< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 13 deelnemers
 • Een tocht over land door Zuidoost-Europa die meerdere landen met elkaar verbindt
 • Een mix van cultuur en natuur, traditie en moderniteit
 • Een mix van transportmiddelen, van bussen in alle maten en gewichten tot de trein
 • Vier dagen stappen in het westelijke Rhodopegebergte

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1-4 Sarajevo en de hooglanden

  image

  Onze reis start in Sarajevo waar een lokale inwoner ons voor enkele uurtjes bij de arm neemt en ons door zijn stad toont. Niet alleen wijst hij ons de leukste hoeken en kanten, hij toont ons ook welke sporen de Bosnische oorlog in de stad heeft achtergelaten. De verkenningstocht eindigt op de berg Trebević, ten zuidoosten van de stad. Nog meer bergen, wanneer we een dag de Dinarische Alpen in trekken en te voet op zoek gaan naar het hoogstgelegen bergdorp van Bosnië.

 • 5-10 Servië

  image

  We trekken de grens over en belanden in Servië, waar we ons onderdompelen in het culturele en bruisende Belgrado, letterlijk ‘Witte Stad’. Met de fiets verkennen we de stad, die net als Sarajevo een bewogen verleden heeft. Belgrado is ook dé feestbestemming van Oost-Europa, en dat zullen we aan de lijve ondervinden.

  Genoeg steden, we trekken met een gecharterd busje op exploratie door het binnenland. De natuur, de lokale keuken, de gastvrije inwoners, we maken er allemaal kennis mee! We bezoeken het Manasijaklooster, verkennen de thermale stad Sokobanja en haar omgeving en wandelen in de omgeving van Sićevo. Met de beklimming van de top Trem in de Suva Planinagebergte, sluiten we het stuk Servië af.

 • 11-16 Bulgarije, trekking

  image

  We nemen de bus en rijden naar Devin, diep in het Bulgaarse binnenland. We trekken onze wandelschoenen aan en vertoeven vier dagen in het Rhodopegebergte. Tijdens deze trektocht ontdekken we de donkere diepte van de ‘Devil’s Throat’ en de zonovergoten bergdorpen. Tussen beklimming en afdaling passeren we meren, bloemenvelden en bossen. ’s Nachts verblijven we in lokale guesthouses.

 • 17-19 Istanbul

  image

  Na een nachtje op het spoor komen we aan in het kosmopolitische Istanbul, de stad where east meets west. De Blauwe Moskee, de Aya Sofia en het sprookjesachtige Topkapipaleis staan op loopafstand van elkaar. In de nauwe steegjes van de Grote Bazaar gaan we volledig op in de typische Turkse drukte en de veelheid van geuren en kleuren.

Rondreis Van Sarajevo naar Istanbul Go-26

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 


Stem & Win

Maak kans op een reis voor 2 personen

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!