< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Evelien Reisbegeleidster Sri Lanka

Op de vraag 'wat wil je later worden Evelien' zei ik steevast 'hostess’.

Nu tientallen jaren later rijd ik niet alleen tussen het vliegveld en het hotel maar neem ik avonturiers mee de wereld rond.

Wanneer je mij nu vraagt wat is je favoriete bestemming dan roep ik 'ieder nieuw avontuur’, maar voel me thuis tussen de giganten van het dak van de wereld.

De overweldigende kracht die deze natuur uitstraalt, waar logica niet geldt, maar waar je een bent met de omgeving.

Er is niks zo ontwapenend als de Himalayas en haar bevolking

Ik neem je graag mee!

En hoop naast de uitvoering van het reguliere programma ook te zorgen voor die leuke onverwachte momenten.

'You never know whom and what we'll encounter on the way'

Reisverhaal Korea

Tijdens een lokale busritje in Korea draait de vrouw die voor mij heeft plaatsgenomen zich na een tijdje om en spreekt mij iets toe in het Koreaans. Ik denk ze gaat vast tekeer omdat ik zojuist het raam het open gedaan. Ik doe het raam weer dicht. Even daarna draait de vrouw zich nogmaals om en drukt 1000WON in mijn handen. (toentertijd het hoogste biljet ter waarde van $1) De volgende halte stapte de vrouw uit en verdwijnt in de menigte. Tot op de dag van vandaag blijft het een vraag waarom die 1000WON… …Een andere vrouw neemt plaats op de stoel voor mij. Ik sta op en loop naar de chauffeur en vraag in mijn beste Koreaans welke halte ik precies moet uitsstappen. De chauffeur zet de volume van de radio zacht. Er ontstaat een kortstondige radiostilte voor er een hevige discussie ontstaat in de bus. Ik kijk naar buiten en herken de buurt waar ik moet zijn. Ik bedenk dat het nog twee stops zijn. Ik loop terug naar de plaats en ga weer zitten. De volgende stop nadert en voor ik het weet draait de vrouw voor mij zich om en grijpt mijn arm. Ze trekt mij naar de deur. Wederom rumoer in de bus tussen de chauffeur, de vrouw en andere reizigers. De deur gaat open de vrouw bedenkt zicht geen moment en trekt mij aan mijn arm naar buiten. Voor ik het weet heeft haar hand mijn hand gevonden. In een stevig tempo rennen we hand in hand de straat over. Overdonderd is daar ineens het adres waar ik moet zijn. De vrouw laat los, glimlacht, buigt en verdwijnt in een razend tempo in een van de smalle staatjes

Rondreis Zuid-Korea Hoogtepunten

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

Zuid-Korea
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs op een van onze events: 

  • 6 april: Inspiratiedag, Amsterdam
  • 13 april: Fiets- en wandelevent, De Hoep Castricum

Meld je gratis & vrijblijvend aan.