< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Urpo Heikinnen Reisbegeleider Lapland

Wit Wonderland

Finland is een land van vredige natuur en avontuurlijke tochten. Ondanks dat ik ben geboren en getogen in het oosten van Finland beleef ik in de bossen nog altijd grote avonturen.

De seizoenen in Finland zijn alle vier totaal verschillend, maar allemaal zijn ze geschikt voor avontuurlijke buitensporten. Zo kun je op de vele meren in de zomer fantastisch kanoën, in het najaar wandel je tussen de mooiste herfstkleuren, skiën en wandelen met sneeuwschoenen (die lijken op grote tennisrackets) doe je in de winter en het spotten van wilde dieren lukt het best in de lente.

Finland als vakantiebestemming, dat is eens wat anders! Hier vind je geen massatoerisme ? je kunt hier rustig wandelen in de bossen en geen levende ziel tegenkomen. Je kunt in totale rust genieten van de sneeuwwitte omgeving. En omdat in onze Finse cultuur de sauna een belangrijke rol speelt kun je tijdens je vakantie natuurlijk elke dag ergens een sauna in duiken.

Ikzelf vind het erg leuk om een paar uur te skiën in de bossen, terwijl ik probeer wilde dieren te spotten of hun sporen te volgen. Niets is dan zo lekker als na een paar inspannende uren ergens te pauzeren, een vuurtje te bouwen, te picknicken en koffie en worstjes te maken op het vuur. Na de lunch skiën we dan verder en uiteraard genieten we aan het eind van de dag een lekkere sauna en een stevige maaltijd.

Het simpele leven van Finland!

Rondreis Lapland Winter

Sneeuwsafari nabij de poolcirkel

image
8 dagen vanaf € 1.598
Naar boven
 

Maak kans op Bever cadeaukaart
ter waarde van € 250!

De zomer is nog ver te zoeken.. Je kunt dus vast wel iets gebruiken om je dag wat zonniger te maken.. We kunnen je dan ook vast blij maken met een Bever cadeaukaart (t.w.v. € 250) om artikelen aan te schaffen voor je volgende reis!

Kans maken? Beantwoord dan onderstaande vraag en wie weet ben jij de gelukkige!