< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Actieve en afwisselende reis door héél Albanië
 • Mooie wandelingen, boeiende geschiedenis en gastvrije bevolking
 • Een bijzonder bezoek aan buurland Kosovo
 • Verblijf bij het beroemde Meer van Ohrid
 • Veel contact met lokale bevolking door overnachtingen in kleinschalige familiehotels
 • Meedere dagen in de Valbona Vallei en bergdorpje Theth
 • Alle ontbijten, 3 lunches en 5 diners inbegrepen
 • Traditionele maaltijden en een kijkje in het leven van de bewoners van Albanië
 • Alle vertrekken onder leiding van ervaren lokale reisbegeleiding

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Tirana; naar het Meer van Ohrid (Pogradec)

  image

  Voor meer informatie over de vlucht verwijzen wij naar het kopje vluchtgegevens verderop in deze reisroute. Na aankomst op de luchthaven van Tirana rijden we meteen door naar het Meer van Ohrid dat op de grens met Macedonië ligt. In de oudheid heette deze route de 'Via Egnatia' en was een belangrijke connectie tussen de Oost- en Westkant van het Romeinse rijk. In de namiddag komen we aan bij het plaatsje Pogradec, gelegen aan de oever van het Meer van Ohrid waar we de nacht doorbrengen. Later tijdens deze reis hebben we tijd om Tirana beter te leren kennen.

 • 2

  via het Meer van Prespa naar Korçë

  image

  Na het ontbijt rijden we naar het meer van Prespa waar we een mooie wandeling maken. Tijdens deze wandeling in de bergen, genieten we van een schitterend uitzicht op het meer. In de middag rijden we naar Korçë, de grootse stad van Oost-Albanië, waar we tijdens een tour door de stad de hoogtepunten bezoeken zoals de moskee en de kathedraal. We overnachten twee nachten in een hotel in het centrum van de stad.

  We wandelen vandaag ongeveer 3 uur incl. stops

 • 3

  wandeling rondom Voskopojë

  image

  Een korte transfer brengt ons naar het plaatsje Voskopojë, dat omringd wordt door een glooiend heuvellandschap. We maken een wandeling door het dennebos en organiseren een picknick op een mooie plek. Ook kunnen we nog een bezoekje brengen aan Shipcke dat van oorsprong een dorp is dat vooral bewoond werd door schaapsherders. 's Middags keren we terug naar ons vertrouwde hotel in Korçë. Als je wilt kun je vandaag ook bij de accommodatie blijven.

  We wandelen vandaag ongeveer 4-5 uur incl. stops

 • 4

  naar Permet via Germenji Nationaal Park & Vjosë Vallei

  image

  We rijden vandaag door het Germenji Nationaal Park, dat op de grens ligt met Griekenland. We doorkruizen verschillende dorpjes en rijden vervolgens de Vjosë Vallei in waar we een fantastisch uitzicht hebben op het gebergte van Nemerçka. Adembenemend! We reizen verder en stoppen bij de thermale baden van Benja en een werkelijk prachtige Ottomaanse brug. De nacht brengen we door in Permet, in een hotel vlakbij de Vjosë rivier.

 • 5

  Gjirokastër, Butrint & Sarandë

  image

  We beginnen vandaag met een mooie busreis door de Kelcyrakloof en komen aan in Gjirokastër. Gjirokastër wordt gedomineerd door een indrukwekkend kasteel en de vele grijze, stenen huizen die in Ottomaanse stijl gebouwd zijn. Hier werd de voormalige dictator van Albanië geboren: Enver Hoxha. Na de lunch rijden we door naar Sarandë. Onderweg stoppen we bij de bronnen van Blue Eye.

  image

  Voordat we bij onze slaapplaats aankomen, brengen we ook nog een bezoek aan Butrint. Het is bijna onmogelijk om Butrint niet leuk te vinden. Ook als je niet geïnteresseerd ben in archeologie, kun je hier je hart ophalen. Je zult genieten van de vredige sfeer, de geur van eucalyptusbomen en het tjilpen van de vogels tussen de ruïnes. Deze ruïne site staat niet voor niks op de werelderfgoedlijst van UNESCO. We checken in in ons hotel aan de waterkant van Saranda en laten het diner smaken.

 • 6

  naar Llogora

  image

  We rijden in noordelijke richting langs de Ionische kust die ook bekend staat als de ‘Riviera van Albanië’. Onderweg stoppen we bij de baai van Porto Palermo. Aan het eind van de dag rijden we over de 1000 meter hoge Llogora pas. Vanaf daar kun je met de gids een middagwandeling maken. Als we op 1550 meter zijn, stoppen we om te relaxen en het uitzicht in ons op te nemen. Je ziet daar hoe de 2000 meter hoge bergen en de witte stranden elkaar bij de kust ontmoeten. We verblijven vannacht in een hotel in de bergen van Llogora.

  We wandelen vandaag ongeveer 4 uur, inclusief stops (optioneel)

 • 7

  wandelen rond Llogora; naar Berat

  image

  De omgeving rond de Llogora pas wordt door reizigers beschreven als één van de mooiste uit de Méditerranée met haar prachtige uitzichten op de bergen en de zee. De berg Cika, waar we gaan wandelen, behoort tot het hoogste massief van zuidwest Albanië. Een busje brengt ons naar het beginpunt van de wandeling. We volgen een oud militair pad tot aan de bergkam en genieten van het uitzicht op de Ionische zee. Vanaf daar lopen we over een pad door een geurend dennenbos weer terug naar het hotel. We slapen in Berat.

  We wandelen vandaag ongeveer 4 uur inc stops (optioneel)

 • 8

  Berat en Krujë

  image

  Berat is een hoogtepunt van elke reis naar Albanië. Deze stad wordt ook wel 'De Stad met 1000 Ramen' genoemd en heeft deze naam te danken aan de collectie witte, Ottomaanse huizen die tegen een heuvel staan aangeplakt en een schitterend gezicht vormen. We bezoeken in de ochtend het prachtige, oude centrum dat op de Wereld Erfgoedlijst van Unesco staat. Ook wandelen we een stukje omhoog naar de Citadel vanwaar we een mooi uitzicht hebben over de vallei en de rivier Osumi.

  image

  ‘s Middags brengt ons busje ons naar Krujë. Op de beroemde Bazaar van Krujë worden veel (houten) souvenirs verkocht en het is heerlijk om er even overheen te slenteren. Ook het fort is een bezoekje waard. Vanaf hier verzette de Nationale held Skanderberg zich (succesvol) tegen de Ottomanen en mede daarom is Krüje een belangrijke stad voor de Albanezen. We slapen in een hotel nabij het historische centrum.

 • 9

  naar Prizren

  image

  We rijden vandaag in ongeveer vier uur over 'The road of the Nation' naar Kosovo. Deze weg heet zo, omdat hij beide landen direct met elkaar verbindt. We steken de grens met Kosovo over en lunchen in het knusse, oude centrum van Prizren, waar de Ottomaanse architectuur het straatbeeld vormt en de inwoners nog een traditionele, relaxte levensstijl hebben. We slapen hier in een hotel in het stadje.

 • 10

  naar Valbona

  image

  Vandaag rijden we verder naar de vallei van Valbona, gelegen in het Noorden van Albanië. We slapen in een hotel in het midden van de vallei. We maken een avondwandeling en krijgen een heerlijk diner voorgeschoteld (inclusief).

 • 11

  wandelen rondom de Valbona Vallei (optioneel)

  image

  Tijdens een volle dag in Valbona, ontdekken we het gebied te voet. We wandelen door één van de mooiste landschappen die het land te bieden heeft. In rustig tempo lopen we richting de weiden van Rrethi i Bardhe (de witte circkel) en hebben een fantastisch uitzicht op de hoogste berg van Albanië; Mount Jezerca (2694 m) Halverwege zoeken we een mooie plek om te picknicken en we bezoeken een familie van schaapsherders. 's Avonds slapen we in het bij ons bekende hotel in de vallei.

  We wandelen vandaag ongeveer 7 uur incl. stops (optioneel)

 • 12

  van Valbona naar bergdorpje Theth

  image

  We laden onze tassen op de rug van paarden en beginnen aan een behoorlijke klim. De pas die we overgaan is gelegen op 1860 meter, wat betekent dat we vandaag 1000 meter klimmen en dalen. Erg pittig, maar zéker de moeite waard. Het schapenpad dat we volgen is al eeuwenoud en verbindt de plaatsen Valbona en Theth met elkaar. Eenmaal bovenop de pas hebben we een spectaculair uitzicht op de toppen van de Albanese Alpen. 

  image

  Vanaf daar leidt het pad ons door groene weiden en bossen tot we uiteindelijk aankomen in het plaatsje Theth waar we morgenochtend wat meer tijd hebben. Vannacht slapen we, na een welverdiend diner, in een zogenaamd 'village house'.


  We wandelen vandaag ongeveer 7 uur incl. stops

 • 13

  bezoek Theth en wandeling in Kaprea Vallei

  image

  Vanochtend hebben we de tijd om dit bijzondere plaatsje beter te leren kennen. Theth is vooral bekend vanwege zijn mooie omgeving en is ook bekroond als Nationaal Park. De bergwereld om ons heen is overweldigend mooi en inspireerde schrijfster en antropologe Edith Durham aan het begin van de 20e eeuw tot het schrijven van “High Albania”, waarin ze de tradities van de geïsoleerde Albanese bergbevolking in beeld brengt.

  image

  We bezoeken de hoogtepunten van Theth en lunchen in Nderlysa. Vervolgens maken we nog een wandeling naar de Kaprea Vallei en de Turquoise bronnen. Aan het eind van de dag worden we teruggebracht naar onze accommodatie in Theth.


  We wandelen vandaag 3 uur incl. stops. De middagwandeling is optioneel

 • 14

  Shkodër & Tirana

  image

  We verlaten Theth en komen aan in Shkodër waar we tijd hebben om het centrum van het stad te verkennen. Ook kunnen we het kasteel van Rozafa bezoeken, gelegen op een rotsachtige heuvel en omringd door de Bojana en Drini rivier. Shkodër is de oudste en meest historische stad van Albanië en nog steeds een belangrijk economisch en cultureel centrum. In de middag rijden we door naar Tirana, de hoofdstad van Albanië. Eenmaal in de stad, kun je de hoogtepunten van Tirana ontdekken: het Skanderbegplein, de Et'hem Bey moskee en het Historisch Museum. 's Avonds kies je één van de vele restaurants om je maaltje te nuttigen.

 • 15

  vlucht Tirana - Amsterdam

  image

  Als het vluchtschema dit toelaat, kun je de ochtend gebruiken om nog even Tirana in te gaan. Daarna worden we naar de luchthaven van Tirana gebracht voor de vlucht naar Amsterdam. Voor meer informatie over de vlucht verwijzen wij naar het kopje vluchtgegevens verderop in deze reisroute.

Rondreis Albanië

Boekbaar vanaf 01-12-2016.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Zondag 27 november 2016
Sawadee Reisevent, Utrecht

 • Bezoek de algemene informatiemarkt en schrijf je in voor verschillende reispresentaties 
 • Luister naar een interessante lezing van de bekende Aaf Brandt Corstius 
 • Leer alles over wijnen uit Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Italië tijdens een wijnproeverij

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.