< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

In Chengdu en Lhasa slapen we in comfortabele tweepersoonskamers met eigen douche en toilet. In Tibet kennen de meeste hotels geen luxe en ze zijn niet altijd schoon. Houd er rekening mee dat de kamers in Tibet niet altijd over een eigen badkamer beschikken en dat je soms met meerdere personen een kamer deelt. Er is zeker niet altijd warm water en het kan voorkomen dat er helemaal geen water is om je te wassen. De overnachting in het guesthouse van het Samyeklooster is primitief; er is één gemeenschappelijke douche en je slaapt met meerdere personen op een kamer. In het guesthouse is het niet mogelijk om reserveringen te maken. Het kan daarom voorkomen dat alle bedden bezet zijn door pelgrims, in dat geval gaan we ter plekke op zoek naar alternatieven.
Houd rekening met toiletten in Tibet die soms niet meer zijn dan een gat in de grond en vaak niet schoon zijn.
Het boeken van een eenpersoonskamer is niet mogelijk in Samye.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. We gaan er dan wel vanuit dat je een kamer (of tent indien van toepassing) deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

In Tibet maken we gebruik van een eigen bus met chauffeur en een lokale Tibetaanse gids. De vlucht van Chengdu naar Lhasa en vice versa wordt gevlogen met Air China.

Rondreis Tibet

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs: 

  • 23 februari presentaties Thailand & Vietnam, Amsterdam
  • 24 februari Zuid-Afrika middag, Amsterdam
  • 1 t/m 3 maart, Fiets- en Wandelbeurs
  • 10 maart bij Theater Kikker, Utrecht
  • 13 april fiets- en wandelevent, De Hoep Castricum

Meld je gratis & vrijblijvend aan.