< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Log cabins - Kylmäluoma

  • image image
   wifi
  • image image
   gedeelde badkamer

  Kylmäluoma is een vier-sterren vakantiecomplex gelegen in Kuusamo, Lapland. Het heeft 21 hutten aan de oever van het meer. In 2000 kreeg het de award 'Camping gebied van het Jaar'. De goed uitgeruste cabins hebben elk 2 slaapkamertjes met stapelbed, 1 badkamer, woonkamer met open haard en keuken. Bovendien heeft elk huisje zijn eigen sauna. In het hoofdgebouw is wifi beschikbaar.

 •  

  Hukantupa - Kylmäluoma

  • image image
   gedeelde badkamer

  Dit huis ligt rustig en diepgelegen in het wandelgebied van Kylmäluoma. Het huis is voorzien van huiskamer, keuken, slaapkamers en een sauna. Hier verblijf je één nacht en deel je de kamer en sanitair. Er is hier midden in de natuur geen elektriciteit of stromend water.

 •  

  Karhunkainalo - Hossa

  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   gedeelde badkamer

  Tijdens enkele vertrekken overnachten we niet in Kylmäluoma, maar in Hossa. Dit wordt duidelijk aangegeven bij het kopje 'Data & Prijzen'.

  Deze goed uitgeruste accommodaties liggen aan de oever van een meer. Er zijn vier cabins en twee appartementen. 

  De cabin beschikt over 1 slaapkamer met 2 stapelbedden. De cabins hebben een keuken/woonkamer en een eigen badkamer. Je kan gebruik maken van de sauna in het algemene gebouw, bij het meer. Hier verblijven maximaal 2 personen.

  De twee losstaande appartementen verschillen in faciliteiten: 
  Het grote appartement heeft twee 2-persoonskamers en een gedeelde badkamer.
  Het kleine appartement heeft één 2-persoonskamer en een eigen badkamer.
  Beide appartementen zijn voorzien van een kitchenette en een eigen sauna.

 •  

  Jatkonsalmi Nature Cabin - Hossa - Hossa

  • image image
   gedeelde badkamer

  Indien je tijdens deze reis in Hossa verblijft (in de accommodatie Karhunkainalo), overnacht je tijdens de tweedaagse sneeuwschoenwandeling 1 nacht in deze typische berghut.

  Tijdens de tweedaagse sneeuwschoenwandeling (vanuit Hossa) slaap je in een typische Finse berghut midden in het bos. Je slaapt hier één nacht. Hier deel je de kamer en het sanitair met meerdere personen (max. 6). Ook hier is weer een sauna aanwezig om bij te komen na een dag in de sneeuw.

Accommodatie algemeen

In Kylmäluoma slapen we in houten bungalows met een openhaard, een keukentje, douche, toilet en sauna. Tijdens de tweedaagse sneeuwschoenwandeling slaap je in een typische Finse berghut midden in het bos. In de berghut kan een één- en tweepersoonskamer niet worden gegarandeerd waardoor je wellicht met meerdere mensen (maximaal 6) een kamer deelt. Ook is er in de berghut geen elektriciteit en geen stromend water. Zowel in Kylmäluoma als in de berghut kun je gratis gebruik maken van de sauna.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. We gaan er dan wel vanuit dat je een kamer (of tent indien van toepassing) deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je een eenpersoonskamer boeken vanaf € 225,-.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je een eenpersoonskamer boeken vanaf € 225,-.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

De eenpersoonskamertoeslag geldt voor alle nachten, behalve de overnaching in de berghut (1 nacht). Hier deel je de kamer met meerdere mensen.

 Vervoer ter plaatse

We hebben de beschikking over een (mini)bus voor de activiteiten volgens programma.

Rondreis Lapland Winter

Sneeuwsafari nabij de poolcirkel

image
8 dagen vanaf € 1.598
Naar boven
 

De leukste Zuid-Afrika blogs & video’s
Woeste bergen, wilde kusten en stille baaien…

Overweeg je een reis naar Zuid-Afrika? Videoreporter Sem ging in met ons mee en legde zijn reis vast in een aantal mooie video’s.