zal je adviseren waar en wanneer er gewassen kan worden.

Wat je écht nodig hebt:

 • reisdocumenten (paspoort etc.)
 • kopie paspoort en verzekeringspas 
 • pinpas en evt. creditcard en voor beide de pincodes 
 • medisch paspoort (indien van toepassing) 
 • dagrugzak 
 • plastic (vuilnis)zakken (voor vuile was of als bescherming tegen vocht en stof) 
 • één handdoek 
 • lakenzak (sommigen hotels maken gebruik van dekens van wol, waardoor het fijn is in een lakenzak te slapen). 
 • zaklantaarn 
 • lang of thermo-ondergoed 
 • warme truien (wol of fleece) 
 • windjack, regenkleding, paraplu 
 • goede zonnebril en hoofddeksel 
 • stevige (waterdichte) wandelschoenen met goed profiel + sandalen of gympen 
 • lippenbalsem met beschermingsfactor (ivm de hoogte)

Wat handig is om mee te nemen:

 • tas voor kleine aankopen (scheelt plastic afval)
 • als je contactlenzen draagt, neem dan ook een bril mee
 • hervulbare drinkfles (scheelt plastic afval)

Fotografie, video en opladen

Voor het opladen van je elektrische apparaten tijdens de reis heb je de juiste stekker nodig. Het is handig om van te voren te controleren of een wereldstekker noodzakelijk is. Een overzicht van de type stopcontacten van elk land vind je via deze link.

NB: Bij bezienswaardigheden / musea / tempels is het soms zo dat je een ticket moet kopen dat je het recht geeft foto’s te maken of te filmen.

Daarnaast is het ook altijd handig om een Powerbank bij je te hebben.

 Gezond en veilig op reis

Medicijnen

We raden je aan om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denk hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten en reisziekte. Daarnaast zijn een tekentang en ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) aan te raden. Onze reisbegeleiders hebben zelf ook een beperkte EHBO-kit mee. 

Gebruik je speciale medicijnen(bijv. medicijnen die onder de opiumwet vallen en/of grote hoeveelheden), neem dan voldoende mee en vraag je apotheek om een KNMP-reisdocument voor je op te stellen. Houd dit document in je handbagage.

Vaccinaties en malariaprofylaxe

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe bijzonder vaak veranderen, raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of thuisvaccinatie.nl. Het is handig om deze reisroute mee te nemen tijdens de afspraak. Met een volledig vaccinatieschema moet vier tot zes weken voor vertrek begonnen worden. Bekijk hier meer uitleg over beschikbare vaccinaties.

Voor deze reis wordt in de regel geadviseerd je te beschermen tegen:
Buiktyfus
DTP (difterie, tetanus, polio)
Hepatitis A
Rabiës

Thuisvaccinatie.nl

Sawadee werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Dit is een landelijk werkend vaccinatiecentrum. Zij vaccineert aan huis of op locatie en geeft je advies over het gebruik van malariaprofylaxe. Gecertificeerde medewerkers komen bij je langs wanneer het jou uitkomt, zelfs in de avonduren. Dus geen reis- en wachttijd! De tarieven liggen op het niveau van of zelfs lager dan die van de GGD of huisarts, je betaalt geen extra kosten voor de service aan huis. Klik hier voor meer informatie over Thuisvaccinatie, zoals de voordelen, de werkwijze, en het maken van een afspraak.

Check je reisverzekering!

Logo Europeesche

De kosten van medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kunnen enorm oplopen. Wie goed verzekerd op reis gaat voorkomt hoge kosten. Daarom stellen we een individuele reisverzekering verplicht. Meer informatie over het Sawadee Verzekeringspakket i.s.m. Europeesche Verzekeringen vind je hier.

Hulp op zak app

De Hulp op Zak-app biedt je snelle hulp als je schade hebt tijdens je vakantie. Bij een noodsituatie bereik je direct de alarmcentrale van je verzekeraar. De app is via deze pagina te downloaden.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Sawadee altijd op de eerste plaats. Via onze contacten met agenten en lokale autoriteiten volgen wij de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

 Contact tijdens de reis

Tijdsverschil

Het tijdsverschil met China en Tibet is 6 uur (tijdens de wintertijd 7 uur). Tibet hanteert dezelfde tijd als in Beijing, hoewel Tibet eigenlijk 2 tot 3 tijdzones meer naar het westen ligt.

Contact met het thuisfront

Mobiel bellen is in China en Tibet in de steden overal mogelijk. Informeer voor vertrek bij je provider of mobiele telefonie met je bestaande abonnement en telefoontoestel mogelijk is. Ter plekke kun je ook een simkaart kopen. Deze zijn goedkoop en je belt voordeliger dan met je Nederlandse simkaart. Internet is niet overal even gemakkelijk beschikbaar in China. Enkele hotels hebben op de kamers een kabelaansluiting waarmee je je eigen laptop kunt aansluiten en sommige hotels bieden wifi aan. Internet werkt echter niet altijd snel en je moet je soms registreren (wat veel tijd in beslag neemt). Post vanuit China doet er normaal gesproken zo'n twee weken over.

Noodgevallen en calamiteiten

Zorg ervoor dat thuisblijvers altijd op de hoogte zijn van zowel je reisschema als je vluchtgegevens. Actuele vluchttijden zijn te vinden op www.schiphol.nl, www.brusselsairport.be/nl of in de Schiphol Amsterdam Airport en Brussels Airport App (gratis te downloaden in de Appstore).

We sturen geen lijst van de hotels waar we tijdens de reis verblijven omdat deze nog wel eens wisselen en de kamers vaak onder een andere naam geboekt zijn. In geval van nood zijn we voor zowel reizigers als thuisblijvers 24 uur per dag bereikbaar. Bel daarom niet met het hotel maar met Sawadee. Tijdens kantooruren kun je ons bellen op +31204202220. Buiten kantooruren word je doorgeschakeld met onze alarmdienst of kun je direct ons noodnummer bellen: +31206516035.

Tip: maak een digitaal dossier aan. Scan je paspoort, visa, e-tickets en andere belangrijke bescheiden en mail deze naar jezelf. Zo heb je, ingeval van diefstal of verlies tijdens de reis, altijd kopieën van je belangrijke papieren achter de hand.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis China en Tibet

Niet boekbaar

Naar boven