< Terug naar resultaten

Rondreis Tibet

De mystiek van het hoogste land ter wereld

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Tibet

Route daagse rondreis Tibet

We reizen maar liefs negentien dagen door Tibet, het hoogste land ter wereld. Naast alle belangrijke kloosters zal de oneindigheid van de hoogvlaktes een diepe indruk op je maken. Maar het zijn vooral de Tibetanen die het bezoek zo fascinerend maken. Er zijn maar weinig landen waar de bewoners zo sterk vasthouden aan hun tradities en geloof.

Tijdens deze korte maar complete rondreis door Tibet zie je in relatief weinig tijd alle hoogtepunten én onbekendere gebieden van Tibet. Door de hoogte kan de reis zwaar zijn.We overnachten in comfortabele hotels, vaak in Tibetaanse sfeer. De overnachtingen in de gastenvertrekken van de kloosters zijn uiterst primitief.We vliegen van Chengdu naar Lhasa en weer terug. In Tibet reizen we met een privé bus. Tibet, een heilige plek Vanuit Chengdu vliegen we naar Lhasa in Tibet, waar je ruim de tijd hebt om aan de hoogte te wennen. Hoog boven Lhasa rijst de Potala uit. De meest heilige plek voor de Tibetanen is de Jokhangtempel in het centrum van Lhasa. Honderden pelgrims en monniken werpen zich er devoot op de grond. Met hun gebedsmolens in de hand, lopen Pelgrims met de klok mee langs alle beelden. Ze prevelen hun mantra's en offeren geld, etenswaren en yakboter om de honderden boterlampjes brandend te houden. Overnachten in de belangrijkste kloosters van Tibet Op weg naar Samye zien we in de verte de voor het land karakteristieke kale bergen met een rijke schakering van bruintinten die een mooi contrast vormen met de besneeuwde toppen. Het Samye tempelcomplex is gebouwd in de vorm van een mandala en symboliseert het universum. Je hebt alle tijd om een bezoek te brengen aan dit eerste kloostercomplex van Tibet, waar je hopelijk een gebedsceremonie kunt meemaken. Vanaf Drigung Til kun je een mooie wandeling maken naar één van de bekendste sky burrial plekken van Tibet. Als je de kora rondom het imposant gelegen klooster van Ganden (4500 meter) loopt, heb je een panoramisch uitzicht over Tibet. Je slaapt tijdens de overnachtingen in deze kloosters in het bijbehorende, eenvoudige gastenverblijf. De pelgrimsoorden van Tibet De Kambapas biedt een oogverblindend uitzicht op het intens blauwgekleurde Yamdrok-Yamtsomeer. In het plaatsje Gyantse, waar de huizen in Tibetaanse stijl zijn gebouwd, is het dagelijkse leven nog zeer traditioneel. Het transport vindt nog plaats met paard en wagen. In het Tashilhunpo-klooster in Shigatse wonen nog bijna 800 monniken en het is een populair pelgrimsoord. Overal lopen pelgrims, die met groot ontzag opkijken naar de 26 meter hoge Boeddha die zich in dit klooster bevindt.

Rondreis Tibet

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven