< Terug naar resultaten

Beoordelingen van onze reizigers

Reisbegeleiding 8,4
Vervoer 7,6
Overnachtingen 8,3
Reisroute 7,3
8.8 50 beoordelingen
  • 7 19-06-16

    Henny Brandwijk

    Fantastische reisroute door mysterieus Turkmenistan, vriendelijke Oezbekistan, prachtig Kyrgystan en veelzijdig China. Wees voorbereid op weinig comfortabel vervoer en overall basic accomodatie. Programma met ruimte voor individuele invulling.

  • 8 19-06-16

    Cees Berkhout

    Een uniek inkijkje in de wereld van Centraal Azie. Landen en plaatsen waar je nooit komt en die je verbaasd doen staan. Prachtige steden ,het bergland Kirgizie, het land van de Oeigoeren in China. Leefgewoonten en culturen, die je aan het denken zetten. Prachtige berg- en woestijnlandschappen . Het merkwaardige land Turkmenistan, met de hoofdstad Ashchabath, die je in een metafysische sfeer doet belanden. Een inspannende reis die je aan het denken zet.

  • 9 19-06-16

    Jan Kortenhorst

    Zeer mooie reis door 4 totaal verschillende landen.

  • 10 19-06-16

    Germa Nijssen

    Een geweldige reis langs hoogtepunten uit de geschiedenis van de Zijderoute van toen en de opkomende Zijderoute van nu. Onder bezielende en zorgzame leiding van een topgids van Sawadee. Je komt door gebieden waar je je bijna de enige Europeaan voelt, laat staan Nederlander. Zo bevreemdend als Turkmenistan kom je het op de wereld niet veel tegen, de vriendelijkheid en gastvrijheid van Oezbekistan - ook tijdens de ramadan - de overweldigende natuur van Kirgistan en tot slot de diversiteit van China en de ongekende veranderingen die zich daar voltrekken. Er was misschien 1 dag waarin ik me een uurtje heb 'verveeld', maar toen regende het ook wel behoorlijk:-) Thuisgekomen geniet ik na van de foto's van grote groepen paarden op de bergweide vanuit een vilten Yurt genomen, lachende prachtige vrouwen in kleurrijke jurken en imponerende bouwwerken uit de tijd van Djengis Khan. Het leek op alle fronten meer op de tijden van Aladin dan ik van te voren had verwacht. Een pittige reis met veel verplaatsingen en temperatuurwisselingen, je moet wel tegen een stootje kunnen. Maar dan heb je wel een ervaring die je niet snel zult vergeten.

  • 9 23-08-15

    Annemie Eggen

    Een geweldige reis langs alle belangrijke plaatsen van een van de zijderoutes, iedere dag een nieuw avontuur met nieuwe indrukken. De prachtige islamitische gebouwen in Turkmenistan en Oezbekistan, de geweldige natuur in Kirchizië, de levendige stad Kashgar in West-China met zijn kleine winkeltjes en werkplaatsen in de straten van de moslimwijken, de oude stad Xi'an en de afsluiting in Peking met zo veel prachtig gebouwen dat het moeilijk is een keus te maken, maar een paar dagen bijboeken is altijd mogelijk. Kortom, een reis die je nooit meer vergeet.

  • 8 23-08-15

    Bram Smit

    Het is een hele mooie rondreis door centraal Azië, wel vermoeiend door de grote afstand die afgelegd moet worden. Veel afwisseling, eerst veel cultuur en vanaf Kirgizstan veel natuur.

  • 9 23-08-15

    Walter Gerritsen Van Der Hoop

    Een veelzijdige reis: de bling bling hoofdstad van Turkmenistan, dan de oude zijderoute-steden in Uzbekistan, dan de prachtige natuur van Kirgizstan, en dan een kennismaking met China.

  • 8 23-08-15

    Marc De Groot

    Er is geen omschrijving ingevuld

  • 9 23-08-15

    Doreen Elsevier

    De reis is een geweldig goede mix van cultuur en natuur. In de 4 verschillende landen ervaar je duidelijk hoe verschillend de culturen zijn. In Turkmenistan wordt alles en iedereen gecontroleerd en is alles gericht op uiterlijk vertoon. In Oezbekistan is alles veel losser en ervaar je het dagelijkse leven ten volle, vooral in de bazaars en op de markten. Bovendien kun je je er vergapen aan alle mooi gerestaureerde gebouwen uit de Zijde Route tijd. Het verblijf in Kirgizstan tussen de nomaden in de yurts is een welkom rustpunt in een schitterende natuur. Het verschil tussen oost- China met de oeigoeren is heel verschillend van dat van west- China, waar het echt Chinees is. Kortom de reis bevat veel facetten van 4 heel verschillende landen.

  • 10 23-08-15

    Marijke Welles

    Prachtige, afwisselende rondreis langs de zijderoute

  • 9 23-08-15

    Jannie Altena E.V. Haitink

    Ik heb de zijderoute rondreis van 32 dagen gedaan en vond de reis geweldig. Veel cultuur en natuur. Vooral in Turkmenistan, Oezbekistan en Kirgizie was de route van de handelaren soms bijna voelbaar. In China vond ik dat minder omdat wij grotendeels de afstand aflegden in slaaptreinen en het vliegtuig.

  • 10 23-08-15

    Marijke Welles

    Er is geen omschrijving ingevuld

  • 8 21-06-15

    Rene Polman

    Er is geen omschrijving ingevuld

  • 8 21-06-15

    Monique Bruggink

    Prachtige groepsreis met veel contrasten. Veel cultuur, natuur en vriendelijke mensen. Gastvrijheid overal. Wel vermoeiend maar ondanks dat zeer de moeite waard.

  • 9 21-06-15

    Liz Jong

    Er is geen omschrijving ingevuld

  • 9 21-06-15

    Anne-Marie Van Deursen

    Super rondreis langs de Zijderoute met veel afwisseling. Van het bizarre Ashgabat, de mooie gebouwen in Uzbekistan, overweldigend natuurschoon in Kirgizstan naar het moderne China.

  • 8 21-06-15

    Jeanet Kindt

    Geweldige rondreis, afwisseling van cultuur en natuur

  • 9 21-06-15

    Jan Lips

    Een prachtige reis met zeer veel wisselende indrukwekkende ervaringen, ontmoetingen met mensen uit verschillende landen. Culturele hoogtepunten in Oezbekistan en onvoorstelbare mooie natuur in Kirgizie.

  • 9 21-06-15

    Sylvia Vermaas

    Er is geen omschrijving ingevuld

  • 9 21-06-15

    Ilona Beumer

    Een geweldige rondreis met een goed opgebouwd en gevarieerd programma. Aan het reisdoel- het volgen van (een deel van) de oude zijderoute - werd royaal aandacht geschonken, maar ook de bezienswaardigheden die er niet direct mee te maken hadden waren interessant en indrukwekkend. Een aanrader voor iedereen die in de geschiedenis van Centraal Azie en China is geinteresseerd, maar ook voor wie gewoon de landen, de mensen en de natuur daar wil leren kennen! Ook goed te doen voor ouderen zoals ik (70), mits met een redelijk fysieke conditie en een beetje avontuurlijke inslag.

Rondreis Zijderoute

In het spoor van Marco Polo

image
32 dagen vanaf € 3.698
Naar boven
 

Maak kans op een reisvoucher
ter waarde van € 750!

De herfst is in aantocht.. Dagen worden korter, het wordt kouder.. Heb je al zin in vakantie? Als reisliefhebber kunnen we je vast en zeker blij maken met een Sawadee reisvoucher t.w.v. € 750!

Kans maken? Beantwoord dan onderstaande vraag en wie weet ben jij dan de gelukkige!