< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Tijdbesparende vlucht van Da Nang naar Ho Chi Minhstad
 • Een bijzondere excursie naar de Cu Chi-tunnels
 • Bezoek aan de drijvende markt Cai Be in de Mekong Delta
 • Slapen in een Homestay in de Mekong Delta
 • Originele route met veel afwisseling tussen steden en natuur
 • Ontspannen in een comfortabele Farmstay met zwembad in Phong Nha
 • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van Vietnam te beleven
 • Het gemak van een groepsreis met voldoende vrije tijd
 • Een bijzondere overnachting op een boot in Halong Bay
 • Leuke fietstochten in het fantastische Phong Nha en Hué
 • Bezoek aan het indrukwekkende Phong Nha-Ke Bang Nationaal Park
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan een kookcursus in Hoi An
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Hanoi

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Hanoi

  image

  Bij aankomst staat je reisbegeleid(st)er al in Hanoi te wachten om je naar het comfortabele hotel te brengen. Wanneer je Hanoi binnenrijdt, merk je gelijk hoe druk het verkeer is. Alles raast langs elkaar heen, wat een chaos! Je kunt vandaag gebruiken om de prettige sfeer van deze stad in je op te nemen. Vanavond eet je natuurlijk met stokjes en dat is nog best lastig. Gelukkig heb je nog genoeg tijd om te oefenen tijdens deze rondreis.

 • 3

  Hanoi / vrije dag

  image

  Het beroemde mausoleum van de leider Ho Chi Minh kun je alleen ’s ochtends bezoeken. Bezoek ook zeker de oude wijk. In dit drukbevolkte stukje Hanoi werden verschillende gilden gehuisvest en de meeste zijn sindsdien niet meer verhuisd. Zo heeft elke straat zijn eigen ambacht. Er is bijvoorbeeld een straat voor kruidendokters en een straat waar je alles kunt kopen voor in de tempel. Natuurlijk kun je in de oude wijk ook prima het zogenaamde streetfood (eettentjes op straat) eten en souvenirs kopen.

 • 4

  naar Halong Bay / boottocht

  image

  In ongeveer vier uur rijden we naar Halong Bay. In de loop van de dag gaan we aan boord van onze boot en varen we door dit grandioze natuurgebied met zijn duizenden kalksteeneilandjes. Ze zeggen dat al deze puntige eilanden de stekels op de rug van draken zijn die lang geleden de zee in zijn gedoken om de kust te beschermen tegen buitenlandse troepen. De kapitein vaart behendig langs de eilandjes en legt aan bij een grot. Je kunt een kajaktocht maken terwijl de koks het avondeten bereiden. De heerlijke maaltijden en de overnachting zijn aan boord.

 • 5

  Hanoi / naar Phong Nha

  image

  Vanaf de boot kun je perfect genieten van het unieke landschap van grillige rotsen, waar we vlak langs varen. Als de tijd en het weer het toelaten is er nog gelegenheid om in de zee te duiken bij een strandje. Bij de haven wacht onze bus die ons weer naar Hanoi brengt. Vanavond stappen we in Hanoi op de nachttrein naar Dong Hoi waar we de volgende ochtend aankomen. 

 • 6

  Phong Nha / Paradise Cave en fietstocht

  image

  Met de nachttrein komen we aan in Dong Hoi. Vanaf Dong Hoi rijden we verder naar Phong Nha. De natuur in de omgeving van Phong Nha is schitterend én het wordt als een van de nieuwste hoogtepunten van Vietnam gezien. We overnachten in een comfortabele Farmstay middenin de natuur. Je kunt wel zien waarom dit prachtige gebied zo geliefd is bij de Vietnamezen. 

  image

  We brengen een bezoek aan het Phong Nha-Ke Bang Nationale Park. Dit Nationale Park staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en bestaat uit zo'n 300 grotten. Wij bezoeken de Paradise Cave, die pas in 2005 is ontdekt. Over een houten pad loop je door deze prachtige enorme grot en waan je je in een andere wereld. 's Middags maken we een leuke fietstocht langs de dorpjes rond de Farmstay. Dit is een leuke dag met veel onuitwisbare indrukken.

 • 7

  naar Hué

  image

  Vandaag rijden we verder naar Hué waar we in de middag aankomen. We overnachten de komende twee nachten in een comfortabel hotel. Hué was de woonplaats van de laatste keizers van Vietnam. De keizers hebben een groot aantal monumenten laten bouwen, waarvan de Citadel de belangrijkste is. Dit grote bouwwerk vormt nog steeds het hart van de stad. 

  image

  Onderweg heb je de mogelijkheid om een indrukwekkend bezoek te brengen aan de Vinh Moc tunnel en de Hien Luong brug. Vinh Moc is een tunnelcomplex dat tijdens de Vietnam oorlog diende als bescherming voor Vietnamese families tijdens bombardementen. De families leefden in die tijd in deze tunnels. Je kunt er zelfs een voormalige school en kliniek vinden. De Hien Luong brug diende als grens tussen het voormalige Noord- en Zuid-Vietnam. 

 • 8

  Hué / vrije dag

  image

  Hué ligt aan de door Vietnamezen geliefde Parfumrivier. Je kunt de dag beginnen een leuke fietstocht en om zo de schitterende omgeving van de stad te verkennen. Daarna heb je een vrije middag waarbij je genoeg tijd hebt om Hué zelf te ontdekken. De beste manier om de omgeving te verkennen is per boot. Vanaf de rivier kan je de mooie gerestaureerde Thien Mu Pagoda bezichtigen en genieten van de groene omgeving. Er is in ieder geval genoeg te doen in Hué.

 • 9

  naar Hoi An

  image

  In ongeveer vier uur rijden we met onze eigen bus naar Hoi An. Het uitzicht tijdens deze rit is prachtig. Onderweg zien we schitterende stranden en stoppen we bij de Wolkenpas, de klimatologische grens tussen noord en

  zuid Vietnam. Hoi An is een oud handelsstadje aan de Thu Bon- rivier dat nog steeds het uiterlijk van vroeger heeft. Met zijn oude koopmanshuizen is het een fascinerend openluchtmuseum ter grootte van de Jordaan. Hoi An hangt vol met gekleurde lampionnen, wat de stad haar speciale sfeer geeft. We maken een stadstour door dit gezellige plaatsje.

 • 10

  Hoi An / vrije dag

  image

  Je gaat je zeker niet vervelen in Hoi An. Wil je iets actiefs? Maak dan prachtige fiets- en wandeltochten. Of wat dacht je van actief én ontspanning tijdens een fietstocht naar het tropische Cua Dai strand. In Hoi An kan je mooie souvenirs kopen. Of wil je er misschien zelf één maken? Dit kan tijdens een leuke workshop. Samen met de lokale bevolking leer je traditionele producten te maken. Hiermee ondersteun je ook de Lifestart Foundation.

  Optioneel Kookcursus Hoi An incl. lunch / €30,00 per persoon

  image

  Eerst ga je naar de markt om boodschappen te doen. Vervolgens zal de chef je een paar verschillende Vietnamese gerechten laten bereiden, terwijl hij vertelt over de bijzonderheden van de Vietnamese keuken. De recepten mag je mee naar huis nemen. De kookcursus duurt ongeveer twee uur en is inclusief één drankje, Engelssprekende kok, lunch, alle recepten en het gebruik van het nabije zwembad (handdoeken aanwezig). De transfer terug naar het hotel (taxi’s €2,-) is niet inbegrepen.

 • 11

  vlucht naar Ho Chi Minhstad / stadstour

  image

  In de ochtend rijden we naar Da Nang waar we het vliegtuig nemen naar Ho Chi Minhstad of Saigon, zoals het vroeger heette. We worden met onze bus opgehaald van het vliegveld, maken samen een stadstour en bezoeken het War Remnant Museum. Je proeft het Franse verleden bij het oude stadhuis, het postkantoor en de kathedraal. Stuk voor stuk mooie gebouwen die na ruim een eeuw nog steeds volop in gebruik zijn. Wat al heel de reis opvalt is dat Vietnamezen soms wel met z’n vieren tegelijk op een scooter zitten. We overnachten in een comfortabel hotel, middenin het centrum van Ho Chi Minhstad.

 • 12

  naar Mekong Delta

  image

  Vandaag trekken we de Mekong Delta in, een wijdvertakt riviergebied vol tropisch begroeide eilandjes van aangeslibde klei. Hier maken we een boottocht. Door al het groen lijkt het net of je door de jungle heen vaart. We overnachten in een Vietnamees dorp aan de rivier waar je het dagelijkse leven van dichtbij meemaakt. De accommodatie is hier eenvoudig. 's Avonds zie je het donker worden boven de kleine kanalen en zie je hoe de Vietnamezen hun avonden vullen met rijstwijn en gezelligheid.

 • 13

  via de drijvende markt van Cai Be naar Ho Chi Minhstad

  image

  's Ochtends bezoeken we de drijvende markt Cai Be. De markt is vroeg in de ochtend het actiefst. Het trekt veel kopers en verkopers aan en het is een bijzonder schouwspel om te zien. Op elke boot kun je wel iets anders kopen. Er zit vast iets tussen wat je lekker vindt. Na het bezoek aan de drijvende markt Cai Be varen we terug en rijden we naar Ho Chi Minhstad.

 • 14

  Ho Chi Minhstad / bezoek Cu Chi tunnels

  image

  Vandaag brengen we een bezoek aan de Cu Chi tunnels en krijg je de kans de ondergrondse tunnels te betreden. Deze tunnels zijn gegraven door de Vietcong in hun strijd tegen de Fransen, maar werden later vooral gebruikt in de oorlog tegen de Amerikanen. De tunnels zijn erg smal en donker. De middag kan je naar eigen inzicht doorbrengen is deze bruisende stad. Te voet of per cyclo (fietstaxi) ontdek je de stad het beste. De duizenden fietsers en brommers die langs je razen zijn overweldigend.

 • 15

  vlucht Ho Chi Minhstad - Amsterdam

  Vandaag heb je nog de tijd om Ho Chi Minhstad te bekijken. Geniet 'nog een laatste keer van een heerlijke Phở (Vietnamese soep) in één van de vele goede restaurants. Aan het eind van de avond rijden we naar het vliegveld. Afhankelijk van het vluchtschema vliegen we net voor of net na middernacht terug naar Amsterdam. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

 • 16

  aankomst Amsterdam

Verlengingspakketten

 • +

  3-daagse verlenging Phu Quoc

  Strandverlenging Phu Quoc

  Als je nog wat langer wilt genieten van de stranden van Phu Quoc, kun je drie nachten langer blijven. Het is hier heerlijk zonnen, je kunt zwemmen in het heldere water van de zee of een duik in het mooie zwembad nemen. Na deze verlenging kom je heerlijk uitgerust weer thuis. De prijs is inclusief hotelovernachtingen, vliegtickets, transfers en ontbijten.


  - Strandverlenging Phu Quoc 3 dagen € 473,-
  - Strandverlenging Phu Quoc (obv 1 persoon) 3 dagen € 573,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger. Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 15

  Naar Phu Quoc

  image

  Phu Quoc is het grootste eiland van Vietnam en het is een echt bountyeiland. Je vindt hier prachtige witte zandstranden, palmbomen, dichte tropische jungle en gezellige dorpjes. Het eiland verleent zich perfect om je reis heerlijk ontspannen af te sluiten. Je overnacht in een comfortabel hotel, doorgaans het Phu Quoc Dragon Resort & Spa.

 • 16

  Phu Quoc / vrije dag

  image

  Vrij verblijf op Phu Quoc

 • 17

  Phu Quoc / vrije dag

  image

  Vrij verblijf op Phu Quoc

 • 18

  Terugvlucht naar Amsterdam

  Vandaag vlieg je terug naar Hoi chi Minh City, vanwaar je verder vliegt richting Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 19

  Aankomst Amsterdam

Rondreis Vietnam Hoogtepunten

Zeg xin chào tegen Vietnam

image
16 dagen vanaf € 1.498
Naar boven
 

Inspiratiedag 11 maart

 • Kom 11 maart naar Theater Kikker in Utrecht
 • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
 • Laat je inspireren voor je volgende bestemming
 • Reispresentaties van Peru tot aan Ethiopië
 • Bereid je goed voor op de reis bij het Reishoekje

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.