< Terug naar resultaten

Rondreis Finland PANPark Oulanka

Een winters avontuur in PANPark Oulanka

Waarom deze reis?

 • Een week lang actieve sneeuw- en ijspret.
 • Overnachting in zelfgebouwde iglo
 • Halve dag sneeuwscooter; halve dag sneeuwschoenwandelen; halve dag langlaufen
 • Alle ontbijten en diners inclusief in de reissom
 • Lokale gidsen en instructeurs voor de verschillende activiteiten

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Finland

Route daagse rondreis Finland PANPark Oulanka

Een actieve, veelzijdige week in winters Finland met sneeuwwandelen, langlaufen en een sledetocht met husky’s. Finland is negen keer zo groot is als Nederland, en met ongeveer 5,3 miljoen inwoners één van de dunst bevolkte landen in Europa. Voor liefhebbers van ongerepte wildernis is Finland een waar paradijs. Je verblijft aan de rand van het unieke Oulanka Nationaal Park dat in 1956 werd gesticht en inmiddels door het Wereld Natuur Fonds erkend is als PAN Park.

Een week lang winterse activiteiten ondernemen. Je kunt deze week zo zwaar maken als je wilt. Je reist in een internationaal gezelschap. Het hele verblijf slaap je in een tweepersoonskamer in het basiskamp Oulanka. Alle ontbijten en diners zijn inbegrepen in de reissom. Je kunt ook 1 nacht in een zelfgemaakte iglo slapenDe transfer van en naar de luchthaven regel je in principe zelf. Heb je dezelfde vluchttijden als de internationale groep, dan kun je gebruik maken van de groepstransfer. Overig vervoer hangt af van de activiteiten die je gaat ondernemen. Fins Lapland Lapland is geen land op zichzelf, maar een verzameling van de meest noordelijke regio’s van Noorwegen, Zweden en Finland. De Lappen zijn de oorspronkelijke bewoners, die zichzelf tegenwoordig ‘Saami’ noemen. We verblijven aan de rand van het Oulanka Nationaal Park, vlak onder de Poolcirkel, tegen de Russische grens aan. Besneeuwde oerbossen Op de verlaten Finse taiga, een land van besneeuwde oerbossen, bevroren meren en vennen, krijgt je een ongekend gevoel van weidsheid en wilde. In deze ongerepte natuur maak je de mooiste sneeuwschoenwandeltochten, kun je langlaufen en genieten van ijs, sneeuw, natuurgeluiden en de ongekend schone en frisse lucht. Heb je genoeg van het desolate? Dan ben je binnen 20 minuten per taxi in Ruka, een klein wintersportplaatsje. De afdalingen zijn hier niet al te lang, en daardoor vooral geschikt voor beginnende skiërs en snowboarders. Wilderniskamp en iglo’s Ons basiskamp is een mooi complex van enkele houten gebouwen; je eigen kamp midden in de wildernis. Je hebt een prachtig uitzicht over, hoe kan het ook anders, één van de vele meren in dit gebied. Behalve wandelen en langlaufen, ga je ook een unieke tocht maken met een hondenslee en leer je meer over de Husky’s en hun training. In Finland vind je naar schatting 1,7 miljoen sauna’s en onze accommodatie heeft er daar één van. Buiten staat een warmwater ton, en binnen wacht je een heerlijk haardvuur. Voor de echte avonturiers is er de mogelijkheid om in een eigen gebouwde iglo te slapen.

Rondreis Finland PANPark Oulanka

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Hoe goed ken jij Peru?
Win een reis naar het land van de inca's

Hoe is het gesteld met jouw geografische kennis van Peru? Weet jij op de kaart de belangrijkste highlight moeiteloos aan te wijzen? Speel mee met ‘Het Peru Mysterie’ en maak kans op een reis naar dit fascinerende land.