< Terug naar resultaten

Rondreis Vietnam Fietsreis

16-daagse fietsvakantie

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Vietnam

Route daagse rondreis Vietnam Fietsreis

Deze fietsvakantie in Vietnam combineert de beste fietsroutes met tijd om te relaxen en om het land en de cultuur beter te leren kennen. Fietsend maak je kennis met het leven op straat, de markten, de vele pagodes en tempels. Maar ook met het culturele erfgoed en vooral met de vriendelijke bevolking die de liefde voor de fiets met ons deelt. De reis voert je van de hectische straten van Ho Chi Minh City naar de in het noorden gelegen hoofdstad Hanoi. Hier sluit je de reis af met een prachtige boottocht door Halong Bay langs het spectaculaire karstgebergte.

Je reist in een internationaal reisgezelschap. Tijdens deze fietsvakantie door Vietnam fiets je gemiddeld 70 km per dag. De route is voornamelijk vlak met uitzondering van Dalat en de Hai Van Pas. Wegen zijn voornamelijk geasfalteerd maar de kwaliteit hiervan is niet vergelijkbaar met de wegen in Nederland. Het komt voor dat je af en toe op een drukke weg fietst.We verblijven in comfortabele hotels en één nacht in een comforabele slaaptrein.Gedurende deze fietsvakantie door Vietnam hebben we de beschikking over een eigen bus die ons begeleid tijdens de fietstochten. Alle bagage wordt ook door deze bus vervoerd. We reizen ook per trein en per boot. Fietsen langs de kust van Vietnam We fietsen over achteraf gelegen kleine wegen langs tropische fruit- en rubberplantages. Aan de kust passeren we vissersdorpjes. Fietsen langs naaldbossen en rijstvelden In de buurt van Dalat fiets je tussen thee- en koffieplantages, de route is heuvelachtig met zo nu en dan een klim. Als de weg te steil wordt, maak je gebruik van de bus. Het hoger gelegen Dalat was vroeger favoriet bij de Fransen, tegenwoordig is het een populaire huwelijksreisbestemming voor de Vietnamezen. Vanuit Dalat dalen we af en fietsen door naaldbossen en langs rijstvelden. We passeren kleine traditionele dorpjes. Hoi An en Hue Hoi An is een waar openlucht museum met fascinerende huizen, tempels in Chinees Pagodeachtige stijl en drijvende markt. Via de spectaculaire Hi Van Pas, de 'pas van de oceaanwolken' fietsen we naar Hue. Eenmaal aan de top laat het uitzicht op de oceaan ver onder je, je de inspanning van de steile klim snel vergeten. Een tocht door kleine dorpjes en platteland waar de tijd stil schijnt te hebben gestaan brengt je in de buurt van Hue. Hanoi en Halong Bay Met de trein reizen we naar Hanoi en van daaruit verder naar Halong Bay. In deze schitterende baai rijzen zo’n 3000 kalkstenen eilandjes kaarsrecht vanuit een heldere smaragdgroene zee op. We schepen in op onze boot en maken een mooie tocht over zee, tussen de vele eilandjes door. Als het weer het toelaat kun je zwemmen en kajakken. Aan boord genieten we van heerlijk eten met veel vis. We slapen op de boot in tweepersoonshutten.

Rondreis Vietnam Fietsreis

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven