< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 15 deelnemers
 • Op langlaufski's door de besneeuwde Finse wouden
 • Mogelijkheid om te ijsvissen op de bevroren meren
 • Kans om het noorderlicht te zien
 • Actieve reis door de natuur van het winterse Finland
 • Alle maaltijden inclusief
 • 2-daagse wandeltocht op sneeuwschoenen in de wildernis
 • Spectaculaire huskysledetocht over de Finse vlaktes
 • Overnachting in een blokhut in de Finse wildernis
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  rechtstreekse vlucht Amsterdam – Kuusamo

  image

  Voor meer informatie over de vlucht verwijzen wij naar het kopje vluchtinformatie onder reisinfo. Na aankomst in Kuusamo rijden we naar ons comfortabele en centraal gelegen hotel. Je kunt zelf de omgeving verkennen, maar het is ook mogelijk om een bezoek te brengen aan een nabij gelegen rendierboerderij. Deze excursie kan je ter plekke regelen en betalen. Voor € 40,- heb je een transfer, een kop koffie, uitleg van de boerderij en een ritje op een rendierslee. Aan het begin van de avond staat het diner voor je klaar.

  Let op: tijdens de reizen met vertrek op 23 december 2017, 30 december 2017, 17 februari 2018 en 24 februari 2018 heb je een vrije middag op dag 1 en kun je de rendierboerderij in de ochtend op dag 2 bezoeken. De husky sledetocht vindt dan in de middag op dag 2 plaats.

 • 2

  sledetocht met husky's

  image

  Na het ontbijt bezoeken we een husky boerderij niet ver buiten Kuusamo. Hier krijgen we uitleg over de honden, de geschiedenis van sledehondentochten en over de manier waarop de honden worden voorbereid op het rennen van wedstrijden. Na de uitleg maken we zelf een mooie tocht in de natuur. Voortgetrokken door vier tot zes honden glijden we met een flinke vaart door de wildernis, door de bossen en langs bevroren meren. 

  image

  Bij terugkomst staat er in de traditionele Finse Kota koffie, thee en lunch voor je klaar. Een Kota is een soort ronde blokhut waar je rondom een warm vuur heerlijk kunt ontspannen met een warm drankje. Na de lunch rijden we in ongeveer een uur naar onze overnachtingsplaats in Kylmäluoma. Hier zullen we twee nachten verblijven in cabins, een soort bungalows voorzien van alle gemakken. Onze overnachtingsplaats ligt prachtig in de naaldwouden van de taiga aan de rand van een van de vele Finse meren.

 • 3

  op traditionele wijze door de bossen: langlaufen

  image

  We beginnen met een ontspannen ochtend waarin je alle tijd hebt om de omgeving te bekijken. Na de lunch en een les in het gebruik van de langlaufskies is het tijd voor wat actie. We binden de ski's onder en gaan op pad. Ruim zesduizend jaar geleden bonden de eerste Scandinaviërs de ski's al onder om in de wintermaanden gemakkelijker te kunnen jagen. Het dikke pak sneeuw maakte wandelen te zwaar en het wild hoorde je zo al van verre aankomen. Langlaufen was dus een snellere en stillere manier van voortbewegen. Tegenwoordig is langlaufen in Finland één van de meest beoefende sporten en voor veel Finnen de manier om te ontspannen in de natuur. 

  image

  We maken een prachtige tocht op de ski's door een ongerept gebied met vele routes. In dit gebied van Finland komen nog rendieren in het wild voor, dus als we geluk hebben komen we op onze tocht sporen tegen van deze indrukwekkende dieren. Als je de smaak te pakken hebt, kun je na de tocht in de natuur een andere route volgen en een iets zwaardere tocht maken waarbij het hoogteverschil wat groter is.

 • 4

  de natuur in op sneeuwschoenen

  image

  Sneeuwschoenen zijn eigenlijk geen schoenen, maar een soort tennisrackets onder je schoenen waardoor je gemakkelijker kunt wandelen in de sneeuw. Het is een bijzonder leuke manier van lopen door een winters landschap en helemaal niet moeilijk; na een paar stappen heb je het al door. We maken een wandeling van ongeveer 10 km (zo'n  vijf uur) door de uitgestrekte naaldwouden van de taiga. Het besneeuwde landschap van naaldbomen en bergheuvels biedt een prachtige aanblik. 

  image

  We lunchen, afhankelijk van het weer buiten rond het open vuur. Dan vervolgen we de wandeltocht naar onze overnachtingsplaats in Hukantupa midden in de natuur. In deze idyllisch gelegen eenvoudige boshut of lodge slapen we in meerpersoonskamers met gedeelde sanitaire voorzieningen. Buiten is niets dan stilte. In de bijbehorende sauna kun je bijkomen van de inspanningen van vandaag. De sauna is dé Finse manier van ontspannen. De oudste verhalen over het gebruik van sauna's gaan terug tot tweeduizend jaar geleden. Om warm te blijven werden in beschutte grotten in de bergen gloeiend hete stenen met water overgoten. De stoom die zo ontstond verwarmde de grot waardoor het dusdanig warm werd dat men de kleren kon uittrekken. In Finland zijn tegenwoordig meer dan anderhalf miljoen sauna's. De echte avonturiers kunnen na hun bezoek aan de sauna naar buiten gaan voor een duik in de koude sneeuw.

 • 5

  op sneeuwschoenen terug naar de bewoonde wereld

  image

  We laten de indrukwekkende plek midden in de Finse bossen achter ons en trekken verder op onze sneeuwschoenen. In de ongerepte bossen van Finland komt een bijzondere bewoner voor: de bruine beer. Jarenlang is men zo bang geweest voor de beer dat zelfs zijn naam niet mocht worden genoemd. Maar vrees niet: in de zomermaanden wordt de beer in het uiterste noorden af en toe gezien maar in de winter hoef je daar niet bang voor te zijn. Gelegen in een hol diep in de sneeuw houdt de beer een winterslaap waar hij pas in de lente uit ontwaakt. We wandelen vandaag via een mooie route terug naar de bewoonde wereld. We overnachten weer in Kylmäluoma.

 • 6

  iglo bouwen en ijsvissen op zijn Fins

  image

  Vandaag gaan we net als de Sami er op uit om iglo´s of sneeuwholen te bouwen en te ijsvissen. Voor het ijsvissen moet je je goed inpakken, want dit is waarschijnlijk de enige keer dat je goed koud kan worden omdat je niet veel beweegt. Met een schroefboor begin je aan het gat in het ijs wat soms wel meer dan een meter dik kan zijn.

  image

  Na het bouwen van de iglo is zelfs mogelijk om vanavond in het zelfgebouwde onderkomen te slapen. Als je dit wilt dan zijn er warme slaapzakken en rendiervellen aanwezig zodat je je helemaal één voelt met de natuur. Slaap je liever 'thuis' dan kan dat natuurlijk ook.

 • 7

  ontspannen dag in de sneeuw

  image

  Vandaag hebben we geen programma, dus je kunt de dag naar eigen inzicht invullen. Trek bijvoorbeeld de sneeuwschoenen nogmaals aan en maak een fikse wandeling door de natuur. Wat je ook besluit te doen, sluit de reis in ieder geval in stijl af...in een Finse sauna. Het is mogelijk om op de vrije dag een tocht per snowmobile te maken. Dit wordt ter plekke geregeld en betaald. Hiervoor heb je een geldig rijbewijs nodig!

 • 8

  vlucht van Kuusamo naar Amsterdam

  image

  In de loop van de ochtend rijden we naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam. Voor meer informatie over de vlucht verwijzen wij naar het kopje vluchtgegevens verderop in de reisroute.

  Let op: Sommige onderdelen tijdens deze reis zijn afhankelijk van het weer en beschikbaarheid en daarom kan er besloten worden dat de geplande activiteit op die dag beter plaats kan vinden op een later tijdstip of een andere dag. De reisbegeleider zal dit voor zover mogelijk in overleg met de groep beslissen.

  Optioneel Winterkleding (ter plaatse betalen)

  image

  Het is mogelijk om winterkleding voor de week huren (dag 1 t/m 8). Deze bestaat uit een warme winter overall, laarzen en handschoenen. Wanneer je winterkleding wilt huren kun je dit aangeven op het boekingsformulier. Je betaalt de kosten ter plekke (á € 40,-)

Rondreis Lapland Winter

Sneeuwsafari nabij de poolcirkel

image
8 dagen vanaf € 1.548
Naar boven
 

Hoe goed ken jij Peru?
Win een reis naar het land van de inca's

Hoe is het gesteld met jouw geografische kennis van Peru? Weet jij op de kaart de belangrijkste highlight moeiteloos aan te wijzen? Speel mee met ‘Het Peru Mysterie’ en maak kans op een reis naar dit fascinerende land.