< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Mogelijkheid tot het bezoeken van de DMZ / grens met Noord-Korea
 • Twee volle dagen Seoul, de levendige hoofdstad van Zuid-Korea
 • Wandelen in het Seoraksan National Park
 • Bezoek aan de Haeinsa-tempel, 1 van de 3 belangrijkste van het land
 • Fietsen in en rond het historische Gyeongju
 • Bezoek de vismarkt en de Beomeosa-tempel in Busan
 • 3 volle dagen om te wandelen en/of relaxen op het vulkanische eiland Jeju
 • Twee tijdbesparende binnenlandse vluchten
 • Twee nachten in een traditionele Koreaanse 'hanok'

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Seoul

  image

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Seoul

  image

  's Middags kom je aan op het vliegveld van Incheon. Vanaf hier is het een uurtje naar het centrum van een van de grootste steden van Azië: Seoul. De rest van de middag is vrij om uit te rusten of om je eerste ‘vis op een stick’ te proberen. Het hotel ligt op loopafstand van de gezellige winkelstraten van Hongdae.

 • 3

  Seoul / optionele dagtocht naar Panmunjeom

  image

  Vandaag heb je de kans om mee te gaan op een onvergetelijke excursie naar de gedemilitariseerde zone aan de grens met Noord-Korea. Deze optionele dagexcursie is niet bij de reissom inbegrepen. Je kunt bij boeking aangeven als je mee wilt. Je kunt er ook voor kiezen om in Seoul te blijven.

  image

  Seoul is een gigantische en drukke stad, maar ga even van de grote wegen af en je komt in een heel ander Seoul. Je vindt hier knusse winkelstraten waar bijna geen auto’s komen. En wie deze staten afgaat, komt in de kleine steegjes waar je het echte lokale leven ziet. Seoul heeft ook enkele prachtige paleizen en tempelcomplexen, waarvan het Gyeongbokgung Paleis wel het mooist is.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel dagtocht Panmunjeom en de DMZ / €150,00 per persoon

  Zuid-korea, DMZ, Panmunjom, Noord-Korea

  De dagexcursie naar de gedemilitariseerde zone (DMZ) en de grens met Noord-Korea is waarschijnlijk een van de meest ongewone, confronterende en zelfs absurde excursies die je ooit zult maken.

  Beide landen zijn officieel nog in een staat van oorlog met elkaar en de grensstreek is dan ook zeer zwaar bewaakt. Onder leiding van Amerikaanse militairen krijg je uitleg over de grens, de geschiedenis en wat hier zich zoal afspeelt.

  Bij de “Joint Security Area” staan de bekende blauwe barakken, waar in het verleden diplomatiek overleg tussen beide regeringen is gevoerd. Gewoonlijk kun je een van de barakken binnen en om de tafel lopen, waardoor je letterlijk voet op Noord-Koreaanse bodem zet. Dit kinkt kinderachtig, maar dit wordt hier extreem serieus genomen. Noord-Koreaanse militairen staren naar binnen en alles wat binnen gezegd wordt, wordt afgeluisterd. Eén voet buiten het gebouw aan de verkeerde kant en de hel kan losbreken. De spanning tussen beide landen is duidelijk voelbaar, het aantal militairen aan beide kanten bizar hoog en het ‘landje imponeren’ neemt hier bizarre vormen aan.


  Deze excursie geeft je een flinke dosis Koude Oorlog realiteit die nog altijd zeer actueel is. Een zeer bijzondere ervaring die we iedereen zeer kunnen aanbevelen.


  Wij hebben een scan van uw paspoort nodig om deze excursie te boeken. 

  Omdat de Zuid-Koreaanse authoriteiten voor een bezoek aan de D.M.Z. strikte richtlijnen hebben vastgesteld, vragen wij uw aandacht voor het volgende:

  Identificatie:

  U moet zich legitimeren, dus neem uw paspoort mee.

  Kledingvoorschriften:

  - U dient dichte schoenen te dragen, zoals wandelschoenen of sneakers. Sandalen, slippers of pumps zijn niet toegestaan.

  - Een lange broek of rok tot over de knie is verplicht; dus geen shorts of minirok.

  - Overhemd, blouse of poloshirt (met kraag) is verplicht; dus geen T-shirts of hemdjes.

  - Buitenissige kapsels (hanenkam of vergelijkbaar) worden niet op prijs gesteld.

  Regels D.M.Z. (ter plaatse):

  - In de Conference Room mag u echt geen enkel object (zoals microfoons of vlaggen) aanraken.

  - Omdat u in politiek uiterst gevoelig gebied bent, mag u op geen enkele manier contact maken met (dus niet spreken tegen, gebaren maken naar of reageren op) het personeel van de Noord Koreaanse kant.

  - Camera's met een zoomlens van meer dan 90mm zijn niet toegestaan.

  Doorgang en uitvoering dagtocht:

  - De toestemming om de Joint Security Area (J.S.A.) te bezoeken kan door de lokale autoriteiten zonder opgave van (militaire of overige) redenen worden ingetrokken.

  - De duur van de tour is afhankelijk van lokale omstandigheden en wordt bepaald door de lokale autoriteiten. Hierop hebben wij verder geen enkele invloed.

  - Indien de tour reeds is begonnen en vanwege onverwachte lokale omstandigheden door de autoriteiten wordt afgebroken of ingekort, wordt geen restitutie verleend.

  Het niet naleven van bovenstaande regels kan tot gevolg hebben dat u mogelijk van deelname aan de dagtocht wordt uitgesloten en/of tot strafvervolging door de lokale autoriteiten.

 • 4

  Seoul / vrije dag

  image

  Een vrije dag in deze fantastische stad. Ten zuiden van de rivier ligt Gangnam, het nu hippe stadsdeel dat sinds de gelijknamige hit volop in de belangstelling staat. Op de Namdaemun Markt kijk je je ogen uit bij al het schitterend verpakte eten. Er is zelfs een groot marktgedeelte geheel gewijd aan gedroogde vis! Zoals gezegd ligt ons hotel in de wijk Hondae, een perfecte plek om een uitgebreide Koreaanse barbecue te proeven, waarbij je je eigen stukken vlees en vis op de grill in het midden van de tafel legt

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Sokcho

  image

  We laten de drukte van Seoul achter ons. Na ongeveer 3 a 4 uur rijden bereiken we de oostkust en het stadje Sokcho. We slapen hier twee nachten, dus maak gebruik van de gelegenheid de verse vis die overal aangeboden wordt te eten; de lokale specialiteit is gevulde inktvis.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Sokcho / bezoek Seoraksan NP

  image

  Sokcho is de uitvalsbasis voor een actieve dag in Seoraksan National Park. Dit park ligt bij de hoogste toppen van het Taebaek-gebergte, de bergketen die zich over Noord- en Zuid-Korea uitstrekt. Er is in dit park voor elke wandelaar een passende route te vinden, van een kort ritje met de kabelbaan tot een 10 uur durende tocht.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  via Gangneung naar Wonju

  image

  Net ten zuiden van Sokcho maken we eerst een korte stop nabij Gangneung. Hier kun je een kijkje nemen aan boord van een afgedankt Amerikaans oorlogsschip. Je ziet een zelfgebouwde boot van Noord-Koreaanse vluchtelingen en een Noord-Koreaans spionage onderzeeër. Daarna rijden we door naar het stadje Wonju, waar we in een comfortabel hotel slapen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  via Andong en Haeinsa naar Gyeongju

  image

  Vanuit Wonju rijden we eerst naar Andong, waar we een traditioneel plattelandsdorp bezoeken. Na dit bezoek zetten we de rit voort naar Haeinsa. Dit is de grootste en belangrijkste Boeddhistische tempel in Zuid-Korea. Hier is de Tripitaka Koreana gehuisvest, een indrukwekkende verzameling van meer dan 80.000 houten tabletten met Boeddhistische inscripties waar afdrukken van gemaakt kunnen worden. We vervolgen onze reis naar de voormalige hoofdstad Gyeongj, waar we laat in de middag aankomen.

  image

  In Gyeongju slapen we twee nachten in een traditionele hanok: een traditioneel Koreaans woningcomplex met "ondol" vloeren, die door een houtvuur ernaast verwarmd worden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Gyeongju / vrije dag

  image

  Vanuit ons onderkomen heb je ze vast al gezien; de opvallende hoge heuveltjes die overal in de stad zijn. Dit zijn eeuwenoude grafheuvels van Shilla koningen. De schatten die hier tevoorschijn zijn gekomen worden tentoongesteld in het gratis te bezoeken Gyeongju Nationaal Museum. Een enkele tombe is ook vanbinnen te zien.

  image

  Ook net buiten de stad is er veel te zien, en de fiets is hét middel om dit alles te gana bezoeken. Zo'n 16 km ten buiten Gyeongju kun je de Bulguksa tempel bezoeken, een serene tempel die prachtig op de flanken van Mount Toham is gebouwd. Niet ver daarvandaan vind je de Seokguram Grotto, een door mensen gemaakte grot met daarin een Boeddhabeeld. Op weg terug naar Gyeongju kun je via het Bomunhomeer fietsen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Busan

  image

  ’s Ochtends is er nog tijd om tussen de grafheuvels te lopen of het stadje zelf in te gaan. ’s Middags stappen we op de trein voor een korte rit naar Busan, de tweede stad van Zuid-Korea. Busan is een grote havenstad, maar ook een goede strandbestemming. De fraaie stranden zijn omzoomd door ontelbare barretjes, restaurantjes, winkeltjes en boetiekjes. Een rondrit per tourbus ’s avonds is een mooie manier om de stad te leren kennen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Busan / vrije dag

  image

  De gigantische Jagalchi vismarkt is een lust voor het oog. Je kunt hier verse vis kopen en in een van de restaurants boven laten klaarmaken. Of je kiest voor een uitgebreid zeebanket. Ook in de directe omgeving van de markt barst het van de restaurantjes waar vooral rauwe vis en een Koreaanse versie van sushi wordt gegeten. Vlakbij ligt de Gukjemarkt, een prima plek om Koreaanse souvenirs te scoren.

  image

  Zo druk als de markten zijn, zo sereen is het grote Beomeosa Tempelcomplex. Het licht dicht bij de stad, maar zo op de berg in de bossen lijkt het veel verder. Tussen de tientallen kleine en grotere tempels, waar priesters wonen en hun ding doen, hangen honderden papieren lantaarns met wensen erop.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Busan / vrije dag

  image

  Gamcheon Culture Village is een volkswijk die dankzij een initiatief om alle huizen een kleurtje te geven is omgetoverd in een gezellige wijk vol winkeltjes, galerijtjes, kunstwerken en eettentjes. Het is inderdaad toeristisch, maar juist dankzij dit initiatief is er weer leven in de wijk en kunnen de bewoners beter rondkomen. Ga ’s avonds eens eten in een van de vele kleine oranje eetstalletjes die in de wijk Seomyeon worden opgezet. Er is plek voor zo’n acht mensen en in elk tentje wordt weer wat anders gemaakt. Ideaal om eens een flesje soju met de Koreanen te delen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  vlucht Busan – Jeju

  image

  Een korte binnenlandse vlucht brengt ons naar het eiland Jeju, ten zuiden van het vasteland en een ideale plek om de laatste paar dagen van de vakantie door te brengen. Het fijne van Jeju is dat er voor iedereen wat te doen is, of het nou stad of natuur betreft. Je vindt op Jeju geologische fenomenen zoals vulkanische lavagrotten (die tot de grootste ter wereld behoren), kleine vulkanen en vissersplaatsjes.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Jeju / vrije dag

  image

  Jeju heeft 230 km aan wandelpaden die zich langs de rotsige kust uitstrekken. De paden zijn opgedeeld in trajecten waarvan je er één of twee zou kunnen lopen. Ook in het binnenland kun je goed wandelen. In het Hallasan NP kun je via een zeer pittige (stijl!), maar goed aangelegd pad over de flanken van de Hallasan wandelen. Met helder weer kijk je over het hele eiland. Ga je voor een nog grotere uitdaging, dan kun je via een andere – veel langere – route de top van de uitgebluste Hallasan vulkaan bereiken en zo op het hoogste punt van Zuid-Korea staan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  Jeju / vrije dag

  image

  Je kunt op de meeste plekken makkelijk met de bus komen, maar om meer uit je verblijf te halen, zou je ook een auto kunen huren voor een dag. (Neem dan wel je rijbewijs én een internationaal rijbewijs mee.) Aan de oostkust van het eiland ligt de kleine maar opmerkelijke Seongsan Ilchulbong, een 180 meter hoge kegelvormige vulkaan die recht uit zee oprijst. Een korte maar pittige klim brengt je tot boven. Onderweg terug kun je de Manjanggul lavagrotten bezoeken. Terug in Jeju Stad is een Koreaanse barbecue als afscheidsmaaltijd bijna wel verplicht.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  vlucht Jeju – Seoul, nachtvlucht naar Amsterdam

  image

  ’s Ochtends heb je nog tijd in Jeju Stad om de typisch Koreaanse metalen chopsticks of andere laatste souvenirs in te slaan. In de middag vliegen we terug naar het vasteland van Korea, waar we per trein van het binnenlandse naar het internationale vliegveld bij Incheon reizen. Rond middernacht vertrekt de vlucht naar Amsterdam.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  vlucht Seoul - Amsterdam

  Voor de vluchttijden verwijzen we naar het vluchtschema.

Rondreis Zuid-Korea Hoogtepunten

Zeg anyoung haseyo tegen Zuid-Korea

Zuid-Korea
17 dagen vanaf € 2.748
Naar boven
 

Maak kans op Bever cadeaukaart
ter waarde van € 250!

De zomer is ver te zoeken dus kun je vast wel iets gebruiken om je dag zonniger te maken. Wil je kans maken op een Bever cadeaukaart om artikelen aan te schaffen voor je volgende reis?

Door deelname schijf je je in voor de wekelijkse Sawadee nieuwsbrief. Sawadee respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons privacybeleid.