< Terug naar resultaten

Rondreis Finland

Een winters avontuur in PANPark Oulanka

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Finland

Route daagse rondreis Finland

Een actieve, veelzijdige week in winters Finland met sneeuwwandelen, langlaufen en een sledetocht met husky’s. Finland is negen keer zo groot is als Nederland, en met ongeveer 5,3 miljoen inwoners één van de dunst bevolkte landen in Europa. Voor liefhebbers van ongerepte wildernis is Finland een waar paradijs. Je verblijft aan de rand van het unieke Oulanka Nationaal Park dat in 1956 werd gesticht en inmiddels door het Wereld Natuur Fonds erkend is als PAN Park.

Een week lang winterse activiteiten ondernemen. Je kunt deze week zo zwaar maken als je wilt. Je reist in een internationaal gezelschap. Het hele verblijf slaap je in een tweepersoonskamer in het basiskamp Oulanka. Alle ontbijten en diners zijn inbegrepen in de reissom. Je kunt ook 1 nacht in een zelfgemaakte iglo slapenDe transfer van en naar de luchthaven regel je in principe zelf. Heb je dezelfde vluchttijden als de internationale groep, dan kun je gebruik maken van de groepstransfer. Overig vervoer hangt af van de activiteiten die je gaat ondernemen. Fins Lapland Lapland is geen land op zichzelf, maar een verzameling van de meest noordelijke regio’s van Noorwegen, Zweden en Finland. De Lappen zijn de oorspronkelijke bewoners, die zichzelf tegenwoordig ‘Saami’ noemen. We verblijven aan de rand van het Oulanka Nationaal Park, vlak onder de Poolcirkel, tegen de Russische grens aan. Besneeuwde oerbossen Op de verlaten Finse taiga, een land van besneeuwde oerbossen, bevroren meren en vennen, krijgt je een ongekend gevoel van weidsheid en wilde. In deze ongerepte natuur maak je de mooiste sneeuwschoenwandeltochten, kun je langlaufen en genieten van ijs, sneeuw, natuurgeluiden en de ongekend schone en frisse lucht. Heb je genoeg van het desolate? Dan ben je binnen 20 minuten per taxi in Ruka, een klein wintersportplaatsje. De afdalingen zijn hier niet al te lang, en daardoor vooral geschikt voor beginnende skiërs en snowboarders. Wilderniskamp en iglo’s Ons basiskamp is een mooi complex van enkele houten gebouwen; je eigen kamp midden in de wildernis. Je hebt een prachtig uitzicht over, hoe kan het ook anders, één van de vele meren in dit gebied. Behalve wandelen en langlaufen, ga je ook een unieke tocht maken met een hondenslee en leer je meer over de Husky’s en hun training. In Finland vind je naar schatting 1,7 miljoen sauna’s en onze accommodatie heeft er daar één van. Buiten staat een warmwater ton, en binnen wacht je een heerlijk haardvuur. Voor de echte avonturiers is er de mogelijkheid om in een eigen gebouwde iglo te slapen.

Rondreis Finland

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs op een van onze events: 

 • 6 april: Inspiratiedag, Amsterdam
 • 13 april: Fiets- en wandelevent, De Hoep Castricum

Meld je gratis & vrijblijvend aan.