< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

We overnachten in kleine hotels, bij een aantal reizen in tenten en ook een combinatie van beide is mogelijk. De hotels, pensions of – bij een aantal reizen – campings zijn veelal in handen van plaatselijke families. Zo ondersteunen we de lokale economie. Gedurende de ganse reis wordt er gekampeerd; op plaatselijk campings (elementair comfort) of onder de blote hemel (geen comfort). Van de deelnemers wordt een actieve inzet gevraagd voor alle kampeeractiviteiten (opzetten tenten, koken, afwassen). Joker zorgt voor degelijk kampeermateriaal. Bij slechte weersomstandigheden zoeken we de warmte van een hut op. Dit heeft uiteraard gevolgen voor het budget.Afhankelijk van het aantal mannen en vrouwen in de groep is een gemengde ‘tenten’-indeling soms onvermijdelijk. Meestal stimuleren wij tevens een wisselende tentenverdeling. 

Elk jaar, bij het begin van het reisseizoen, koopt Joker nieuwe tenten aan. Het zijn degelijke tenten, meestal van een bekend merk, en ze hebben een marktwaarde van ongeveer € 200. Draag zorg voor het materiaal, dan kan iedereen - ook jij - genieten van de degelijkheid ervan! Joker wil graag - in het kader van duurzaam reizen - het hergebruik van de tenten stimuleren. Daarom kan je de Joker-tentjes na de reis aankopen voor een democratische prijs van € 50 per tent. 

Joker zorgt ook voor vuurtjes en potten. Voor het overige kampeermateriaal (bord, beker bestek, slaapmatje, slaapzak) moet je zelf zorgen.

 Vervoer ter plaatse

We streven op onze bestemming naar een variatie aan transportmiddelen (trein, boot, fiets, bus, auto, te voet, ...). De schaarse plaatsen van lokale bevolking inpalmen op de bus doen we niet, ook dat is verantwoord transport.Tijdens deze reis gaan we te voet! Op de meerdaagse trekking met stevig stijgen en dalen, halen we gemiddeld zes uur stappen per dag waarbij we onze bagage zelf dragen, inclusief tenten en mondvoorraad. We verplaatsen ons met openbare bussen om sommige afstanden te overbruggen, bussen zijn comfortabel, de wegen iets minder.

Let op! Afhankelijk van de weersomstandigheden en de wegentoestand is het mogelijk dat het geplande traject aangepast moet worden

Rondreis IJsland Go-26

Actieven jongerenreis over het ruige IJsland

image
19 dagen vanaf € 2.468
Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs: 

  • 23 februari presentaties Thailand & Vietnam, Amsterdam
  • 24 februari Zuid-Afrika middag, Amsterdam
  • 1 t/m 3 maart, Fiets- en Wandelbeurs
  • 10 maart bij Theater Kikker, Utrecht
  • 13 april fiets- en wandelevent, De Hoep Castricum

Meld je gratis & vrijblijvend aan.