< Terug naar resultaten

Rondreis Van Sarajevo naar Istanbul Go-26

Actieve jongerenreis door de Balkan

Waarom deze reis?

 • Een tocht over land door Zuidoost-Europa die meerdere landen met elkaar verbindt
 • Een mix van cultuur en natuur, traditie en moderniteit
 • Een mix van transportmiddelen, van bussen in alle maten en gewichten tot de trein
 • Vier dagen stappen in het westelijke Rhodopegebergte

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Europa

Route 19 daagse rondreis Van Sarajevo naar Istanbul Go-26

 1. Dag - 1-4 Sarajevo en de hooglanden
 2. Dag - 5-10 Servië
 3. Dag - 11-16 Bulgarije, trekking
 4. Dag - 17-19 Istanbul
Bekijk reisroute

 • Go-26 jongerenreizen in samenwerking met Joker

  De Go26 reizen worden uitgevoerd door Joker, al jaren de Belgische partner van Sawadee. Je reist dus met een overwegend Belgische groep in je eigen leeftijdscategorie. Ook de reisleid(st)er heeft doorgaans de Belgische nationaliteit. Je vliegt vanaf Brussel naar je reisbestemming. Sawadee en Joker streven ernaar om jongeren op hun eigen manier de wereld te laten ontdekken.

Go-26 reizen

Go-26 reizen zijn reizen voor jongeren van 18 tot 26 jaar die samen de wereld willen zien. Met een kleine groep leeftijdsgenoten ontdek je de hele wereld. Je reist langs minder platgetreden paden naar het beste wat je bestemming te bieden heeft. De gemiddelde leeftijd is 22 jaar. We reizen altijd op een actieve manier: te voet, met de fiets, te paard, met het openbaar vervoer of zelfs per kano of kameel ... Omdat elke reiziger ‘actie’ anders invult, is de reis flexibel. Je bepaalt vaak samen met je reisgenoten wat je gaat doen en hoe jullie reis er uit komt te zien. Door de flexibele manier van reizen wordt je reisavontuur een goede mix van gezelligheid, ontspanning en ontdekking. Verder kun je tijdens de reis ook veel sportieve en actieve elementen verwachten. Wat is nou leuker om met je nieuwe vrienden op een avontuurlijke manier de wereld te ontdekken?

Wat kun je tijdens onze reizen verwachten?

 • Een mix van cultuur en natuur
 • Durven en gewoon dóen
 • Van de gebaande paden af 
 • Op een originele manier de highlights ontdekken
 • Gezellige ontdekkingsreizigers en avonturiers
 • Nieuwe ervaringen opdoen en vriendschappen voor het leven

De Balkan

Bosnië en Herzegovina is een Oost-Europees land en grenst aan Kroatië, Servië en Montenegro. Het land heeft ook een kustlijn van 20 km aan de Adriatische Zee. Met een totale oppervlakte van 51.197 km², is Bosnië en Herzegovina het 129ste grootste land ter wereld, voor Costa Rica en Slowakije. Het laagste punt van het land ligt aan de Adriatische Zee, het hoogste is de berg Magli? met 2.386 meter hoogte. De berg ligt in het zuidoosten en grenst aan Montenegro. Een groot deel van de landsgrenzen van Bosnië en Herzegovina zijn natuurlijke grenzen. We spreken dan over rivieren. De langste rivier van het land, de 945 kilometer lange Sava, is ook een deel van de grens. Het land is voornamelijk heuvelachtig, maar er zijn ook heel wat bergen en dalen. Zo wordt bijvoorbeeld het grensgebied met Kroatië gevormd door de Dinarische Alpen, dat deel uitmaakt van het Joegoslavisch karstgebied. In het noorden bestaan deze uit grillige rotsen, maar in het oosten zijn dit vooral hoogvlaktes, of 'Polje'. Sommige meren in Bosnië en Herzegovina bestaan enkel in de zomer als de sneeuw smelt, de ondergrondse rivieren zich een weg banen naar de oppervlakte en zo de meren vullen. In de winter verdwijnen ze weer compleet en blijven er enkel droge vlaktes over.

De oppervlakte van Servië bedraagt 77.474 km², ongeveer 2,5 keer groter van België en grenst aan Bosnië & Herzegovina, Kroatië, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Macedonië, Kosovo en Montenegro. Het hoogste punt van het land is de Midzor met een hoogte van 2.169 meter. De hoofdstad van Servië is Belgrado, gesitueerd in het noorden van Servië. De Donau is de langste rivier van Servië en zorgt voor een erg vruchtbaar gebied in het noorden van het land.

De oppervlakte van Bulgarije is 110.879 km², ongeveer 3,5 keer groter dan België. Bulgarije grenst aan Roemenië, Servië, Macedonië, Griekenland en Turkije. Bulgarije wordt in twee delen gesplitst door de van oost naar west lopende bergketen. Ten noorden van de bergketen ligt het laaggelegen en vruchtbare gedeelte tot aan de Roemeense grens. Ten zuiden van de bergketen vinden we middelgebergte tot aan de grens met Griekenland. De hoogste top is de Musala met een hoogte van 2.925 m.

Het enorme schiereiland Turkije vormt - dankzij de Zee van Marmara en de Bosporus - de link tussen Azië en Europa, de brug tussen het Westen en het Oosten. Vooral in steden als Istanbul is de mix van deze 2 culturen sterk aanwezig. Het centrale plateau wordt in het noorden begrensd door de bergen van Anatolië, in het zuiden flankeert het impressionante Taurusgebergte. Turkije is rijk bezaaid met meren en rivieren, in het zuiden heb je de Middellandse Zee. De verschillende bergketens, uitgedoofde vulkanen en immense vlaktes zorgen voor sterk afwisselende landschappen.

Rondreis Van Sarajevo naar Istanbul Go-26

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Doe mee aan de Memory Challenge

En maak kans op mooie prijzen!

 • 1e plaats: Jack Wolfskin jas t.w.v. €199,95
 • 2e plaats: The North Face Surge rugzak t.w.v. €129,95 
 • 3e plaats: Een Fatboy Lamzac t.w.v. €74,50 

Daar gaan we!