< Terug naar resultaten

Rondreis Zeilreis Griekenland

Diepblauwe zee, taverna's en Griekse oudheid per zeiljacht

Waarom deze reis?

 • Ontdek de Griekse (schier)eilanden Aegina, Peloponnesos, Poros en Hydra
 • Comfortabele zeilboot met Nederlandse schipper
 • Bezoek aan traditionele vissersdorpjes en overblijfselen uit de Griekse oudheid
 • Eigen indeling van cultuur, activiteiten en ontspanning
 • Mogelijkheid om de basis van het zeilen onder de knie te krijgen

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Griekenland

Route daagse rondreis Zeilreis Griekenland

Griekenland telt meer dan 3000 eilanden omringd door een diepblauwe zee. De beste manier om dit gebied te ontdekken is per zeiljacht. Deze zeilreis voert je langs Griekse eilanden, zoals Aegina, Peloponnesos, Poros en Hydra. De eilanden zijn ontzettend divers: sommigen zijn van oorsprong vulkanisch en het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Op andere eilanden vind je oeroude olijfgaarden, overblijfselen uit de Griekse oudheid en sfeervolle steden. Aan boord van het zeiljacht vaar je langs al de pittoreske eilanden van Griekenland. Zo is dit één van de mooiste zeilgebieden ter wereld.

In principe kan iedereen die gezond is aan deze reis deelnemen. De boot is van alle gemakken voorzien, maar houd er rekening mee dat de bewegingsruimte op een boot over het algemeen beperkt is. Je kunt de reis zo zwaar maken als je zelf wilt. Je kunt actief mee zeilen of aan dek genieten van de tocht. Verder kun je de dagen en activiteiten aan wal naar eigen inzicht invullen.Alle overnachtingen zijn op de zeilboot. Je vliegt met KLM of Olympic Airways van Amsterdam naar Athene. We maken gebruik van een comfortabele zeilboot. Omdat er voornamelijk korte trajecten gevaren worden, heb je veel tijd om de verschillende eilanden en plaatsen te bezoeken. Je kunt er ook voor kiezen om met de auto of per trein naar Athene te reizen, je boekt dan een landarrangement. In goede handen op het water Op deze reis is geen reisbegeleider aanwezig maar een schipper. De Nederlandse schippers van het zeiljacht 'Paris' zijn professioneel, enthousiast en hebben veel zeilervaring. Een groot aantal vaart al jaren op diverse typen zeiljachten, vaak op verschillende zeilbestemmingen. Nieuwe schippers volgen eerst een gedegen schipperstraining, dus je bent altijd in goede handen. Om aan deze reis deel te nemen hoef je zelf geen zeilervaring te hebben, maar het is natuurlijk wel zo leuk om mee te helpen en te leren zeilen! Misschien schuilt er in jou wel een ware schipper. Griekse eilanden met ieder zijn unieke cultuur De Griekse eilanden waar we aanleggen tijdens deze zeilreis zijn Aegina, Hydra, Poros en de Peloponnesos. De eilanden zijn gelegen in de de Saronische en Argolische Golf. Dit gebied wordt gekenmerkt door een rustige stabiele wind met af en toe een goede windvlaag. Alle eilanden hebben hun eigen cultuur. Op Aegina en de Peloponnesos kun je de Griekse geschiedenis leren kennen en op Hydra en Poros kun je de natuur in van de dichtbegroeide groene eilanden. Stille baaien, witte stranden en een diepblauwe zee Tijdens deze reis is er een goede afwisseling tussen zeilen, cultuur en ontspannen. Zo leggen we meerdere keren aan in beschutte baaien waar de mogelijkheid is om te zwemmen en te snorkelen. Als je een dag niet te veel wilt doen, kun je ook lekker luieren op het dek met een boek. Ook kun je de handen uit de mouwen steken en zelf een stuk zeilen. Of ga je aan land om de Griekse eilanden te bekijken en van de sfeer te proeven.

Rondreis Zeilreis Griekenland

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven