< Terug naar resultaten

Rondreis IJsland Noorderlicht

Op zoek naar Aurora Borealis

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in IJsland

Route daagse rondreis IJsland Noorderlicht

Deze korte reis naar IJsland brengt je naar de adembenemende schoonheid van het noorden van dit ruige eiland met zijn met sneeuw bedekte vulkanen, half bevroren watervallen en meren die ijsvrij blijven vanwege de geothermische bronnen. Het is een uitstekende plek om in de lente van 2011, als de zonneactiviteit weer toeneemt, het magische Noorderlicht te zien.

Dit is een bijzondere, korte reis naar een onherbergzaam deel van IJsland. Door de keuze van accommodatie en vertrekdata is de kans op het zien van het Noorderlicht zo groot mogelijk. Je reist in een internationale groep en de voertaal is Engels.Je overnacht in kleinschalige maar comfortabele hotels op basis van een tweepersoonskamer. We vliegen van Reykjavik naar Akureyri. De overige transfers doen we per bus. Reykjavik, de trendy hoofdstad van IJsland Een prima begin van de reis in de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. Reykjavik biedt een combinatie van een gemoedelijke omgeving met alle voorzieningen van een stad. Bekijk de moderne Hallgrimskirkja-kerk, bezoek het nationaal museum en wandel door de de sfeervolle winkelstraten met haar trendy winkels. Tijdens de stadstour zul je alle hoogtepunten zien. Ook kun je er twee optionele excursies maken naar de bekende 'Gouden Circel' en de 'Blue Lagoon'. Bowlen op het ijs Je verblijft vier dagen in een zeer noordelijk gelegen gebied, op slechts een aantal kilometers van de Poolcirkel. In de afgelegen accommodatie geniet je volop van de ruige schoonheid van de omgeving. Daarnaast is er gelegenheid om deel te nemen aan allerlei activiteiten. Zo kun je er langlaufen, met een sneeuwmobiel het bevroren meer op, maar ook paardrijden, jeeptochten maken of zelfs bowlen op het ijs! Speurend naar het Noorderlicht Uiteraard kan het zien van de Aurora Borealis (het Noorderlicht) nooit worden gagarandeerd, maar deze reis is zo gepland dat de kans erop maximaal is. Het Noorderlicht hangt af van de activiteit van de zon, die een elfjarige cyclus heeft. Op dit moment is de zonneactiviteit weer aan het toenemen. Uiteraard kunnen de wolken spelbrekers zijn maar in Noord-IJsland is het zelden lang bewolkt. Het verblijf van vier nachten bij het Myvatn Meer, een zeer afgelegen plek, ver van alle lichtvervuiling, zou de kans op onbewolkte nachten moeten vergroten. Ook zijn de vertrekdata voor deze reizen zo gekozen rond 'nieuwe maan' om zo weinig mogelijk hinder te ondervinden van het licht van de maan.

Rondreis IJsland Noorderlicht

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 


Stem & Win

Maak kans op een reis voor 2 personen

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!