< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Reykjavik

  image

  Voor meer informatie over de vlucht verwijzen wij naar het kopje vluchtgegevens verderop in deze reisroute. Na aankomst op het vliegveld Keflavík op IJsland rijden we naar het hotel in Reykjavik.

 • 2

  bezoek aan de Gouden Driehoek van IJsland

  image

  Voordat we een bezoek brengen aan de 'Gouden Driehoek' van IJsland: het Nationale Park Thingvellir, de Gullfoss waterval en de geisers, maken we een korte stadstour door Reykjavik.

  In het nationale park Thingvellir maken we een stop op een unieke geologische- en historische plek; hier kun je zien dat de aarde is opgebouwd uit aardplaten die los van elkaar bewegen. De kloof die als gevolg hiervan is ontstaan wordt nog elk jaar twee centimeter breder waardoor het westelijk deel van IJsland langzaam wegdrijft van het oostelijk deel.

  image

  Hierna rijden we door naar het gebied van actieve geisers. Wij bezoeken de twee meest indrukwekkende en bekendste geisers, de Geysir en de Strokkur. De Geysir, wat in het IJslands letterlijk 'spuiten' betekent, spuit het water zestig meter omhoog. Het is niet te voorspellen wanneer Geysir zijn water omhoog spuit waardoor de kans dat we dit zullen zien klein is. Maar wie weet? De Strokkur, is een actievere geiser en spuit zijn water om de tien minuten omhoog. Na de lunch rijden we door naar één van de bekendste watervallen van IJsland, de Gullfoss. Haar naam dankt de 'gouden waterval' aan het opstuivende water wat in het zonlicht voor prachtige regenbogen zorgt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Landmannalaugar

  image

  We rijden vandaag naar het geothermale en zeer kleurrijke gebied Landmannalaugar. Met uitzicht op de Þjórsárdalur vallei rijden we door de hooglanden en brengen we een bezoek aan de Hjálparfoss waterval. Landmannalaugar heeft zijn kleurrijke bergen te danken aan eeuwenlange vulkanische activiteit in het gebied. Het pittoreske landschap in dit ruige klimaat is adembenemend.

  image


  We maken we een spectaculaire wandeltocht van 1,5 tot twee uur langs de vele warmwaterbronnen van het gebied. De tocht voert ons langs spectaculaire landschappen. Na afloop is het mogelijk om een bezoek te brengen aan een natuurlijke bron. Daarna rijden we naar onze accommodatie nabij Hvolsvollur.

  NB: Vanwege weersomstandigheden kan het voorkomen dat de weg naar Landmannalaugar niet toegankelijk is. In dat geval gaan we die dag naar de Thjorsardalur vallei.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Vik / optioneel gletsjerwandeling

  image

  We rijden door naar het oosten van IJsland. Onderweg steken we vele rivieren over waarvan de Þjórsá (Stierrivier) de bekendste is. Na een stop bij de Seljalandsfoss waterval passeren we de welbekende actieve vulkaan Eyjafjallajökull. Naast de vulkaan stort de Skogafoss waterval zo'n 60 meter naar beneden.

  image

  We brengen een bezoek aan het indrukwekkende lavastrand en Dyrhólaey. De rotsen in de omgeving zijn volgens de legende versteende trollen die bij het aanbreken van de dag betrapt werden bij het verslepen van een schip naar het land. In Skógar kun je een bezoek brengen aan het IJslands volkenkundig museum. Al wandelend langs de huizen van turf krijg je een goed beeld van de harde omstandigheden waaronder men eeuwen lang heeft moeten zien te overleven.

  image

  Je kunt er ook voor kiezen om de musea te laten voor wat het is en onder leiding van een gids een wandeling te maken over de Solheimajokull gletsjer. Een prachtige wandeling over de witte ijskap is een unieke ervaring. De ijsmassa is voortdurend in beweging, wat er ook voor zorgt dat het er het gehele jaar door anders uitziet. We verblijven de komende twee nachten in een guesthouse in Vik.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Gletsjerwandeling (ter plaatse betalen)

  image

  Onder leiding van een gids kun je een wandeling maken over de Solheimajokull gletsjer. Een prachtige wandeling van zo'n 2 á 3 uur over de witte ijskap is een unieke ervaring. Gewapend met helm en stijgijzers wandel je over de ijsmassa en bewonder je de diverse vormen en kleuren van het ijs. De ijsmassa is voortdurend in beweging, wat er ook voor zorgt dat het er het gehele jaar door anders uitziet. Wees je er wel van bewust dat het koud kan worden op de gletsjer aangezien de temperatuur er gemakkelijk kan dalen tot -10 graden celsius. De kosten voor deze optionele excursie vind je bij 'zakgeld'.

 • 5

  Laki kraters

  image

  Vandaag staan de Laki kraters op het programma. We rijden in zo’n twee uur naar Lakagigar, het gebied van de kraters, waar we een wandeling maken van zo’n twee uur. De kraters zijn ontstaan tijdens de Laki uitbarsting (1782-1783), één van de grootste vulkaanuitbarstingen van IJsland. Je overnacht weer in het guesthouse in Vik.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  wandelen in het Skaftafell Nationaal Park - bezoek Jokulsarlon ijsbergenmeer

  image

  Skaftafell NP is het grootste Nationale Park van IJsland. Een landschap van gletsjers en watervallen tegen een achtergrond van besneeuwde bergtoppen. In het bezoekerscentrum kun je een film van één van de meest spectaculaire vulkaanuitbarstingen op IJsland ooit. Hierna kun je een wandeling maken in het park en een bezoek brengen aan de Svartifoss waterval, een prachtige waterval temidden van vijfhoekige basaltpilaren. Na het bezoek aan het park rijden we richting het ijsbergenmeer Jökulsárlón.

  image

  Na de ijskappen van Antarctica en Groenland is dit de meest uitgestrekte ijsvlakte ter werel. De immense ijskap beslaat acht procent van het IJslandse landoppervlak. We rijden langs de zuidkant van gletsjer naar het ijsbergenmeer. Hier drijven ijsschotsen in fantastische kleurschakeringen rond op weg naar de oceaan. Je kunt een wandeling maken langs de oever van het meer, of je kunt hier een boottocht over het meer maken om de ijsschotsen van dichtbij te bewonderen. We overnachten in de buurt van het ijsbergenmeer.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Modrudalur

  image

  De reis gaat verder langs de prachtige kustregio van de oostelijke fjorden, met spectaculaire landschappen, hoge bergen en diepe fjorden. We rijden eerst naar de stad Egilsstadir, in het oosten van IJsland. Via de bergwegen rijden we door naar de Modrudalurvallei. Dit is de hoogst bewoonde plek van IJsland (470m).

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Husavik

  image

  Vond je de watervallen die we tot nu toe hebben gezien al indrukwekkend? Dan zullen je ogen vandaag al helemaal schitteren bij het zien van de Dettifoss waterval. Dettifoss is de krachtigste waterval van Europa. De waterval is 44 meter hoog en wel 100 meter breed.

  image

  We brengen tevens een bezoek aan het natuurverschijnsel Ásbyrgi (Godenburcht). Het is een 4 kilometer lange V-vormige kloof met steile, tot 60 meter hoge, rotswanden. Het bevindt zich in het noorden van het park en heeft de vorm van een hoef van een paard. Er wordt verteld dat het een hoefafdruk van Sleipnir, het achtbenige paard van Odin, is.

  image

  In de middag komen we aan in het havenplaatsje Husavik, dit stadje is vooral bekend vanwege de walvistochten. Je kunt hier een optionele boottocht maken om op zoek te gaan naar bultrugwalvissen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Myvatnmeer en omgeving

  image

  Vandaag rijden we naar het mooie Myvatnmeer (muggenmeer), één van de grootste meren van IJsland. Het is één van de meest interessante geologische en geografische gebieden van het noordelijk halfrond. Vulkanische activiteit heeft de landschappen gevormd en de krachten van de natuur zijn nog steeds zichtbaar. 

  image

  Dichtbij het meer vind je kokende en borrelende modderpoeltjes, warme lava (van een uitbarsting van ongeveer 30 jaar geleden), het lavadoolhof Dimmuborgir en de nepkraters van Skutustadir. Als je wilt, kun je ook nog van de bijzondere omgeving genieten in de natuurbaden van Myvatn. We overnachten weer in het guesthouse in Husavík.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Saudarkrokur

  image

  We starten de dag met een bezoek aan de mooie Godafoss waterval (waterval van de Goden). In Akureyri maken we een korte stadstour voordat we verder rijden via het bergachtige Trollaskagi schiereiland naar Saudarkrokur waar we overnachten. Onderweg maken we nog een korte stop in het vissersstadje Siglufjordur aan een mooi smal fjord.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Snaefellsnes

  image

  In zo’n 3 á 4 uur rijden we naar het Snaefellsnes schiereiland en zijn magnifieke gletsjer Snaefellsjokull. We bezoeken hier ook het strand met de kiezelstenen van basalt omringd door vreemde lavaformaties. Rond Arnarstapi zijn veel kloven en spleten te vinden, evenals bizarre basaltformaties. Ook nestelen er vele zeevogels op de rotspartijen en op de grasvlakten aan de kust. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  via Grabrok vulkaan naar Reykjavik

  image

  Vandaag maken we de cirkel rond omdat we in de loop van de dag weer in Reykjvaik arriveren. Onderweg stoppen we eerst bij de oude vulkaan Grabrok, waar we naar de top van de vulkaan wandelen. Daarna rijden we door naar de lava watervallen Hraunfossar en de kinderwatervallen Barnafossar. 

  We bezoeken daarnaast ook nog Europa’s grootste heetwaterbron Deildartunguhver voordat we aankomen in Reykjavik.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Reykjavik, vrije dag

  image

  Vandaag ben je vrij om de meest noordelijke hoofdstad ter wereld zelf te ontdekken. Het ontstaan van de stad is een mythe waarin de Noor Ingolfur Arnarson op zee bericht kreeg van hogerhand een stad te vestigen daar waar hij aan land zou gaan. Aan de westkust van IJsland in een baai vol rook en stoom werd de stad gevestigd: 'Rookbaai' oftewel Reykjavik.

  image

  Vanuit Reykjavik kun je diverse activiteiten ondernemen. Je kunt een bezoek brengen aan de Blue Lagoon, IJslands meest bekende warmwaterbron. Of wat dacht je van een gave walvissafari, fietstocht of paardrijden door de omgeving? De reisbegeleider kan je er ter plekke alles over vertellen en zal in samenwerking met onze lokale agent alles voor je regelen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Bezoek Blue Lagoon (ter plaatse betalen)

  Blue Lagoon

  Breng een bezoek aan IJslands meest bekende warmwaterbron, de 'Blue Lagoon' en neem een duik in het heerlijke, blauwwitte water. Het schiereiland Reykjanes, waarop de Blue Lagoon zich bevindt, is een geologisch jong gebied waardoor zich ondergrondse warm water bronnen hebben kunnen vormen. De bronnen liggen dichtbij Reykjavik, waardoor enkele worden gebruikt voor de stadsverwarming en voor douchewater.


  LET OP: De Blue Lagoon is de laatste tijd enorm populair en druk bezocht. Het is daarom noodzakelijk om vooraf te boeken zodat onze agent enkele weken voor vertrek de transfers en entree kan reserveren voor de desbetreffende deelnemers.


  We hebben een vaste datum en tijd gepland om teleurstellingen te voorkomen. Het bezoek vindt plaats op de laatste vrije dag in Reykjavik (dag 13 van de reis). De bus vertrekt die dag om 14:30 uur en duurt ongeveer een uur. De kosten voor deze optionele excursie vind je bij 'zakgeld'.


  Je kunt zelf bepalen hoe lang je in de Blue Lagoon wilt blijven. Er is een busverbinding met Reykjavik (frequentie 1x per uur) zodat je met je retourticket op eigen gelegenheid kunt terugreizen. Je kunt ter plaatse natuurlijk ook op eigen gelegenheid op een ander tijdstip naar de Blue Lagoon gaan maar wij kunnen dan echter geen enkele garantie geven met betrekking tot de beschikbaarheid.


  NB: Indien je een bezoek wilt brengen aan de Blue Lagoon, kun je dit aangeven op het boekingsformulier.

 • 14

  vlucht naar Amsterdam

  Vandaag verlaten we Reykjavik en rijden we richting de luchthaven Keflavik vanwaar onze vlucht naar Amsterdam vertrekt. Voor meer informatie over de vlucht verwijzen wij naar het kopje vluchtgegevens.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • Vanwege de onvoorspelbare weersverwachting van IJsland is het moeilijk om van te voren vast te leggen op welke dagen de excursies gaan plaatsvinden. Houd er rekening mee dat excursies in een andere volgorde of niet kunnen worden uitgevoerd zoals beschreven op de website. De reisbegeleider zal dit voor zover mogelijk in overleg met de groep beslissen.  


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Complete rondreis door alle windstreken van IJsland
 • Bezoek aan de 'Gouden driehoek' en het prachtige ijsbergenmeer Jökulsárlón
 • Mogelijkheid om een walvisboottocht te maken vanuit Husavik
 • Bezoek aan de mooie Laki kraters
 • Mogelijkheid om een gletsjerwandeling te maken
 • Bezoek aan het geothermale gebied Landmannalaugar
 • Bezoek aan het Snaefellsnes schiereiland
 • Wandelen langs de grootste ijskap van Europa in het Nationale Park Skaftafell
 • Vanuit Reykjavik de mogelijkheid om diverse tochten te paard of per fiets te maken
 • Breng een bezoek aan de Blue Lagoon, IJslands bekendste warmwaterbron
 • Vluchten met Icelandair
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Rondreis IJsland

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Kerstreizen actie
Profiteer van kortingen tot wel €300,-

Breng jij de kerstvakantie ook veel liever aan de andere kant van de wereld door? Dan hebben wij speciaal voor jou een aantal reizen geselecteerd waarbij je kunt profiteren van kortingen tot wel €300,-!