< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

We overnachten in kleine hotels, bij een aantal reizen in tenten en ook een combinatie van beide is mogelijk. De hotels, pensions of – bij een aantal reizen – campings zijn veelal in handen van plaatselijke families. Zo ondersteunen we de lokale economie.We logeren in gezellige pensionnetjes en hotelletjes, uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en gezelligheid. Comfort is soms minimaal maar we streven altijd naar een optimale prijs/kwaliteit verhouding.


Slapen in 3-, 4-, of meerpersoonskamers met regelmatig wisselende kamerverdeling maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Afhankelijk van het aantal bedden per kamer en het aantal mannen en vrouwen in de groep is een gemengde kamerindeling soms onvermijdelijk. 

In de steden slapen we meestal in een eenvoudig hotel, in homestays op de minder bereikbare bestemmingen. Tijdens de boottocht in Halong Bay wordt er overnacht op de boot. 

Homestays zijn basic, maar doorgaans comfortabel. Het kan al eens zijn dat er in een homestay wordt overnacht op matjes op de grond, maar er kunnen ook bedden aanwezig zijn. Homestays worden gebruikt in de Mekongdelta en tijdens de trekking. Op deze plaatsen zijn er wel muggennetten voorzien. 

De hotels in de steden zijn meer comfortabel, maar in het algemeen ook basic. Al kan het al eens zijn dat we een hotel met iets meer comfort gebruiken. 

Tijdens de motortocht en de trekking slaap je allemaal samen in 1 ruimte. Op de boot in Halong Bay wordt er gebruik gemaakt van tweepersoons kajuiten maar je mag ook altijd op het dek gaan liggen.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

Het is voor deze bestemming niet mogelijk een éénpersoonskamer te boeken.

icon_man Reis je alleen, dan gaan we er vanuit dat je een kamer deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent indien van toepassing). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_jongen Als je met z’n drieën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). In veel gevallen houdt een driepersoonskamer in dat er een extra bed in een gewone tweepersoonskamer bijgezet wordt.
icon_man icon_man icon_jongen icon_jongen Als je met meer dan 3 personen op reis gaat, dan proberen wij om twee kamers naast elkaar te boeken. We kunnen dit echter niet garanderen.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

We streven op onze bestemming naar een variatie aan transportmiddelen (trein, boot, fiets, bus, auto, te voet). De schaarse plaatsen van lokale bevolking inpalmen op de bus doen we niet, ook dat is verantwoord transport.Om afgelegen plaatsen te bezoeken wordt er tijdens de reis al eens gebruik gemaakt van een gecharterde minibus. 

Je gaat fietsen in de Mekong Delta, Hoi An en Hanoi of wanneer je dat zelf zou aangeven bij je begeleider. Fietsen blijft nu éénmaal een zeer aangename manier om een dorp of stad te verkennen. 

Tijdens de hele reis, maar vooral in het centrale hoogland krijg je de kans om de benen eens te strekken, want je trekt er te voet op uit. 

Vanuit Ho Chi Minh City trek je na de Mekong Delta verder naar Dalat. Dit kan met de trein of de slaapbus. Slaapbussen in Vietnam bestaan meestal uit drie rijen stoelen die platgelegd kunnen worden om te slapen. 

Tussen Hoi An en Hanoi nemen we de nachttrein met eigen compartimenten waarbij we proberen om zoveel mogelijk met de groep samen te zitten. 

Ook de boot nemen we. Met kleinere bootjes vaar je de smalle vertakkingen van de Mekong Delta af. Iets grotere slaapboten worden ingezet om Halong Bay en haar rotsformaties te ontdekken.

Rondreis Vietnam Go-26

Actieve jongerenreis in het avontuurlijke Vietnam

image
24 dagen vanaf € 2.583
Naar boven