< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 14 deelnemers
 • Verblijf in comfortabele hotels; twee nachten in een klein familiepension
 • Veel aandacht voor zowel cultuur als natuur
 • Drie nachten in Riga
 • Inclusief halve dagtocht Trakai-kasteel
 • Alle ontbijten, 1 x lunch en 2 x diner inbegrepen
 • Drie nachten Vilnius
 • Inclusief fietstocht bij Nida (Koerse Schoorwal)
 • Wandelen of kajakken in Aukstaitija NP in Litouwen

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Tallinn

  image

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. Na aankomst rijden we naar ons hotel in Tallinn, waar we drie nachten verblijven. Bij aankomst kun je de stad in om kennis te maken met de knusse Estse hoofdstad en de Estse keuken in een van de vele restaurants van Tallinn. Aan het einde van de dag of begin van de avond zal de reisleider een welkomstpraatje houden.

 • 2

  Tallinn / vrije dag

  image

  Om je op weg te helpen, kun je samen met de reisbegeleider te voet een stadstour maken. Tallinn is een gezellige stad met veel steile rode daken, torens en pastelkleurige gebouwen. Het is moeilijk voor te stellen dat deze levendige stad met z’n restaurants, barretjes en uitgaansleven nog geen 25 jaar geleden onder het juk van de Sovjet-Unie leed. In Vanalinn, de oude stad, vind je o.a. het laatste gotische stadhuis van Noord-Europa en de Raadsapotheek, een van de oudste apotheken van Europa en nog altijd in gebruik. Vanaf het hoger gelegen deel van de oude stad heb je prachtig zicht over de Middeleeuwse torens en de stadsmuur. Het strand van Pirita is niet ver weg en wie de stad wil ontvluchten, kan hier terecht.

 • 3

  Tallinn / dagtocht naar Lahemaa NP

  image

  We vertrekken in de ochtend naar het Lahemaa NP wat op een uur rijden van Tallinn ligt. Lahemaa NP is het oudste en grootste nationale park van Estland. We gaan de natuur in en maken een mooie, gemakkelijke wandeling langs de Finse Golf en de Viru moerassen. Er zijn natuurpaden aangelegd zodat je niet weg zult zakken. Je kunt er ook voor kiezen om een fietstocht te maken (voor ongeveer € 55,-), inclusief lunch in een traditioneel restaurant.

  image

  We zullen de dag eindigen met een bezoek aan het Kasmu-dorp, wat bekend staat als the Captain's village. Kasmu is het kleinste schiereiland rondom Lahemaa waar langs de kust indrukwekkende, grote zwerfkeien zijn blijven liggen na de ijstijd. Aan het einde van de dag keren we terug naar Tallinn.

 • 4

  naar Saaremaa

  image

  In het westen van Estland liggen enkele kleine en grote eilanden in de Oostzee, waarvan Saaremaa het grootst is. In de ochtend nemen we de veerboot naar het eiland Muhu en rijden daarna over de brug naar Saaremaa eiland. We verblijven twee nachten in het grootste dorp van het eiland, Kuressaare.

 • 5

  Saaremaa

  image

  Vanuit Kuressaare trekken we er op uit met de bus om verschillende bezienswaardigheden in de omgeving te bezoeken. Onderweg rijden we langs de zo typerende molens en vele jeneverbessenvelden. We bezoeken de Kaali-krater, Karja-kerk, windmolens van Angla, kliffen van Panga en de vuurtoren van Sõrve. Aangezien een er een beperkt aantal restaurants zijn, kun je kiezen voor de optionele picknicklunch. Aan het eind van de middag kom je weer aan in het hotel. Sluit de dag af met een heerlijk lokaal gebrouwen biertje.

 • 6

  via Pärnu naar Riga / stadstour

  image

  We gaan terug naar het vaste land en rijden in een uur tijd naar de ‘zomerhoofdstad’ van Estland, Pärnu. Je kunt hier een verfrissende duik nemen in de Oostzee. Daarna verlaten we Estland en rijden we Letland binnen.  Aan het eind van de middag rijden we in 2½ uur door naar de hoofdstad van Letland, Riga. Bij aankomst maken we onder leiding van een lokale gids een korte stadstour door de oude stad. We verblijven drie nachten in een comfortabel hotel.

 • 7

  Riga / vrije dag

  image

  Een volle vrije dag in Riga. Ook in Riga kun je samen met de reisbegeleider op stadstour of je kunt er zelf op uittrekken. Riga is de grootste stad van de Baltische Staten en heeft meer dan genoeg aan musea en Jugendstilkunst, historische gebouwen en kerken om je dag te vullen. In de charmante oude stad steelt de Petrikerk de show. Vanaf de top heb je prachtig zicht over de hele stad.

 • 8

  Riga / vrije dag

  image

  Op een kort stukje treinen van Riga ligt Jurmala, de badplaats van de hoofdstad. Met kilometers lange witte stranden is Jurmala een perfecte plek voor een dagje relaxen en zwemmen. Voor wie liever in Riga blijft is er ook nog genoeg te zien en beleven. De centrale markt is een (Sovjet)lust voor het oog en ook het Openluchtmuseum is een bezoek waard.

 • 9

  naar Nida, via Kuldiga

  image

  Vandaag is een reisdag naar de derde en laatste Baltische staat: Litouwen. We rijden in drie uur naar het plaatsje Kuldiga, een goed bewaard stadje te midden van prachtige natuurlijke landschappen. Na een stop gaan we zuidwaarts de grens over met Litouwen. Na vier uur rijden komen we in het dorpje Nida. De komende twee nachten slapen we in een comfortabel hotel.

 • 10

  Nida / vrije dag en fietstocht

  image

  Vanuit Nida gaan we de hele dag op pad op de Koerse Schoorwal. Je vindt hier de hoogste duinen van Europa, drasland en wouden. Natuurlijk heb je de tijd om hier mooie wandelingen te maken, maar wie wil kan mee op een fietstocht (inclusief) door dit prachtige duingebied.

 • 11

  via de Kruisheuvel naar Aukstaitija NP

  image

  We rijden zo'n 3 uur dwars door Litouwen naar het oosten. Op weg naar het Aukstaitija Nationale Park stoppen we bij een van de vreemdste plekken van het land en zelfs van alle drie de Baltische Staten: de Kruisheuvel bij Siauliai. Hier, op een heuvel 12 km buiten Siauliai, planten bedevaartgangers al decennia kruizen, crusifixen en Mariabeelden. Inmiddels staan er al ruim 100.000! Een zeer bijzonder gezicht. 's Middags vervolgen we de reis en komen we na ruim 3 uur rijden in het Aukstaitija NP.

  image

  In het oosten van Litouwen ligt het Aukstaitija Nationale Park. De 120 meren zijn een thuis voor veel dier- en vogelsoorten. We slapen hier twee nachten in een van de kleine dorpjes die in het park liggen in een kleinschalig familiepension. Geniet ’s avonds van een heerlijk thuisbereidde maaltijd (inclusief).

 • 12

  Aukstaitija NP / vrije dag

  image

  We hebben een volle dag om in het Aukstaitija NP te besteden. De meren lenen zich uitstekend voor een dag kajakken. Ook zijn er mooie wandelingen mogelijk in de bosrijke omgeving. Aan het eind van een dagje inspanning is het heerlijk bijkomen in de sauna. Een huisgemaakte lunch en het diner zijn vandaag inbegrepen.

 • 13

  naar Vilnius / stadstour

  image

  We verlaten het park en het familiepension en gaan naar de laatste stop van deze reis, de Litouwse hoofdstad Vilnius. We slapen drie nachten in het centrum van de stad; een ideale plek om deze gezellige stad te ontdekken. Onder leiding van een lokale gids maken we wandelend kennis met de stad.

 • 14

  Vilnius / dagtocht naar het Trakai-kasteel

  image

  Vlakbij Vilnius ligt het meest iconische kasteel van de Baltische Staten: Trakai. De felrode torens van het compleet geressorteerde kasteel steken mooi af tegen het water rondom het eiland waarop het kasteel staat. Trakai was een van de belangrijkste steden ten tijden van het Groot Hertogdom Litouwen honderden jaren geleden. Het kasteel herinnert aan deze riddertijd en in het museum kun je van alles zien over de geschiedenis van het kasteel en van Litouwen. De excursie naar Trakai duurt een halve dag en is inbegrepen in de reissom.

 • 15

  Vilnius / vrije dag

  image

  Vilnius is bezet geweest door de Zweden, Polen, Franse, Pruisen en Russen en ze hebben allemaal hun stempel gedrukt op de stad. Naast een lange en tumultueuze geschiedenis en mooi oud centrum om te ontdekken heeft Vilnius ook veel parken en tuinen om doorheen te dwalen.

 • 16

  vlucht naar Amsterdam

  De vlucht naar Amsterdam gaat pas ’s middags, dus je hebt de hele ochtend om de laatste souvenirs te kopen en om door de straatjes van de oude stad te slenteren. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

  De reizen met vertrek op 23 juli 2017 en 30 juli 2017 maken een terugvlucht vanaf Kaunas Airport aangezien Vilnius Airport in deze periode gesloten is. De luchthaven ligt op circa 1,5 uur rijden van Vilnius.

Rondreis Estland, Letland en Litouwen

Baltisch avontuur

image
16 dagen vanaf € 1.678
Naar boven
 

Hoe goed ken jij Peru?
Win een reis naar het land van de inca's

Hoe is het gesteld met jouw geografische kennis van Peru? Weet jij op de kaart de belangrijkste highlight moeiteloos aan te wijzen? Speel mee met ‘Het Peru Mysterie’ en maak kans op een reis naar dit fascinerende land.