< Terug naar resultaten

Rondreis Zijderoute

In het spoor van Marco Polo

31 dagen vanaf € 3.648

inclusief vlucht

Waarom deze reis?

 • Afwisselende route door Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgistan en China
 • Bijzonder contact met de lokale bevolking en nomaden
 • Bezoek aan de beroemde zondagsmarkt van Kashgar
 • Mogelijkheid tot mooie wandelingen in Kirgizstan
 • Afwisselende overnachtingen in hotels, homestays en yurts

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Route 31 daagse rondreis Zijderoute

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgistan en China wordt de handelsroute gevolgd. Per bus of trein reis je door eeuwenoude steden, spectaculaire landschappen, over hoge passen en door eindeloze woestijnen tot aan Beijing. Ook vandaag de dag zijn de landen van Centraal Azië een bezoek meer dan waard. De steden staan bol van prachtige Oosterse architectuur, bazaars en er wonen vriendelijke mensen. Een groepsreis langs de Zijderoute, de legendarische handelsroute waar achter een wereld schuil gaat van romantiek en avontuur, van handelskaravanen, oude steden en Marco Polo.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam – Ashgabat
 2. Dag 2 - Ashgabat / bezoek Nissa
 3. Dag 3 - naar Darvaza / overnachting in de woestijn
 4. Dag 4 - naar Khiva via Konya - Urgench
 5. Dag 5 - Khiva / vrije dag
 6. Dag 6 - naar Bukhara
 7. Dag 7 - Bukhara / vrije dag
 8. Dag 8 - naar Samarkand via Shachrisabz
 9. Dag 9 - Samarkand / vrije dag
 10. Dag 10 - naar Tashkent
 11. Dag 11 - naar Ferghana
 12. Dag 12 - naar Osj
 13. Dag 13 - naar Toktogul
 14. Dag 14 - naar Kyzyl Oy (2000 meter)
 15. Dag 15 - naar Son Köl meer (3000 m)
 16. Dag 16 - Son Köl meer / vrije dag
 17. Dag 17 - naar Tash Rabat (3550 m)
 18. Dag 18 - Tash Rabat / vrije dag
 19. Dag 19 - naar Kashgar (1270 meter)
 20. Dag 20 - Kashgar / vrije dag
 21. Dag 21 - Kashgar / zondagsmarkt, nachttrein naar Turpan
 22. Dag 22 - Turpan / vrije dag
 23. Dag 23 - Turpan / nachttrein naar Dunhuang
 24. Dag 24 - Dunhuang / Mogaogrotten
 25. Dag 25 - naar Jiayuguan - vlucht naar Xi'an
 26. Dag 26 - Xi'an / vrije dag
 27. Dag 27 - Terracotta leger / nachttrein naar Bejing
 28. Dag 28 - Beijing / vrije dag
 29. Dag 29 - Beijing / vrije dag
 30. Dag 30 - vlucht naar Amsterdam
 31. Dag 31 - aankomst Amsterdam
Bekijk Route Zijderoute, 31 dagen

In het spoor van Marco Polo

Tijdens deze rondreis langs de Zijderoute maak je intensief kennis met de lokale bevolking. De reisdagen zijn soms lang vanwege de slechte kwaliteit van de wegen. Je slaapt vooral in eenvoudige hotels en een aantal nachten in meerpersoons yurts met gedeelde sanitaire voorzieningen. In Kirgistan slapen we ook enkele keren in een homestay. We reizen per eigen bus en in China nemen we drie keer de nachttrein. Verder vlieg je van Jiayuguan naar Xian.

De zijderoutesteden van Oezbekistan

Via het geïsoleerde Turkmenistan reis je naar de beroemdste zijderoutesteden van Oezbekistan: Khiva, Samarkand en Buchara. Hier beheersen schitterende minaretten, moskeeën, medressa's gedecoreerd met turkooizen mozaïeken en levendige bazaars het straatbeeld. Onder de moerbeibomen wordt door de mannen thee gedronken en domino gespeeld, terwijl de vrouwen in felgekleurde zijden jurken over straat flaneren.

Ruige bergen in Kirgistan

Kirgistan (Kirgizië) was met haar glooiende grasvlakten een welkome stop voor de handels- karavanen die de Pamir- en Tienshan bergen hadden bedwongen. Zij overnachtten dicht bij de meren of zochten bescherming in de karavanserai, zoals die in Tash Rabat. Op weg naar het Son Kul meer (op 3000 meter) zien we de yurts waarin de, met hun kudden, rondtrekkende nomaden in de zomermaanden wonen. We overnachten zelf ook in deze typische tenten. Overdag kun je er heerlijk wandelen en ervaren hoe de nomaden leven en hoe gastvrij deze mensen zijn.

Zondagsmarkt Kashgar in China

We passeren op 3752 meter de Torugart Pas, de grens met China en dalen af naar het laagland van de westelijke Taklamakan Woestijn. Kashgar, door zijn strategische ligging een belangrijk tussenstation op de Zijderoute, is nog steeds het levendige middelpunt voor vele bevolkingsgroepen zoals de Oeigoeren, Kazakken, Han-Chinezen en Tadzjieken. Het hoogtepunt is de beroemde zondagsmarkt waar werkelijk alles verkocht wordt: heerlijke Hami-meloenen, traditionele kleding, huishoudtrappen, maar ook schapen en koeien.

De noordelijke Zijderoute in China

Per nachttrein reizen we door de Taklamakan woestijn naar Turpan, een woestijnoase op 154 meter onder de zeespiegel. We volgen de noordelijke Zijderoute via de fantastische Mogaogrotten van Dunhuang en het oude fort van Jiayuguan. We vliegen naar Xian, bekend van het wereldberoemde Terracotta leger. De Grote Moskee getuigt van het belang van deze stad in de handel met het Midden-Oosten via de Zijderoute. We eindigen de reis in Beijing.

Rondreis Zijderoute

In het spoor van Marco Polo

image
31 dagen vanaf € 3.648
Naar boven
 

Hoe goed ken jij Peru?
Win een reis naar het land van de inca's

Hoe is het gesteld met jouw geografische kennis van Peru? Weet jij op de kaart de belangrijkste highlight moeiteloos aan te wijzen? Speel mee met ‘Het Peru Mysterie’ en maak kans op een reis naar dit fascinerende land.